L’Hospitalet triomfa al Nou Sardenya i el Sant Andreu torna al play-off

Jornada de carnaval a Tercera Divisió amb la victòria de l’Hospitalet al Nou Sardenya davant d’un Europa lluitador que surt del descens en un duel que no quedava lliure de polèmica

FRANCESC FÀBREGAS // EL TRAVESSER (@FFG)
Cinquena victòria consecutiva de l’Hospi/FOTO; @RadioAficion_lh

Un empat, dues victòries i una derrota dels equips que arrencaven en zona play-off abans de començar aquesta jornada. L’empat el protagonitzava el líder, un Espanyol B que encadena el seu tercer empat consecutiu però que segueix sense perdre (25 jornades). Acabaria sumant un punt del camp del Palamós, un equip que s’avançava als primers instants de partit amb el gol d’Èric Sánchez. El filial blanc-i-blanc acabaria empatant el duel quan Sebastian Chávez superava a Quintanas al minut 79 de partit.

L’Hospi guanya al Nou Sardenya

Poc li ha durat l’entrada a l’Europa a la zona play-off i l’ha perdut una setmana després. Queia a casa davant del segon classificat, l’Hospitalet, en un partit que era marcat per la polèmica. Unes mans dins l’àrea d’Alberto feia moure el marcador (0-1) després de l’encert de Manzi. El mateix jugador feia un autèntic golàs en una vaselina que sorprenia a tots, per fer el 0-2. L’Europa no renunciava a res i a la represa, Pluvins en un xut creuat dins l’àrea feia l’1-2 i posava emoció. Una polèmica jugada a l’àrea de l’Hospitalet provocava l’expulsió per segona groga de Gonzàlez (54′). Així i tot l’Europa tindria opcions de fer l’empat, tot i que l’Hospi en una contra podria haver sentenciat.

La derrota de l’Europa l’aprofitava el Sant Andreu que torna a ocupar la quarta plaça. Golejada al Narcís Oller que guanyava clarament al Granollers, divuitè classificat. Partit que veuria dos gols a la primera part, obra de Muñoz i Rodríguez, i dos a la segona, d’Elhadji i un segon de Rodríguez.

L’AE Prat era l’altre equip del play-off que guanyava. Ho feia als Canyars davant del Castelldefels que ensopegava a casa per segona vegada. Els pratencs es posaven 0-2 gràcies a Ricarte i Poves però Aumatell, pels locals retallava distàncies (1-2) poc després. A la segona part, el Prat sentenciava als primers instants.

Daisuke va donar els tres punts en l’afegit/ FOTO: Yuki Nagashima-TERRASSA

El Terrassa guanya al descompte

Els egarencs es situen amb els mateixos 42 punts que el Sant Andreu però ocupa la cinquena posició. Els locals, que s’enfrontaven a un Figueres que baixa a la setzena posició, tindria les millors ocasions. Amantini estaria a punt d’inaugurar el marcador al minut 70 i sis minuts després, Civil enviava el xut al travesser. Quan semblava que el partit acabaria sense gols, Daisuke faria el gol que donava els tres punts al Terrassa.

L’Ascó i Pobla de Mafumet treien el mateix resultat dels seus partits jugats a Horta i Vilafranca del Penedès, fet que els permet seguir estant a prop del play-off. Els ebrencs feien valer el gol de Saad nou minuts abans del descans, mentre que els tarragonins aprofitarien una acció ràpida de Pol Ballesteros passada l’hora de partit. Els dos equips acabaven amb 10 homes als darrers minuts després de les expulsions de Gutíerrez (Vilafranca) i Kone (Pobla de Mafumet).

El Santfeliuenc goleja a Vilassar

La victòria més solvent de la jornada es vivia al Xevi Ramon de Vilassar de Mar (1-6), on el Santfeliuenc sumava la cinquena victòria en els darrers sis partits de lliga. Els d’Andrés González, trencaven l’empat a zero superat el quart d’hora amb el gol d’Avellaneda. Zárate, passaria a convertir-se en el protagonista del partit amb un hat-trick (31′, 79′ i 88′).

El Gavà no va poder dedicar-li el triomf al gran president Ródenas/ FOTO: CF GAVÀ

A La Bòbila se signaria -entre Gavà i Reus Deportiu– l’únic empat sense gols de la jornada. Amb els visitants encara minvats de lesions i amb dues derrotes de forma consecutiva, visitaven el camp d’un Gavà que puja a la dinovena posició. Amb una primera part monopolitzada pel domini dels del Baix Penedès, a la segona els locals buscaven el gol que sumés el 3 punts. El darrer quart d’hora el partit estaria més trencat però no acabaria provocant moviments al marcador.

Dani Martin, l’autor dels dos gols del Cerdanyola/ FOTO: DAVID FERRER-CERDANYOLA

El Cerdanyola era l’únic equip dels 8 equips de la zona baixa que podia guanyar. Ho feia al seu municipal davant del Santboià per allunyar-se de la zona del descens de forma clara. Dani Martin seria l’autor dels dos gols, un en cada part.