El Manresa perd però continua líder

El Manresa, tot i perdre a casa davant el Girona B (1-2), es manté líder del Grup 1 de Primera Catalana. El Vilassar és segon, a només un punt, empatat amb La Jonquera. Molletense, Abadessenc, L’Escala i Lloret, en descens

VICTOR LLUCIÀ @lluci_22

Manresa 2016Tot i perdre a casa davant el Girona B (1-2), el Manresa serà, una setmana més, el líder del Grup 1 de Primera Catalana. Els de Dani Andreu sabien que no podien fallar si no volien veure perillar el liderat de la categoria. I davant tenien un filial gironí immers en la lluita per evitar el descens a Segona Catalana. (RESULTATS 27aJornada)

Ben d’hora s’avançava el Girona B. Al minut 9, i després d’una centrada des de la dreta, Joan Corominas obria la llauna. El segon gol no arribaria fins al 65’, quan Carles Sala establia el 0-2 al marcador. Un Girona B molt còmode sobre el Nou Congost s’enduria tres punts d’or de Manresa. Els de Dani Andreu, però, han posat emoció als últims minuts del partit perquè Noah ha posat l’1-2 definitiu. Amb aquesta victòria, el filial gironí es manté fora del descens. Per la seva part, el Manresa continua líder però perd l’oportunitat d’ampliar distàncies amb els seus immediats perseguidors.

EL VILASSAR RECUPERA LA SEGONA PLAÇA

El Vilassar de Mar torna a guanyar després de quatre jornades sense fer-ho i s’omple de moral per afrontar les últimes jornades del campionat de Primera Catalana. Els d’Agustín Vacas han realitzat un partit molt seriós davant el Tona, que pràcticament s’ha quedat sense opcions d’ascens. Als 17 minuts de joc, Lluís Tejero ha aprofitat un servei de córner de Manga per encarrilar el partit pel Vilassar. El segon gol, però, s’ha fet esperar, i no ha arribat fins al 78’, quan Alex Pompido ha aprofitat un malentès de la defensa tonenca. El Vilassar, amb aquesta victòria, és segon amb 46 punts, mentre que el Tona es manté setè amb 41.

LA JONQUERA ES SUMA A LA FESTA DE L’ASCENS

En un dels partits, ‘a priori’, més emocionants de la jornada, La Jonquera i l’Horta, s’enfrontaven en un duel directe per assolir l’ascens a Tercera.

La Jjonquera 2016 Un solitari gol de Gerard Muñoz, des dels onze metres, ha donat la victòria a La Jonquera, que ha merescut la victòria. Amb aquesta nova victòria, els de l’Alt Empordà són tercers amb 46 punts i continuen vius en la lluita per l’ascens. D’altra banda, els de Xavi Molist, que acumulen dues derrotes consecutives, són cinquens amb 44 punts.

SORPRESA AL CAMP DE L’ENERGIA

Amb la derrota del Manresa, el Sants tenia el liderat a tir, però el Lloret es jugava la vida i s’ha acabat enduent els tres punts cap a La Selva. En una jornada en què els aficionats podien accedir al Camp de l’Energia per només 1€, la sort ha donat l’esquena als de Tito Lossio, que han reclamat un clar penal sobre Sergio Navarro. Minuts més tard, Bader, amb xut col·locat, ha fet el primer pels visitants, que s’ha quedat amb un home menys per l’expulsió del golejador del Lloret.

A la represa, i després d’un contracop, Moha ha establert el 0-2 al marcador. Els futbolistes del Sants han tornat a protestar l’àrbitre, entenent que hi havia posició il·legal del jugador del Lloret. Els locals han retallat distàncies gràcies al gol de Tomás al 61’. Però no han culminat la remuntada, i al 89’, Pol Ros ha sentenciat el partit amb el tercer gol del Lloret. Els tres punts que sumen els gironins no els permeten sortir del descens, però mantenen viva l’esperança de salvar-se a final de temporada. El Sants, en canvi, es queda quart amb 45 punts, a dos del líder.

EL MARTINENC NO ES RENDEIX

El Martinenc suma una important i patida victòria al camp de l’últim classificat, el Molletense (0-1). Els diables vermells d’Agustín Vacas ni molt menys es donen per vençuts, i tot i estar vuitens a la classificació a sis punts del líder, mantenen vives les seves opcions d’ascens. Fran Fuentes, al 61’, ha fet l’únic gol del partit rematant de cap una falta lateral. Aquest resultat deixa el Molletense últim amb 10 punts i vuit derrotes consecutives.

EL MATARÓ CONTINUA INTRACTABLE

El Mataró continua intractable i encamina la salvació matemàtica del Grup 1 de Primera Catalana. Els del Maresme han guanyat l’Avià (2-0) i ja sumen 38 punts després de 27 jornades. Rodri, després de l’assistència d’Aitor, ha obert la llauna abans del descans. I a la represa, Aitor ha establert el definitiu 2-0 de falta directa. Amb aquesta, els d’Oliver Ballabriga acumulen quatre victòries en els últims sis partits de Lliga i han fet del Municipal d’Esports de Mataró un fortí, ja que no perden a casa des de finals de gener. L’Avià, per la seva banda, s’acomiada de l’ascens a Tercera i baixa fins la novena posició.

EL FARNERS, FORA DEL DESCENS

Avià 2016El Farners continua fora del descens després de vèncer el Mollet a domicili per 0-1. Moha, amb un gol al minut 42, ha donat la victòria al seu equip, que és tretzè amb 35 punts. I és que els de Miguel Muñoz acumulen ja sis jornades consecutives invictes, amb tres empats i tres victòries, una ratxa que els ha permès allunyar-se de la zona calenta de la taula. Per la seva banda, el Mollet, desè amb 39 punts, encara no ha certificat la permanència i duu tres partits sense conèixer la victòria.

EL VIC TORNA A SOMRIURE

Després de dues derrotes seguides, el Vic ha tornat a guanyar (3-1). I ho ha fet davant el penúltim classificat, l’Abadessenc. Gerard Verdaguer, al 23’, ha anotat el primer gol del partit des del punt de penal. Els locals, ja a la represa, han augmentat diferències gràcies al gol d’Adrià Tuneu. Aleix Trulls ha donat ales a l’Abadessenc, que ho ha intentat fins al final, però al 89’, Héctor Moreno ha sentenciat el matx, que deixa al Vic en la zona tranquil·la de la taula amb 38 punts. Els de Sant Joan de les Abadesses, d’aquesta manera, trenquen la ratxa de dues victòries seguides i es mantenen penúltims amb 22 punts.

L’ESCALA NO TIRA LA TOVALLOLA

L’Escala ja suma dos partits consecutius sumant de tres en tres. En aquesta jornada, la número 27, han superat a casa un rival de la zona alta com és l’Andorra, que portava cinc setmanes sense perdre. En una primera part amb moltes alternatives s’han vist els tres gols del partit. Abans d’arribar al primer quart d’hora de joc, Josep Molinas ha avançat els de l’Alt Empordà, però Jamal ha empatat passada la mitja hora. Tot i així, poc li ha durat l’alegria als andorrans, ja que un minut després, Pau Ribas ha desfet l’empat per donar la victòria a L’Escala i mantenir viva l’esperança de salvar-se del descens. L’Andorra, en canvi, es queda sisè amb 43 punts, a quatre del líder.