El Tona derrota el Manlleu en el derbi dels ‘oblidats’

Javi Revert i Éric Juvanteny van ser els herois del Tona. Girona C i Vilassar de Mar van vèncer per la mínima i la distància amb el tercer ja és de nou punts

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
En el derbi osonenc, va sortir cara pel Tona // Foto: Twitter @FundacioUETona

Un derbi sempre és més que un partit. Es viu des de setmanes abans, és un dia marcat en vermell al calendari. I és que el Tona-Manlleu representava molt més que un derbi comarcal a Osona. El Tona, amb el públic a favor, va derrotar el Manlleu a casa (3-1). Javi Revert, per partida doble (29’ i 37’), i Éric Juvanteny (65’) van sentenciar el matx pels quadribarrats (els locals), que es van mostrar molt eficaços. Aitor Angulo va fer el gol de l’honor del Manlleu, que acumula tres derrotes seguides i baixa fins la setena posició. Tot i aquesta mala dinàmica, el Manlleu pot seguir presumint de ser l’equip osonenc millor classificat. Que no s’adormi, que aquest privilegi pot ser efímer. (Veure MARCADOR i CLASSIFICACIÓ)

El Girona C va derrotar el Banyoles al Pla de l’Estany, per la mínima, i continua al capdavant del Grup 1 de Primera Catalana. Nil Congost va fer penal al minut 51 i va veure la segona targeta groga. Uri Santos no va fallar des dels onze metres i, amb un home menys, el Banyoles no va tenir capacitat de reacció. El Girona C, millor plantat al terreny de joc, no va deixar escapar la setena victòria consecutiva, tota una fita.

El Vilassar, esperonat pel triomf al derbi de la setmana passada davant l’Argentona, va fer el mateix i, com en l’anterior jornada, va solucionar el matx als darrers minuts. El Can Vidalet estava realitzant un partidàs i es va plantar al minut 82 guanyant 2-1. Però els blanc-i-vermells no ho podien permetre. Cristian Pérez i Àlex Pompido van capgirar el marcador al tram final i li van donar nous tres punts als del Maresme, que duu els mateixos punts que el Girona C.

El Lloret va empatar davant el Vic i conserva la tercera posició, encara que la diferència amb els líders ja és de nou punts. Els gironins van marxar amb la sensació d’haver perdut dos punts, ja que el gol de l’empat del Vic, obra d’Ignasi Armengou, va arribar al minut 94’. Els vigatans s’havien avançat gràcies a una diana de Nil Victòria. El Vic és desè i acumula tres empats consecutius.

Amb el mateix resultat va acabar el Palamós – Sant Cugat. Patrick Chico va obrir la llauna al 39’ pels vallesans, però Genís Balaguer, encara a la primera meitat, va establir les taules definitives. Ja són sis jornades sense vèncer pel Sant Cugat, que continua a la zona mitjana de la taula. El degà, per la seva banda, puja a la quarta posició amb 18 punts.

El Sabadell Nord està realitzant una magnífica lliga al Grup 1 de Primera Catalana. En aquesta jornada, els vallesans van atropellar el San Juan Atlético Montcada (4-1), encara que dos gols van arribar a partir del minut 88. Gràcies a les dianes de Dani Muela i Jairo Díaz, el Sabadell Nord va marxar amb avantatge al descans. I a la segona part, els locals van sentenciar el matx amb dos gols més al tram final.

Nervis a la zona baixa

El Farners va sumar punts per segon partit consecutiu. Si la setmana passada va vèncer per primer cop en aquesta lliga, el cuer va esgarrapar un empat de La Jonquera (1-1). Bruno Müller va avançar els fronterers abans d’arribar al primer quart d’hora de joc, però Pep Riart va empatar el matx al minut 55. La Jonquera, novè, ja fa cinc jornades que no perd.

La Guineueta cau a casa davant el Llagostera B en un mal partit // Foto: Sandra Dihör

El Rubí va aconseguir un triomf balsàmic després de dues jornades sense conèixer la victòria. Els vallesans ja han guanyat més partits fora de casa (dos) que a Can Rosés (un). L’Argentona va tenir l’empat a tocar, però Sergi Estrada, que abans havia fet l’1-0, va establir el definitiu 1-2 a l’electrònic quan el partit ja agonitzava. El Rubí puja fins la tretzena plaça amb 13 punts.

El Llagostera B va assaltar el Municipal de La Guineueta (0-2) i assoleix la catorzena posició amb onze punts. A més, els blaugrana trenquen una ratxa de cinc jornades sense guanyar i aquest triomf fora de casa els reforça de moral i oxigen. La Guineueta, que no va fer un bon partit, va encaixar dos gols a la primera meitat i ja no va tenir capacitat de reacció. Els de Luis Gallego, amb aquesta nova derrota, continuen en zona de descens.