El Vic d’Albert Càmara guanya onze jornades després

El Vic recupera el somriure i agafa aire. El Girona C ensopega i el Vilassar retalla distàncies. El Palamós no renuncia a res

VÍCTOR LLUCIA @VictorLlucia
El Sabadell Nord és quart i no renuncia a res // Foto: Twitter Sabadell Nord

Les ratxes estan per trencar-les. I és exactament això el que ha fet el Vic amb la seva mala dinàmica, en què ha estat un total de deu jornades sense conèixer la victòria. D’altra banda, el Girona C, que anava llençat, ara acumula tres empats en els darrers quatre partits.

Tot i això, els homes d’Àxel Vizuete no es mouen de la primera posició del Grup 1 de Primera Catalana. Però el filial gironí no es pot relaxar perquè el Vilassar de Mar li està trepitjant els talons als blanc-i-vermells. El Palamós (33), el Sabadell Nord (32) i el Lloret (31), que van aconseguir guanyar aquest cap de setmana, tampoc volen renunciar a res.

Des del dissabte 20 d’octubre han passat moltes coses. Masses fins i tot. I és que aquell dia era el darrer triomf del Vic a Primera Catalana, fins aquest cap de setmana. Onze jornades després, els osonencs, dirigits per Albert Càmara, van retrobar-se amb la tan anhelada victòria. I ho van fer davant el Llagostera B a domicili (1-3). Ignasi Armengou va avançar els osonencs a la primera meitat. Ousman Touray, al 75’, va empatar el matx.

Però el Vic no va suportar més estar sense sumar de tres en tres. I va resoldre el matx al tram final, gràcies a les dianes de Carles Roca i Albert Corzo. D’aquesta manera, els vigatans sumen 20 punts i surten del descens. El filial del Llagostera, per la seva banda, és vuitè amb 25 punts.

A la part alta, la distància entre Girona C i Vilassar de Mar es va estrènyer. I és que el filial gironí no va poder passar de l’empat a zero a casa contra un Farners en alça. Ja va avisar Àxel Vizuete, en una entrevista amb FutbolCatalunya, de la dificultat del partit. El Girona C ha empatat tres dels darrers quatre partits, però es manté líder amb un punt de distància. El Farners ja fa tres partits que no perd i està a només dos de la salvació.

El Vilassar de Mar no va desaprofitar l’avinentesa de retallar punts i va vèncer el Rubí a domicili en un partit molt treballat. Els vallesans, fins i tot, es van avançar a la primera meitat mitjançant Sergi Estrada, però els del Maresme van remuntar a la segona meitat. Primer amb una diana d’Àlex Gil i, quan quedava un quart d’hora de joc, un contracop culminat per Àlex Pompido va donar la victòria al Vilassar, que és segon. El Rubí baixa fins a l’onzena posició.

El Palamós també es manté ferm perquè no es vol despenjar dels dos primers classificats. En aquesta jornada va derrotar el Sant Juan Atlético Montcada a domicili (2-3). Amb remuntada inclosa, ja que el degà es va haver de refer després de la diana inicial de Javi Ruiz. Pepu Soler, Pol Tarrenchs i Genís Balaguer li van donar la volta al matx. El mateix Javi Ruiz va posar el 2-3 definitiu. El Palamós, amb aquests tres punts, continua tercer a 10 punts del Vilassar. Els vallesans tanquen la classificació.

El Sabadell Nord va aprofitar la visita d’un sempre perillós Argentona per retrobar-se amb la victòria, després de sumar un empat i una derrota. Jairo Díaz, a la mitja hora i des del punt de penal, va fer el definitiu 1-0, amb què el Sabadell Nord és quart amb 32 punts, a 11 del Vilassar de Mar, que és segon. L’Argentona baixa fins a la penúltima plaça amb 17 punts.

Un Lloret que ha sumat 10 dels darrers 12 punts en joc no va donar opció al Tona (0-3). Aly Touray, a la primera part, i Marc Vilà i Bukary Marena, a la represa, van endur-se els tres punts cap a la Costa Brava. El Tona, que no va fer un bon partit a casa, baixa a la novena posició amb 25 punts.

El Banyoles va tornar a sumar de tres cinc jornades després. Els del Pla de l’Estany s’havien estancat en les darreres setmanes, però la setena victòria del curs el permet ser sisè amb 29 punts. Un solitari gol de Gallo, després d’una carambola després del seu remat de cap, va ser suficient per doblegar un Can Vidalet que acumula dues derrotes seguides i continua en zona de descens.

El Manlleu continua en una dinàmica descendent després de sumar una nova derrota, la vuitena de la temporada pels osonencs. Els quadribarrats van caure a casa davant un Sant Cugat molt efectiu. Mauri, a l’hora de joc, va fer l’únic gol del partit, que deixa els vallesans setens amb 25 punts. El Manlleu, que només ha guanyat un dels darrers onze partits, baixa fins a la dotzena posició amb 23. Al final del partit, l’àrbitre va expulsar el porter quadribarrat, Iván González, i aquest li va donar puntada de peu, fet que van condemnar els dos clubs a través de les xarxes socials.

La Guineueta va confirmar aquest cap de setmana que s’ha recuperat del sotrac que va patir durant tres jornades consecutives. Els homes de Luis Gallego van guanyar per segon partit consecutiu i ja són desens, amb quatre punts de marge sobre el descens. Youssef i Damián Obispo van avançar els de Nou Barris a la primera meitat.

A la segona meitat, La Jonquera va millorar i va tenir ocasions que van fer patir la Guine. Albert Genís va retallar distàncies al 51’ i els gironins van seguir empenyent. Nil Puigmacià, quan el partit ja agonitzava, va sentenciar el matx pels locals. La Jonquera fa sis partits que no guanya i ocupa zona de descens.