El Girona C ensopega amb l’Argentona i el Vilassar ja és líder en solitari

Els blanc-i-vermells, únics invictes, comanden la taula. Els petits com el Farners, l’Argentona i la Guineueta vencen i estrenyen la zona baixa

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
L’Argentona va sorprende el líder Girona C // Foto: Instagram FC Argentona

La Primera Catalana és completament imprevisible. I com ens agrada. Si abans de jugar un partit sabéssim el que passaria, miraríem el partit? Segurament, no. Aquesta és l’essència del futbol. Tot pot passar. I més en aquesta categoria, en què qualsevol equip pot guanyar el seu rival.

I si no que li diguin al Girona C, que va caure a casa davant l’Argentona, penúltim classificat (1-2). I amb remuntada inclosa, gràcies a les dianes d’Adrià Álvarez i David Rodríguez. (Veure MARCADOR i CLASSIFICACIÓ)

D’aquesta manera, el conjunt d’Àxel Vizuete cau per primer cop aquesta temporada i abandona el liderat, ara en mans del Vilassar. Els gironins es queden a tres punts. L’Argentona, que portava dues derrotes seguides, treu el cap i ja suma nou punts, que li permeten seguir somiant amb la permanència a la categoria.

El Vilassar de Mar que entrena Alberto Aybar és líder del Grup 1 de Primera Catalana. Gràcies a l’ensopegada del Girona C, com hem explicat, els blanc-i-vermells comanden la taula en solitari. Els del Maresme duen uns números que espanten: cinc victòries seguides (10 en total) i dos empats. Sí, encara no coneixen la derrota. Sergio Mendoza, amb un gol a cada part, va permetre el Vilassar de Mar quedar-se amb els tres punts davant La Jonquera al Xevi Ramon. Els fronters ja fa tres setmanes que no guanyen, però continuen fora de la zona de descens.

El Palamós va passar per damunt del Vic, que no va fer ni de bon tros el millor partit de la temporada (3-0). Els de la Costa Brava, dominadors del partit, van estar molt encertats de cara a porteria i gairebé van sentenciar el partit a la primera part amb les dianes d’Adri Salas i Pep Soler. Al tram final del matx, de nou Pep Soler va perforar la xarxa vigatana per col·locar el seu equip tercer a la classificació, a vuit punts del Girona C, que és segon. El Vic cau fins a la tretzena plaça i fa quatre setmanes que no guanya.

El cuer no abandona

Li ha anat bé l’arribada del novembre al Farners. Havia sumat un punt en les primeres nou jornades. I en les darreres tres n’ha sumat set. La d’aquesta setmana (2-1), a més, va ser davant el Lloret, que arribava com a tercer classificat al derbi selvatà. Manu Martínez va avançar el Farners i Adri Expósito va empatar quan faltaven 20 minuts pel final. Arnau Alòs, al 93’, va donar la victòria als locals, que continuen cuers però amb 8 punts. Ha arribat tard, però el Farners ja és aquí.

Pluja de gols d’un Sant Cugat que recupera el somriure // Twitter Naoufal El Ghrim

Sant Cugat i Sabadell Nord van protagonitzar el partit boig de la jornada al Municipal Jaume Tubau (5-2). Els locals es van posar per davant a la primera part amb les dianes d’Àlex Varon i Naoufal El Ghrim. Marc Martí i Dani Muela van reaccionar pel Sabadell Nord, però el tram final va ser pel Sant Cugat. Amb tres gols a partir del minut 78’, obres de Maurici Alfaràs (x2) i Uri Fernández, els locals es van quedar els tres punts i la setena plaça, a un punt del Sabadell Nord, que és sisè.

Llagostera B i Banyoles van empatar a zero en un duel que es va poder decantar per ambdós conjunts. Els gols, però, no van arribar i les taules van regnar al marcador. El Banyoles guanya un lloc i és cinquè, mentre que el Llagostera suma per cinquè partit seguit i és en zona de permanència.

El Tona continua en ratxa i ha sumat set dels darrers nou punts, amb dues victòries de forma consecutiva. Els quadribarrats, en aquesta dotzena jornada del Grup 1 de Primera Catalana, van derrotar el San Juan Atlético Montcada a domicili. Ot Bofill i Javi Revert van encarrilar el matx a la primera meitat. A la represa, els locals van retallar distàncies mitjançant Albert Jiménez, però el marcador ja no va variar. Els tonencs es consoliden a la zona tranquil·la, mentre que els vallesans són a un punt de sortir de la zona de descens.

Triomf de molt mèrit de la Guineueta a Manlleu // Foto: @EEGuineueta

El Rubí va vèncer el Can Vidalet a casa (2-0) i, d’aquesta manera, confirma el seu gran estat de forma. Els de Can Rosés, que acumulen dos triomfs consecutius, només han perdut un dels últims set partits. Óscar Uroz (44’) i Albert Gurrea (84’) van ser els autors dels gols pels vallesans, que s’enfilen fins a la novena posició amb 16 punts. El Can Vidalet, que encadena tres derrotes seguides i no guanya des de principis d’octubre, és onzè amb 15 unitats.

Persistir té recompensa. I si no que li diguin a la Guineueta, que va aconseguir la primera victòria de la temporada a domicili. I no en un de senzill. El Manlleu, que ja ha encaixat quatre derrotes a casa, va ser el botxí dels de Nou Barris. Damián Obispo va fer l’únic gol del matx abans d’arribar a la mitja hora de joc. La Guineueta, això sí, va acabar patint, però va resistir i els quadribarrats no van poder empatar. La ‘Guine’ és setzena amb 11 punts, a un de la salvació. El Manlleu, que acumula quatre derrotes seguides, baixa a la desena plaça amb 16 punts.