#1cat1: El Girona C marxa al pont líder en solitari

La nova ensopegada del Vilassar fa el Girona C líder. Victòries de Banyoles i Sabadell Nord a la zona alta. La Guineueta fuig del descens i endinsa el Vic

VICTOR LLUCIÀ
El Banyoles tasta la mel de la quarta posició // Foto: Pere Bagué

El Girona marxa a l’aturada pel pont com a líder en solitari del Grup 1 de Primera Catalana. Els d’Àxel Vizuete van derrotar la Jonquera a casa en un partit que es va acabar complicant. Uri Santos i Dani Homet van encarrilar el triomf blanc-i-vermell en els primer 20 minuts de joc. Però els fronterers van tirar d’orgull per remuntar. Albert Moñino i Pol Compte, van empatar el matx i semblava que acabaria així. Però el líder sempre en guarda una pel final: Aleix Feixas no la va desaprofitar i el Girona C es va quedar els tres punts i el liderat.

I és líder gràcies a la nova ensopegada del Vilassar, que no va poder guanyar a casa davant el tercer classificat, el Palamós (0-0). Ambdós equips ven tenir ocasions de gol, però els va mancar encert als metres finals. Aquest matx va ser el primer narrat via streaming per la web de la Federació Catalana. (Veure MARCADOR i CLASSIFICACIÓ)

Banyoles i Sabadell Nord, a la zona noble

El Banyoles va aconseguir un triomf de mèrit a terres vallesanes davant el San Juan Atlético Montcada, que no acaba de trobar el to i acumula quatre derrotes seguides. Marc Bonaventura i Nil Congost van ser els golejadors del Banyoles. Els del Pla de l’Estany trenquen una ratxa de tres partits sense guanyar i es col·loquen quarts amb 22 punts. Lluny, això sí, dels líders, amb 35 i 33 punts respectivament.

El Sabadell Nord té els mateixos punts que el Banyoles després de guanyar el Vic a domicili en una plaça difícil (0-1). Els d’Albert Càmara van encaixar una diana al minut 64, obra d’Adrià Peña, que els envia a la zona de descens quan es porten disputades 14 jornades de Primera Catalana.

Fins a vuit gols es van poder veure a Can Rosés // Foto: Félix Sancho

Pluja de gols a Can Rosés. I va ser el Rubí qui en va sortir beneficiat, ja que es va quedar amb els tres punts davant el Lloret (5-3). Els gironins, això sí, van arribar a guanyar per 1-3, però els vallesans van protagonitzar una remuntada espectacular. Kiki, Uroz i Sergi Estrada, per partida doble, van transformar l’1-3 en 5-3 a la segona meitat. Amb els tres punts, el Rubí, que ha guanyat tres dels darrers quatre partits, és setè. El Lloret és sisè amb 21 punts.

El Farners ha ressorgit definitivament després de vèncer el Sant Cugat a casa per la mínima (1-0). Kandé, al 90’, ha anotat l’únic gol del conjunt local, que el permet escalar posicions i col·locar-se setzè. A més, el Farners, tot i estar en descens, fa cinc jornades que no perd i la dinàmica és molt positiva. Per la seva banda, el Sant Cugat, establert a la zona mitjana, no es pot relaxar perquè té el descens a només tres punts.

El Llagostera continua en dinàmica ascendent i ho va confirmar davant el Can Vidalet (2-1). Els blaugrana ja sumen sis duels sense conèixer la derrota, i són desens amb 18 punts, tres per sobre de la zona de descens. Els gironins van vèncer un Can Vidalet que no s’assembla al de principi de temporada, que no guanya des de fa dos mesos i ocupa zona de descens. Josué Prieto va colpejar primer pel Llagostera i Javi Eslava va empatar al 69’. El mateix Prieto, de penal i al 86’, va sentenciar el matx en favor del Llagostera.

No hi ha qui aturi la Guineueta // Foto: David Pallarols

La Guineueta encara no té suficient. Els de Nou Barris acumulen tres victòries consecutives en lliga i ja són fora de la zona de descens, encara que la tenen a només dos punts. Després d’un inici de competició dubitatiu, els homes de Luis Gallego han encadenat tres triomfs davant rivals de la zona mitjana-baixa de la taula. El darrer, el Tona, que es va avançar al marcador amb una diana de Javi Revert. La Guine, però, es va refer a la segona meitat i Damián Obispo i Alex Makaay van donar el triomf als visitants. El Tona és dotzè amb un punt més que la Guineueta.

El Manlleu va deixar escapar dos punts vitals en el duel davant l’Argentona, que en va rescatar un en la darrera acció de joc (1-1). Marçal Sáenz, al 69’, va inaugurar el marcador pels quadribarrats, el Manlleu. L’Argentona, que continua com a cuer, no es va conformar i va trobar el premi del gol al 94 amb una diana de Tejedo. Els osonencs són onzens amb 18 punts.