Comença el curs 2016-2017 per al futbol català

Després del final de la Copa Catalunya amateur i amb la referència de les dues primeres jornades en Segona B i Tercera, aquest cap de setmana s’obre el curs per les quatre primeres categories del futbol català

U AT Horta, de la mà de Xavi Molist / FOTO: UAH
U AT Horta, de la mà de Xavi Molist / FOTO: UAH

Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalana obren el teló aquest cap de setmana amb renovades il·lusions i amb l’habitual desig d’arribar el més amunt possible. De nou, un nou curs intenta trobar el seu lloc en un futbol que es resisteix a morir encara que cada dia compten amb menys col·laboracions i amb més pressió per part del futbol professionalitzat i on la televisió exerceix una dictadura diabòlica.

PRIMERA CATALANA

La primera categoria del futbol català torna a acollir dos grups interessants amb 36 equips participants que lluitaran per buscar aquesta plaça que dóna pas directament a la Tercera Divisió i dos subcampions que lluitaran per la segona plaça per la glòria. Per a baix, ja se sap, atents sempre als possibles descensos de Segona B i, per lògica, de Tercera encara que els cinc últims llocs porten el signe del perill.

Amb només 7/18 tècnics nous en el Grup I per 6/18 en el Grup II arrenca la nova temporada en la qual el mercat de fitxatges sembla aliè a la realitat que envolta al nostre futbol. Difícilment es cobreixen els pressupostos i pocs saben exactament com s’equilibren aquests números. És més, pendents de la famosa Llei del Voluntariat i de l’última paraula de la Seguretat Social, els equips miren cap endavant i el que hagi de venir, ja vindrà.

Atenció a l'EFAC Allmacelles/ FOTO: EFAC
Atenció a l’EFAC Allmacelles/ FOTO: EFAC

Amb la il·lusió que representa per als nouvinguts, Llagostera B, FP Hermes, Sant Joan At. Montcada, Sant Cugat i Ripollet, pel grup I, i per a Sant Cristóbal, Alpicat, EFAC Almacelles i Cambrils pel segon, estar en la màxima categoria del futbol català, s’obre una nova competició amb les novetats de Masnou, Morell i Rubí procedents de la Tercera Divisió i amb un equilibri que pot superar el que ja es va viure la passada campanya.

Aquest proper dissabte, Montgat i Gardeny obriran foc en una Primera Catalana on a l’hora de parlar de favorits es multipliquen les opcions. Una enquesta poblaria aquesta llista de candidats on molts coincideixen a l’hora d’assenyalar a Horta, Manresa, Martinenc, Llagostera B o Sant Cugat, d’una banda, i a Santboià, Vilanova, Igualada, Vista Alegre, EFAC o Morell, per un altre.