#1cat1: El Vilassar li pren el liderat al Girona C

Els del Maresme també recuperen el gol average. Triomfs de Sant Cugat, Guineueta i Rubí per obrir escletxa amb el descens. El Farners, en línia ascendent

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
Triomf vital del Rubí davant el Sabadell Nord a casa // Foto: Twitter UE Rubí

Si no era una final, poc li faltava. I així ho van demostrar ambdós equips. El Vilassar de Mar – Girona C no va ser el partit més vistós de la vintena jornada del Grup 1 de Primera Catalana, però era un dels duels amb més en joc. I és que la diferència entre ser primer o segon és molt gran.

En un partit bastant tancat, els dos equips van tenir ocasions per obrir el marcador abans, però va ser Lluís Bargalló qui va decantar el matx a favor del conjunt del Maresme al minut 86.

D’aquesta manera, a més d’assolir el lideratge, el Vilassar li pren el gol average al filial gironí, que és segon amb 44 punts. Dels darrers cinc partits, el Girona C només n’ha guanyat un, el que ha provocat que el Vilassar l’atrapés a la classificació. Ara bé, la distància és de només un punt i queden 14 jornades per davant. L’emoció està servida.

El Palamós no va passar de l’empat a casa davant el Tona (2-2). En un partit marcat pel fort vent, els osonencs van marxar guanyant 0-2 al descans gràcies als gols de l’exjugador del Palamós, Javi Fevert, i Iván Fernández. Dues dianes, però, de Steven a la segona meitat van permetre el degà sumar un punt a casa i mantenir-se tercer amb 34 punts. El Tona, per la seva banda, baixa a la desena plaça.

El Rubí va guanyar el Sabadell Nord a Can Rosés per la mínima i obre una escletxa de cinc punts respecte a la zona de descens. Un solitari gol de Carles Montoro a la segona meitat va ser suficient per sumar els tres punts en un dels derbis vallesans de la Primera Catalana. L’equip revelació, el Sabadell Nord, va tenir alguna aproximació sobre la porteria del Rubí, però cap amb excessiu perill. Així doncs, el Sabadell Nord es queda quart amb 32 punts, mentre que el Rubí, que trenca una dinàmica de dues derrotes seguides, és vuitè amb 26.

No hi ha qui pari la Guineueta. Tres partits de la segona volta i tres victòries. Els homes de Luis Gallego han passat, en tres setmanes, d’estar en zona de descens a estar sis punts per damunt de la primera plaça de permanència. En aquesta jornada, a més, la Guine va superar el Lloret a domicili, amb un gol en pròpia porteria de Roger Cunill i un altre de Damián Opbispo al tram final del matx. El Lloret trenca una ratxa de quatre jornades sense perdre i es queda cinquè amb 31 punts. Amb 27 està la Guineueta, que puja fins a la vuitena posició.

El Sant Cugat va realitzar un partit molt seriós i va tirar d’efectivitat per endur-se els tres punts davant el San Juan Atlético Montcada (3-1). Ben d’hora, al minut 4, els roig-i-negres es van posar per davant gràcies a la diana d’Ari Arenas. Però els visitants van empatar abans d’arribar a la mitja hora de joc gràcies a un cop de cap de Javi Ruiz. Encara a la primera meitat, Naoufal El Ghrim va aprofitar un error defensiu per desfer l’empat. I el mateix Naoufal va sentenciar el matx a la segona meitat amb un xut des de fora de l’àrea. El Sant Cugat acumula dos triomfs consecutius i és setè amb 28 punts, mentre que el San Juan ha patit tres derrotes seguides i continua cuer.

El Farners va posar de manifest l’evident línia ascendent que manté i va vèncer a casa el Llagostera B (2-1), un resultat que el deixa a tocar de la zona de permanència. Guillem Cornellà va inaugurar l’electrònic a la primera meitat i Ricard Solà va ampliar distàncies al 55’. El Llagostera B no es va rendir i Monsif Khttar va escurçar diferències al tram final, però el Farners es va mantenir ferm. I és que els de la Selva només han perdut un dels darrers onze partits de lliga i sumen 21 punts, els mateixos que el Vic. El filial llagosterenc en té 25, però cau fins l’onzena posició.

En el derbi osonenc de la jornada, Vic i Manlleu es van deixar els gols a casa. Albert Càmara va trobar a faltar intensitat en un duel en què els seus van generar poques oportunitats de gol. El Manlleu ho va intentar sobretot a la segona meitat, però tampoc va ser capaç de perforar la porteria local. D’aquesta manera, els quadribarrats són dotzens amb 24 punts, però fa quatre jornades que no guanyen. El Vic és fora del descens, però empatat a 21 punts amb el Farners.

Can Vidalet i Argentona van empatar a dos i sumen un punt insuficient per ambdós, ja que segueixen en zona de descens. El duel es va resoldre a la primera meitat. Als primers 20 minuts, millor dit. El Can Vidalet va tenir un inici magnífic i es va avançar per partida doble mitjançant Aidan García (5’) i Raúl Capitán (9’), però els del Maresme van reaccionar a través de les dianes de Joan Planas (14’) i Sergi Nogueras (17’), que van establir les taules definitives al marcador.

Per últim, La Jonquera i Banyoles no van disputar el partit a Les Forques es va suspendre a causa del fort vent que bufava a terres frontereres.