El millor partit de la Segona B

Nàstic i Lleida Esportiu protagonitzen un xoc de trens el proper diumenge a Tarragona. El guanyador serà el líder del grup 3 de la categoria de bronze

Líder i segon. Un punt de diferència. Tots dos, cara a cara a Tarragona // FOTO: Flickr Nàstic

Primer contra segon. Líder i aspirant. Dues capitals de província s’enfronten per un objectiu comú: deixar enrere el bronze per a ser de plata. Tarragona i Lleida viuen amb passió un partit dels que fan afició. Els capitans, Xisco Campos i Raúl Fuster, i els periodistes, Joan Andreu Pérez (Tarragona Radio) i Dani Badia (Catalunya Radio), opinen sobre el transcendental Gimnàstic de Tarragona-Lleida Esportiu. Diumenge serà un gran dia pel futbol català.

Xisco Campos: “El Nàstic mereix el futbol professional”

  • El Nàstic-Lleida Esportiu és el millor partit de la Segona B?

Dels millors segur. Són dos equips que volen estar a dalt. Tenen el mateix objectiu i a part crec que per la manera de jugar de tots dos es veurà bon futbol.

  • El Nàstic és el millor equip de la Segona B?

Les notes es posen a final d’any. A Segona B hi ha molt bons equips i el nostre objectiu és ser un dels millors per a estar a una categoria més alta.

  • Tarragona està volcada amb l’equip?

I tant que sí. La gent està amb nosaltres i té moltes ganes de viure futbol al Nou Estadi. Aquesta setmana vindran i animaran perquè sempre ho fan. Segurament serà la millor entrada fins ara. Aquest partit és molt atractiu i possiblement vingui molta gent. Nosaltres tenim la marea grana. A tots els estadis on anem sempre hi ha gent nostra i és d’agrair. Aquí a Tarragona el Nàstic és un sentiment molt fort. La nostra afició és una cosa que no tots els clubs tenen i la gent nova que arriba realment es sorprèn.

  • Què en pensa del Lleida Esportiu?

És un equip que té un bloc. Ja ho va fer bé l’any passat. Vol jugar a futbol i tenir la iniciativa. Tenen molt bons jugadors i estic segur que serà un dels que estarà a dalt. També és cert que hi ha moltíssima igualtat. Set o vuit equips es juguen quatre places

  • Si el Nàstic no fa play-off serà un fracàs?

El nostre objectiu mínim és intentar fer play-off. Sabem que el Nàstic mereix estar al futbol professional i aquest és el nostre objectiu. No entrar en play-off no m’agradaria dir que seria un fracàs, però sí una passa enrere molt forta.

  • Si el Nàstic no puja serà un fracàs?

La paraula fracàs no m’acaba d’agradar. Fracàs és qui no ho intenta, qui no s’exposa. Nosaltres ens estem exposant moltíssim. Quan no aconsegueixes el que vols, has de treure l’experiència positiva per a tirar endavant. Això vam fer l’any passat. En futbol, si insisteixes ho aconsegueixes.

  • Acabi la frase: si el Nàstic puja a Segona A…

Aquí a Tarragona ens tornem bojos. La gent necessita aquesta alegria.

Raúl Fuster, el capità del Lleida Esportiu // FOTO: lleidaesportiu.cat

Raúl Fuster: “Seria un fracàs no fer play-off”

  • El Nàstic-Lleida Esportiu és el millor partit de la Segona B?

Es dona la circumstància que s’enfronta el primer contra el segon, però és un partit més. Important, això sí. Podria ser un dels millors partits. Són dos equips importants, que estan a dalt a la classificació.

  • El Lleida Esportiu és el millor equip de la Segona B?

El Lleida Esportiu és un molt bon equip que si competeix i està al seu màxim nivell pot plantar cara a qualsevol. No vull dir que és el millor, perquè a aquesta categoria hi ha equips molt grans.

  • Lleida està volcada amb l’equip?

La ciutat està expectant del que fa l’equip. Ens falta el punt de que la gent s’acabi d’enganxar com l’any passat al play-off, que es va omplir el camp. Sí que és veritat que els que venen animen, però ens agradaria encara més gent.

  • Què en pensa del Nàstic?

Ha estat els últims anys al futbol professional i la veritat és que és un equipàs. Van perdre l’última jornada, però portaven moltes setmanes com a líder sòlid. Tarragona és una ciutat que ho té tot per a jugar bé al futbol.

  • Si el Lleida Esportiu no fa play-off serà un fracàs?

L’objectiu que tenim marcat és jugar el play-off. Per a mi sí que seria un fracàs no estar entre els quatre primers. Depèn de nosaltres aconseguir-ho.

  • Si el Lleida Esportiu no puja serà un fracàs?

Això sí que no seria un fracàs. Estar dins dels quatre primers ja és un premi. És l’objectiu principal. Després a les eliminatòries ja és més complicat. No hi ha la pressió de pujar, sinó que seria un grandíssim premi estar entre els quatre primers.

  • Acabi la frase: si el Lleida Esportiu puja a Segona A…

Doncs, em tornaria boig. Segur que gaudiríem molt i ho celebraríem de valent.

Joan Andreu Pérez, periodista de Tarragona Radio // FOTO: Facebook Joan Andreu Pérez

Joan Andreu Pérez: “La temporada, econòmicament, només es salva pujant”

  • El Nàstic-Lleida Esportiu és el millor partit de la Segona B?

A hores d’ara entenc que sí. Classificatòriament parlant i per dinàmiques, tot i que el Nàstic va perdre a Alcoi, segur que sí. En el dia a dia d’aquesta setmana es respira a l’ambient que és un partit important.

  • El Nàstic és el millor equip de la Segona B?

Jo crec que sí. Per plantilla, és el millor equip que hi ha al grup 3 de Segona B.

  • Tarragona està volcada amb l’equip?

Vols que et digui la veritat? Tenint en compte com està l’equip i la situació de les temporades anteriors, no. La gent quan arribin els darrers partits en els que ens juguem l’objectiu anirà al camp. Sempre som els 4000 de sempre i això és molt poc en relació al que es mou a Tarragona. Si tothom qui parla del Nàstic anés al camp, el Nou Estadi es quedava petit. No em serveix que sigui el camp amb més assistència de la lliga. L’equip va líder i juga bon futbol. La gent ha de respondre. Aquesta setmana sí que n’hi haurà. Ho noto.

  • Què en pensa del Lleida Esportiu?

Per massa social i altres aspectes compararia el Lleida Esportiu amb el Sabadell. Em dóna la sensació que està fent bé les coses i treballant contracorrent. Organitzativament, fan una molt bona feina. Es reinventen cada any. Sempre estan allà. S’han sobreposat a les baixes de Mata i Imaz i és un rival al que s’ha de respectar.

  • Si el Nàstic no fa play-off serà un fracàs?

Sí, clar. Això ja no t’ho argumento.

  • Si el Nàstic no puja serà un fracàs?

Depèn de les circumstàncies del no ascens. Jo crec que la temporada a nivell econòmic només es salva pujant.

  • Acabi la frase: si el Nàstic puja a Segona A…

Serà la categoria a la que com a ciutat i com a entitat considero que ha de tenir el Nàstic.

El periodista de Catalunya Radio, Dani Badia // FOTO: ccma.cat

Dani Badia: “El Lleida utilitza sense angúnies la paraula ascens”

  • El Nàstic-Lleida Esportiu és el millor partit de la Segona B?

A hores d’ara, sens dubte. Són dos equips aspirants a la primera plaça i amb dinàmiques positives. Segurament, dues de les millors plantilles del grup.

  • El Lleida Esportiu és el millor equip de la Segona B?

No, però està entre els millors.

  • Lleida està volcada amb l’equip?

La ciutat de Lleida vol que el seu equip vagi bé, però li costa molt demostrar-ho. A la gent li costa molt anar al camp. No hi ha l’assistència que tots desitjaríem. És molt fàcil anar als partits de play-off. Parlo en general.

  • Què en pensa del Nàstic?

En el cas del Nàstic sí que m’atreveixo a dir que és el millor equip del grup. Independentment que sigui el líder, és la millor plantilla, el millor grup de jugadors, de tota la lliga. El Lleida Esportiu també serà un equip complicat pel Nàstic.

  • Si el Lleida Esportiu no fa play-off serà un fracàs?

Parlar de fracàs al món de l’esport és excessiu. Seria una decepció. Amb un marge de set punts respecte el cinquè quan queden dotze jornades així seria. Quan un s’esforça, no es pot parlar de fracàs.

  • Si el Lleida Esportiu no puja serà un fracàs?

No. He de ser coherent amb l’anterior resposta, tot i que aquest any pujar és l’objectiu del Lleida Esportiu. Absolutament tothom al club sí que utilitza sense angúnies la paraula ascens. Estan decidits a fer-ho. Seria una decepció que a la tercera no s’aconseguís.

  • Acabi la frase: si el Nàstic puja a Segona A…

Seria un èxit catàrtic perquè provocaria un canvi radical a l’estructura del club.