PARTICIPA I GUANYA LA CISTELLA DE BENITO SPORTS!

El Girona C és un líder sòlid. El Sant Cugat venç el Vilassar i l’allunya del liderat. El degà i el Sabadell Nord s’apropen al playoff d’ascens

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
El Girona C es manté líder inalterable de Primera Catalana // Foto: Twitter Etern Girona

Falten dues jornades per tancar la primera volta al Grup 1 de la Primera Catalana i les distàncies al capdavant de la taula s’han escurçat de forma molt mínima. Si a finals d’octubre Girona C i Vilassar treien més de 10 punts al tercer classificat, avui són 12 els punts que separen el líder, el filial gironí, del Palamós, tercer classificat. I és que els homes d’Àxel Vizuete van aconseguir, en aquesta quinzena jornada, la quinzena victòria de la temporada. Només han cedit dos empats i una derrota. I la dotzena va arribar en un camp complicat com el del Lloret. I amb golejada inclosa (1-5), amb dianes d’Homet, Uri Santos, Kike Sánchez i Miki Poveda, que va fer un doblet. Gràcies a la nova ensopegada del Vilassar, ja li treu cinc punts. D’altra banda, el Lloret es manté sisè.

El Vilassar de Mar va caure a Sant Cugat i veu com, a poc a poc, el Girona C s’allunya cada cop més. Els homes de Peque acumulen tres partits sense conèixer la victòria i es col·loquen a cinc punts de filial gironí. Ali va obrir el marcador dels del Maresme a la primera meitat, però els vallesans, en dos minuts, van capgirar el marcador mitjançant les dianes de Peski i Mauri. D’aquesta manera, el Sant Cugat torna a trobar el camí del triomf i és setè amb 21 punts.

Sis punts separen el Palamós del playoff d’ascens a Tercera Divisió. Cada cop més a prop. El degà va vèncer a casa el Rubí, que acumula dues derrotes en els darrers tres partits. El partit, però, va arribar empatat a dos al tram final. Aleshores, Pep Soler (83’) i Steven (85’) van sentenciar el triomf pels gironins, que es reafirmen a la tercera posició.

El Vilassar veu com el Girona C s’allunya // Foto: Twitter Vilassar de Mar

El Sabadell Nord ja és quart. Els vallesans van remuntar davant la Guineueta i van sumar el setètriomf de la temporada. Amb patiment, això sí, perquè l’equip de Nou Barris venia com un tret, després de tres victòries seguides. I de fet es va avançar al marcador gràcies a una diana de Youssef. Els de Quico Díaz, però, van convertir una primera part molt fluixa en una segona amb molta empenta. Jairo Díaz va empatar des dels onze metres i Pep Piñol, al 82’, va donar els tres punts al Sabadell Nord. La Guine es manté tretzena amb 17 punts.

La Jonquera i Llagostera no van poder desfer l’empat a la classificació perquè van igualar a un gol. Els dos equips gironins estan empatats a triomfs, empats, derrotes i, per descomptat, punts. Pel que fa al partit, Álex Cobos va avançar els llagosterencs però, encara a la primera part, Ramon Massó va empatar pels fronterers. Els dos equips estan empatats. Són vuitens i novens, respectivament, amb 19 punts.

Tres empats osonencs

Els tres equips de la comarca d’Osona van empatar els seus partits. En primer lloc, el Tona va sumar un punt a un camp complicat, el del Banyoles. Els del Pla de l’Estany van arribar al tram final del partit amb 2-1 a favor, però els tonencs van reaccionar. Les dianes de Javi Revert i Pol Vilaregut van capgirar l’electrònic. Però encara quedava una última emoció. Adri Casanova, al 88’, va esgarrapar un punt pel Banyoles, que és cinquè amb 23 punts. El Tona, que ja fa tres partits que no guanya, és dotzè amb 19.

D’altra banda, Can Vidalet i Manlleu van empatar sense gols al Municipal El Molí. Els dos equips, endinsats en males dinàmiques, no van poder agafar oxigen. Els quadribarrats fa set jornades que no guanyen, encara que acumulen tres empats seguits i són onzens amb 19 punts. El Can Vidalet, en descens, no guanya des de mitjans d’octubre, és a dir, des de fa nou jornades.

Per completar el ple d’empats osonencs, el Vic no va poder passar de l’empat a casa davant el Farners. En un matx disputadíssim fins al final, els gironins es van avançar mitjançant Guillem Cornellà al minut 9. Els vigatans es van refer, però no van aconseguir l’empat fins al minut 79 gràcies a una diana de Gerard Verdaguer. Els homes d’Albert Càmara, catorzens amb 16 punts, no van poder culminar la remuntada i ja fa set jornades que no guanyen. El Farners es manté setzè amb 13.

La victòria de l’Argentona va provocar un canvi d’últim classificat al Grup 1 de la Primera Catalana. Els del Maresme van a l’alça, i és que han puntuat en tres de les darreres quatre jornades. Adri Álvarez va obrir la llauna ben aviat, però Sergi Moyano, al 67’, va empatar pel Sant Juan Atlético Montcada, que necessitava els punts com respirar. David Rodríguez, a l’últim minut, va permetre a l’Argentona sumar els tres punts, que el col·loquen penúltim amb 13 punts. L’última plaça ara pertany al San Juan Montcada.