Golejada de confiança d’una creixent Catalunya (4-1)

La Selecció Amateur supera clarament el Cornellà i acumula minuts i automatismes de cara a Múrcia. L’encert ofensiu va ser el més destacat d’un partit en què Del Moral, Sergi Moreno, Guzmán i Buba van veure porta

JORDI MESTRES @jordimestres7
Kuku no va marcar, però Catalunya si... i quatre vegades! // FOTO: Alex Gallardo (FCF)
Kuku no va marcar, però Catalunya si… i quatre vegades! // FOTO: Alex Gallardo (FCF)

Un pas més, un dia menys. La posada a punt de Catalunya va pel bon camí i amb victòries les coses es veuen millor. Contra el Cornellà, la #catuefa va golejar i va tornar a guanyar un rival de Segona B, com ja va fer contra el Sabadell. Busca nivell Toni Almendros i els futbolistes responen amb resultats i bones sensacions. La confiança va a més i això és una bona noticia. Queden només 24 dies pel debut a Múrcia i s’acosta el gran moment. El proper 25 de novembre L’Hospitalet, un nou rival de la categoria de bronze, posarà a prova a la Selecció. Qualsevol prova és poca per a arribar amb garanties a la gran cita.

catuefacornella11112015Contra el Cornellà, la Selecció va complir. Els verds – com acostumen – van sortir més intensos que el rival i van disposar de les primeres arribades del partit. De fet, va ser l’equip de Jordi Roger el que va estrenar el marcador. Uche a la sortida d’un córner va marcar el primer gol d’una humida i freda vesprada al CAR de Sant Cugat. Aquest va ser un dels lunars del partit, encaixar a pilota aturada. Símptoma que cal millorar l’estratègia, però hi ha temps.

El cop no va ser dur, ja que tot seguit va arribar l’empat. Cristian Del Moral, un minut després, tornava la igualtat a l’electrònic. Brillant jugada de l’hàbil extrem del Santboià, que va demostrar la seva qualitat fabricant-se el gol ell solet. Amb una igualtat justa s’arribava al descans. Era el moment de Toni Almendros, que va revolucionar l’equip. Cap dels titulars va tornar a saltar a la gespa a la represa.

CATALUNYA ACCELERA I EL CORNELLÀ CALA

La segona part va ser la millor notícia per a la Selecció. Catalunya va sortir com un avió i va liquidar el partit durant el primer tram de la segona part. Sergi Moreno, de penal, donava avantatge al 49 i Carlos Guzmán, amb un xut ajustat, ampliava l’avantatge al 61. Van ser els millors minuts dels de Toni Almendros, expeditius en defensa i efectius en atac.

Toni Almendros va acabar content, però creu que encara falta molt // FOTO: Futbolcatalunya
Toni Almendros va acabar content, però creu que encara falta molt // FOTO: Futbolcatalunya

L’encert golejador és vital en finals a cara o creu i Catalunya va apropiar-se d’aquesta virtut. Només així s’explica que pràcticament totes les oportunitats de la represa acabessin el gol. El quart i definitiu el va marcar l’elèctric Buba, que va ser un dels millors. També Alex Fernández a la medul·lar, Sergi Moreno davant, Alegre a l’esquerra o el descarat Del Moral. Aquesta selecció té molts i bons arguments i els jugadors estan responent a Toni Almendros.

ALMENDROS: “VALORO L’ACTITUD DE L’EQUIP”

El seleccionador va atendre als mitjans desplaçats al CAR i va valorar positivament el partit dels seus: “Les sensacions són bones. Hem escollit equips de Segona B per a veure el nostre nivell”. I els dos primers ja han caigut, mentre que “el dia 25 tenim previst un altre amistós contra L’Hospitalet”. Per acabar, una metàfora: “Sempre dic als jugadors que això és com un equip d’hoquei patins i els que venen ja han de saber patinar”.