Golejades de Martinenc i Viladecans per assetjar al líder

Martinenc i Viladecans s’uneixen a la lluita per un liderat que ara ostenta l’EFAC després de l’ensopegada del Sant Ildefons. Per contra, el Balaguer s’enfonsa a la cua de la taula

CAROLA UGRINOVIC @CarolaUgri
Els jugador de Raul Paje, a 1 punt del líder/ FOTO: TWITTER VILADECANS

Quarta jornada de la temporada i ja comencem a veure certes sorpreses, algunes bones i d’altres no tant. Equips acabats d’arribar lluitant per les primeres posicions i conjunts assentats i consolidats a la categoria barallant-se per deixar la zona vermella. Sense cap mena de dubte, el món al revés. Dos dels conjunts que estan vivint un gran inici de curs són Martinenc i Viladecans que pas a pas s’estan fent un lloc entre els grans. RESULTATS 4a JORNADA i CLASSIFICACIÓ)

Podem afirmar que el canvi de grup no li ha sentat gens malament al Martinenc. Un començament agitat amb dues derrotes consecutives i una impugnació (va acabar guanyant-la) no presagiaven res bo. Tanmateix, els del Guinardó es van saber refer i amb la golejada d’aquest cap de setmana es col·loquen segons, presentant la seva candidatura a la lluita pels llocs davanters. El matí de diumenge van rebre a unes Borges Blanques que no van tenir res a fer contra la gran efectivitat dels barcelonins.

Adri Ruiz amb un doblet i dues assistències es va convertir en l’home del matx. I, precisament ell va obrir la llauna al minut 8 rematant a plaer una pilota al segon pal. No seria fins al minut 31 quan Roland va tornar a perforar la porteria visitant aprofitant una centrada d’Adri. Un minut abans del descans, de nou Roland a passada d’Adri feia pujar el tercer. A la segona meitat, les Borges van gaudir d’ocasions per apropar-se al marcador però, Roland de penal aconseguia un hat-trick que va esvair qualsevol esperança de remuntada. El 5 a 0 definitiu va arribar de les botes d’Adri que amb el seu doblet tancava un matí espectacular.

Un gol menys, encara que la mateixa efectivitat i espectacularitat es va viure al Municipal de Bítem on el Viladecans no va tenir gaire pietat d’un Tortosa que segueix sense conèixer la victòria. Els visitants van sortir endollats i això no va tardar en traduir-se al marcador. Tres gols, un de Triguero al 10 amb una engaltada des de fora de l’àrea, un de Jorba al 17 a centre de Lara i un altre de Roger de falta directa al 38 van, pràcticament, sentenciar el matx abans d’arribar a la mitja part. El guió no va canviar fins als darrers minuts on el partit es va tornar boig amb contínues anades i vingudes. Virgili va aprofitar aquest desgavell per marcar i fer pujar l’1-3 al minut 75. Finalment, Poncela va tancar la golejada després de culminar una gran jugada personal al minut 81.

El conjunt d’Almacelles continua líder/ FOTO: TWITER EFAC

Amb l’aigua al coll

Una situació completament oposada està vivint el Balaguer. Un dels favorits, continua sense aixecar el cap i, amb 1 punt de 12 possibles tanca la classificació.

El desplaçament d’aquesta jornada no era gens fàcil donat que viatjaven fins a Terrassa per jugar contra un San Cristóbal ferit després del 6-1 del cap de setmana passat. Els de La Noguera van convertir-se en la víctima perfecta i van acabar pagant els plats trencats, encaixant 4 gols. El Centre Parroquial només va necessitar 2 minuts per encarrilar el partit gràcies al gol de Cristian. El gol i l’expulsió de Belló de la banqueta visitant van ser el més rellevant de la primera part. Els segons 45 minuts ens van portar tres gols més, dos d’Adri, un al 50 i un altre de falta directa al 69 i el darrer de Marc al 82.

Molt hauran de canviar les coses pels homes de March si volen tornar a protagonitzar una campanya com la de la temporada passada.

Líder en solitari

Si el conjunt balaguerí no està complint les expectatives, si ho estan fent Sant Ildefons i EFAC, els quals continuen abonats a les primeres places.

El fins ara co-líder Sant Ildefons, obria la jornada amb la seva visita al Principat per enfrontar-se contra l’Andorra. Un partit sense gols, igualat i amb tots dos conjunts ben assentats damunt del terreny de joc. Els primers 45 minuts van ser de tempteig i de molt de respecte per part de tots dos conjunts, mentre que en la segona meitat, el matx es va travar per les constants aturades. En els darrers minuts, qualsevol dels dos hauria pogut desequilibrar l’encontre, encara que l’última jugada de perill la va tenir, ja en el descompte, el local Emili en enviar la seva rematada per damunt del travesser.

El Sani es deixa 2 punts en la seva lluita i cedeix el liderat.

Un liderat que ara ostenta en solitari l’EFAC després de la seva victòria a Bellvitge. Els lleidatans van viatjar fins a la Feixa Llarga per seguir liderant la classificació i tenint molt present l’esopegada del Sant Ildefons. Amb les idees molt clares, els visitants van sortir per totes i al minut 3 ja guanyaven per 0-2 amb gols de Jordi Martí i Ciru. Aquest inici explosiu, juntament amb una gran solidesa defensiva van impedir que la Unificació arribés amb claredat. A la represa, el guió del matx no va canviar gaire amb un Almacelles ben posicionat i uns locals intentant-ho sense gaire sort. La insistència barcelonina va tenir la seva recompensa al minut 89 quan Llobet va reduir diferències. L’encontre ja no donaria per res més.

Primeres victòries

Molts equips buscaven la seva primera victòria en aquesta quarta jornada de lliga. Tan sols un d’ells ho han pogut aconseguir, això sí, no sense haver de lluitar i treballar fins al darrer minut

L’afortunat a estat l’Igualada. El conjunt de Dani Gimeno ha hagut d’esperar quatre jornades per poder celebrar el primer triomf de la temporada. El seu rival, la Rapitenca arribava a Les Comes amb el mateix objectiu que els blaus: aconseguir els seus tres primers punts. Un gran matx per part dels locals amb el control i el domini de la pilota davant de la pressió avançada dels visitants. Aleix, només iniciar-se la segona meitat va aconseguir el primer de la tarda per als de l’Anoia. Blasi al 73 va igualar el matx. Al minut 86, Eric es va erigir en l’home decisiu, ja que va tornar a posar per davant als igualadins i va veure la segona groga deixant als seus en inferioritat i posant emoció als minuts finals. Tot i la superioritat numèrica dels rapitencs, el resultat no es va moure

El primer botxí de l’Igualada aquesta temporada, l’Alpicat, va aconseguir el seu primer triomf, en aquest cas com a local. Una victòria gens plàcida, donat que van haver de suar i patir fins al final per desfer-se, per la mínima, del Valls. No obstant això, la tarda no va poder començar millor per l’Atlètic, el qual tenia el domini i la possessió generant ocasions clares de gol. Un gol que no es va fer esperar gaire. Juanjo, després d’una gran jugada de Gerard per la dreta, va fer pujar l’1-0 al lluminós. I, Vendrell al 40 va ampliar el marcador. Amb el 2-0 va finalitzar una primera part on els clars protagonistes van ser Gerard per part dels locals i el porter visitant Jordi qui va mantenir viu al seu equip.

Durant els segons 45 minuts, els homes de Mena es van relaxar, fet que va aprofitar el seu rival. David al minut 65 va transformar un penal sobre Botero escurçant distàncies. El mateix David, 7 minuts més tard, va estavellar la pilota al travesser en el que hagués significat l’empat a 2. Els lleidatans van acabar demanat l’hora i amb un jugador menys per l’expulsió de Juanan al 89

Consolidació

No gaire lluny d’allí, concretament al Municipal del Gardeny es van enfrontar dos conjunts instal·lats a la part alta com són el Lleida Esportiu i el Vista Alegre. Un encontre que va finalitzar amb empat, no tan sols en el marcador sinó també en ocasions i pals, 1 per cadascun. Els de Mariani van veure com el seu rival s’avançava mitjançant Peralta, just un minut abans del descans. Un gol psicològic que el filial blau va neutralitzar 10 minuts més tard en transformar un penal llançat per Sergi Gómez. Repartiment de punts que manté als dos a la part mitja-alta de la classificació

Una zona on s’ha colat un Sants a la recerca de la seva consolidació dins d’aquest grup 2. En un dels últims partits de la jornada, els barcelonins van viatjar fins a terres tarragonines per veure’s les cares amb un Vila-seca que buscava el seu segon triomf consecutiu. El visitant Cervantes va ser la cara i la creu de l’encontre. La cara en marcar l’únic gol de la tarda i que, a la postre va ser decisiu i la creu en ser expulsat al minut 73 en veure la vermella directa.