Mirant a la zona alta amb Vista Alegre

Jornada de victòries visitants, fins a 5, on el Vista Alegre continua amb la seva dinàmica positiva que l’apropa a la zona noble. Per la seva banda, Santboià, Balaguer i San Cristóbal continuen la lluita aferrissada per l’ascens

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Aquest és l'onze inicial del Vista Alegre que ha guanyat a Viladecans // FOTO: UD Vista Alegre
Aquest és l’onze inicial del Vista Alegre que ha guanyat a Viladecans // FOTO: UD Vista Alegre

Sembla que la setmana de descans pel Carnaval no ha sentat igual a tots els equips. Mentre uns han carregat piles o han corregit algunes errades, a d’altres sembla que se’ls hi ha fet molt llarg.

I qui sembla que porta les piles molt carregades i des de fa uns mesos és un Vista Alegre que amb la seva victòria d’aquest cap de setmana s’apropa cada vegada més a la zona de dalt. Deu jornades sense conèixer la derrota, des del 27 de novembre,  i a dues setmanes de començar el seu particular Tourmalet (Balaguer, San Cristóbal i Santboià) es pot permetre somiar amb la possibilitat de ficar-se de ple en la lluita per l’ascens.

En aquesta jornada no els esperava un partit fàcil, ja que davant tindrien a un Viladecans que volia oblidar la darrera derrota i brindar els tres punts a la seva parròquia. El derbi comarcal es va posar de cara pels visitants quan es van avançar  amb un gol d’Estrada al minut 23. Amb el 0-1 es va arribar al descans. A la represa, els locals van buscar el gol i aquest va arribar de les botes d’Iván. Però l’alegria no va durar gaire, Adri, al minut 69, va establir l’1-2 definitiu amb un gran xut. Els d’Eloy Martínez van acabar amb 10 per l’expulsió de Lara al 87 per doble amonestació.

Un altre conjunt que està immers en una dinàmica positiva és el Sant Ildefons. Quatre victòries consecutives l’han fet pujar fins a la setena posició, a tan sols un punt del Vista Alegre. Els de Cornellà no van tenir gaires problemes per desfer-se d’un Morell que des de fa jornades fa ferum de Segona. Els espectadors que es van desplaçar fins al Municipal del Morell van veure com Víctor va fer el primer dels visitants al quart d’hora. Guille Torres, al 55, va marcar el 0-2, sentenciant d’aquesta manera el matx.

Triple lluita pel liderat

Una mica més amunt que Vista Alegre i Sant Ildefons trobem als tres equips que ara per ara lluiten per fer-se amb les dues places d’ascens.

Alpicat i Balaguer van empatar al duel lleidatà de la jornada // FOTO: FutbolAlpicat

El primer dels tres en entrar en escena va ser el Balaguer, qui va obrir la jornada dissabte, protagonitzant el derbi lleidatà contra l’Alpicat. Els de Jordi Cortés estaven obligats a guanyar per posar pressió al Santboià i per redimir-se de l’últim empat a casa. Un inici molt fort dels alpicatins amb dos pals gairebé seguits va ser neutralitzat amb el gol de Genís al minut 8. El mateix Genís va ampliar el marcador just començar la segona part. Quan tot feia presagiar que els balaguerins tenien el partit controlat i pràcticament sentenciat, sobretot després de l’expulsió del local Brezmes al 75, Gerard al 78 i Vendrell al 83 van empatar el matx. No obstant això, l’esforç dels de Mena no va tenir premi, donat que Miki Massana al 86 va aconseguir el gol del triomf pels de La Noguera.

Kevin intenta marxar de la marca de jugadors del Rubí // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

Aquesta victòria del Balaguer va traslladar tota la pressió al Santboià que havia de treure els tres punts si volia continuar liderant el grup. A priori, els de Piti ho tenien a l’abast perquè s’enfrontaven al Rubí, penúltim de la classificació. Damunt de la gespa el matx no va ser gens fàcil pels visitants, especialment durant els primers 45 minuts, els quals van ser molt igualats. L’expulsió del local Mario al 44 va ser decisiva, ja que els del Baix Llobregat van aprofitar la superioritat numèrica. Cervantes, amb un doblet, va ser l’artífex de la victòria.

Com veiem, dos dels equips de sota van treure els colors i van fer patir de valent als grans. El tercer en discòrdia, el San Cristóbal, no es volia quedar enrere i va haver de suar per emportar-se els tres punts del camp del Suburense. Els locals es van posar per endavant amb un gol de Marce al minut 27. Els visitants van haver d’esperar fins ben entrada la segona meitat per capgirar el marcador. Dos gols de Ruy al 63 i al 71 van permetre assaltar Aiguadolç.

Remuntades d’infart

En una jornada de patiments i emocions, també s’han viscut remuntades èpiques com les protagonitzades pel Reus Cambrils i l’Igualada.

Bojan Radulovic intenta el xut davant el porter del Reus B, Antonio Sillero // FOTO: CF Reus

El ‘B’ roig-i-negre va rebre el Lleida Esportiu en el duel de filials de la jornada. Una primera meitat sense gols va donar pas a uns 45 minuts on els gols van anar caient. Els lleidatans van obrir la llauna al minut 55 mitjançant Max. Tanmateix, Marcel al 60 i Xavi Jaime al 82 van donar el tomb al lluminós permetent que els punts es quedessin al Municipal.

Si a Cambrils es va viure un partit emocionant, tres quarts del mateix va passar a Les Comes on es van veure les cares l’Igualada i l’EFAC. Dos conjunts amb estils de joc molt diferents que van delectar als espectadors amb un gran encontre. Els locals, tot i dominar els primers compassos, es van trobar amb un gol a la contra, obra d’Hèctor al minut 12. Amb aquest 0-1 i amb els dos conjunts pressionant i creant ocasions de gol es va arribar al descans. A la segona meitat, els homes de Dani Gimeno, expulsat al minut 47, van sortir a per totes i al 49 Hèctor va aconseguir l’empat. En un final d’infart i amb el matx trencat on qualsevol dels dos podia marcar, el premi del gol se’l va emportar el conjunt igualadí. Maliev al 77 va completar la remuntada fent pujar el 2-1 al marcador de Les Comes.

En un horari un pèl atípic pel Vila-seca, les 12.30, els d’Edu Franco van demostar la seva fortalesa a casa al imposar-se 3-2 a un Vilanova cada vegada més avall a la taula. El partit es va posar de cara pels locals gràcies als gols de Sardà al 14 i Álex al 18, en les dues primeres arribades dels tarragonins. A poc a poc els visitants van anar entrant al matx però sense ocasions clares. A la represa, Carlitos al 58 va marcar un penal que reduïa diferències i portava emoció a la grada. Emoció que va durar 2 minuts, els que va tardar Bueno a perforar de nou la porteria vilanovina. No seria fins al 89 quan Víctor Morillas va fer pujar el 3-2 final.