La Pobla entra en play-off en el dia que Gavà i Vilassar s’acomiaden de Tercera

El Gavà i el Vilassar de Mar són els dos primers equips que ja coneixen el seu futur, la Primera Catalana després de confirmar el seu descens matemàtic. Canvis al play-off on la Pobla de Mafumet guanya el derbi i li pren la quarta plaça al Terrassa

PER FRANCESC FÀBREGAS GAYA / EL TRAVESSER @FFGaya
El Gavà descendeix a Primera Catalana /FOTO: ISAAC FANDOS

Jornada 33 de lliga a Tercera Divisió en qui s’han decidit algunes coses. Ja es coneix 2 dels equips que baixaran a Primera Catalana; Gavà i Vilassar de Mar. Les seves derrotes davant de Sant Andreu (0-2) i Vilafranca (0-4) els deixen sentenciats i caldrà saber qui els acompanya. (VEURE CLASSIFICACIÓ)

Els blaugranes queien a La Bòbila davant del Sant Andreu, equip que es consolida a la tercera posició després de la jornada, mentre que el Vilassar de Mar no ha tingut opcions davant del Vilafranca que s’emportava el partit gràcies a dos gols a cada part.

Per la zona alta, novetats importants en forma de canvi de quarta posició. El Terrassa deixa la zona de play-off en no passar de l’empat davant de l’Horta (2-2), on ha hagut de remuntar fins a dues vegades per poder sumar un punt. En el seu lloc, entra la Pobla de Mafumet, filial que per primera vegada a la temporada aconsegueix acabar en zona play-off. Ho feia després de superar al Reus B (0-2), en un partit dominat pels de Juanma Pavón. Gabri Vidal al minut 57 avançava als grana mentre que cinc minuts més tard Moha sentenciava per situar el 0-2 final.

L’Hospitalet li guanyava la partida a l’Espanyol B /FOTO: RCD ESPANYOL

El CE L’Hospitalet aconseguia ser el segon equip de la temporada en guanyar a l’Espanyol B, i segueix ocupant la segona posició amb un punt d’avantatge respecte del Sant Andreu. El conjunt blanc-i-blau, suma la tercera jornada sense guanyar però poc afectarà, ja que són campions matemàtics. Un gol matiner de Manzi donava confiança als de Xavi Molist però el filial periquito empataria a la meitat de la segona part. Quan semblava que tot quedaria amb taules, Reynoso, en temps afegit, aconseguia el gol de la victòria, que els permet seguir en segona posició.

L’Ascó fa un pas endavant, el Prat i Europa un enrere
Sensacions diferents entre equips perseguidors per entrar a la zona play-off d’ascens. L’Ascó s’imposava al Prat -a domicili- en un duel directe, on els del Baix Ebre aconseguien una victòria amplia per situar-se sisè a 3 punts del play-off. El conjunt de Santi Castillejo va realitzar una primera part molt efectiva, on Giui (19′), Saad (26′) i Silva (35′) feien els 3 gols del partit per sentenciar-ho al primer temps. Amb aquesta derrota, el Prat, s’allunya a quatre punts de la quarta plaça. Quant a l’Europa, podria haver-se situat a dos punts de la Pobla, però la seva derrota davant del Granollers els posa a quatre. El Granollers, involucrat en la zona de permanència, feia un partit complet i s’allunya del Palamós a cinc punts a manca de 5 partits pel final de la lliga regular. Kilian obria la llauna al primer temps mentre que un doblet de Gyabba sentenciava el partit al segon temps, en 5 minuts de diferència (51′ a 56′).

El Palamós es complica la salvació després d’una jornada nefasta pels seus interessos, que els deixa a cinc punts de la dissetena posició. El degà català queia a Cerdanyola en un partit on l’exjugador del Palamós Dani Martí feia l’1-0. Els locals, que es quedaven amb 10 homes per l’expulsió de Javi González (61′) i el Palamós tindria l’empat en un xut creuat que topava al pal. Del possible 1-1 es passava al 2-0 El mateix Martí feia el gol de la sentència.

Victòria del Figueres, empat a Castelldefels

Dos partits amb poc en joc es vivien a Figueres i Castelldefels, entre 4 equips que pràcticament ho tenen tot fet. baix-empordanesos superaven al Santfeliuenc per la mínima. Marc Bonaventura era el protagonista pels de Gordillo on marcava un doblet en sis minuts a la primera part. Des del punt de penal arribava l’únic gol del Santfeliuenc, transformat al minut 67 de partit per Fuentes.

La UE Castelldefels empatava a Els Canyars davant del Santboià (1-1) en un dels dos únics empats de la jornada. Serien els locals qui s’avançaven al marcador amb un gol de Kevin (23′) però Estévez, pels santboianesos, faria l’empat a deu minuts pel final del partit.