Els quatre primers no fallen abans de festes

La jornada que acomiada el 2017 no ha protagonitzat cap novetat a la zona del play off d’ascens a Segona Divisió B i deixa un Espanyol B amb encara més rècord de puntuació en guanyar la Pobla de Mafumet a domicili. El Gavà, nou cuer després de la victòria del Vilassar de Mar

@FFGaya
Un campió de rècord/ FOTO: RCD ESPANYOL

Els quatre primers classificats no han fallat en aquesta jornada que acomiadava l’any 2017. L’Espanyol B segueix ampliant el seu rècord mentre que Ascó, Sant Andreu i CE L’Hospitalet han defensat les seves posicions. (MARCADOR i CLASSIFICACIÓ)

El filial blanc-i-blau sortia victoriós del partit al camp de la Pobla de Mafumet B, que encadena la segona derrota consecutiva. L’Espanyol B no ho tenia fàcil en un dels duels de filials de la categoria. Els de Juanma Pavón s’avançaven amb el gol de Rayco després d’una pilota penjada des del córner dins l’àrea petita. El líder aconseguiria donar-li la volta al marcador a través de molta feina i paciència. Un xut des de fora l’àrea, només cinc minuts després d’arrencar la segona part, Pol feia l’empat. Al tram final, i amb opcions pels dos equips, Max aprofitava una passada a l’espai per posar l’1-2 final.

Ascó i Hospitalet fan els deures en dissabte

11 inicial del CE L’Hospitalet aquesta jornada // Foto: CE L’Hospitalet

Dos dels primers classificats, Ascó i Hospitalet jugaven dissabte, en dos parts. A Les Grasses, els ebrencs superava amb claredat al Santfeliuenc i acaben el 2017 en segona posició. Sergio Moreno obria la llauna a cinc minuts pel final de la primera part. A la represa, i davant d’uns locals sense poder de reacció, els de Santi Castillejo sentenciarien al tram final. Saad (70) augmentava les distàncies i Peke (83) deixava el definitiu 0-3. Els de Sant Feliu veuen com tanquen l’any encadenant deu partits sense aconseguir la victòria.

Golejada del CE L’Hospitalet a casa per tancar l’any en zona playoff. El Palamós estaria dins del partit fins al 2-1, moment que els de Xavi Molist van fer un pas endavant i sentenciarien el matx. S’arribava al descans amb l’1-0 però el degà català aconseguia l’empat al 58 (Jhoseppy) però l’alegria durava un minut quan Dani Fernàndez tornava a situar per davant als locals. A partir d’aquí domini local que es materialitzava amb tres gols més. El Palamós tanca el 2017 en dissetena posició i 15 punts.

El Sant Andreu aconsegueix tancar l’any amb la tercera victòria consecutiva que el permet seguir com a tercer classificat. Refermen les seves bones sensacions al camp del Figueres. Els andreuencs no començaven bé, ja que els locals s’avançaven al marcador però ràpidament empataven en un remat al pal dret deu minuts més tard. Abans del descans, els dos equips tindrien opcions per avançar-se però el marcador no es mouria de nou fins a la segona part. Gil Muntades tornava a avançar al Figueres en un xut ras però el Sant Andreu en els últims minuts aconseguia treure caràcter i donar-li la volta. Elhadji aconseguia fer l’empat en un remat dins l’àrea i David López, després d’un refús del porter local aconseguia fer el 2-3.

Terrassa i Prat segueixen a prop del playoff d’ascens

L’AE Prat a prop del play-off d’ascens // Foto: Oscar Yeste

Egarencs i els potablava segueixen pressionant als equips del playoff després de les seves respectives victòries. El Terrassa FC tirava endavant el seu partit davant d’un Castelldefels en bona ratxa de resultats i que es veia frenada per un Terrassa més efectiu. Nil Puchades, a la mitja hora de joc obria la llauna, en un partit dominat pels locals. Bermúdez, pel Castelldefels aconseguia situar l’empat al minut 77 de partit i semblava que l’empat seria definitiu però Jonathan Ferreira, al 88 li donava els 3 punts als locals.

Quant a l’AE Prat, guanyava davant d’un rival directe, el Vilafranca, que posaria en problemes als potablava, que haurien de suar per sumar la victòria. El marcador s’obria amb un gol de Carlos Cano en un remat de cap ajustat al pal. A la segona part el Prat aconseguia la sentència després de diferents intents de marcar. Joel Marin definia per fer el 2-0 final.

El Vilassar deixa de ser el cuer

A costa del Gavà, el Vilassar de Mar ja no és el cuer de la #3div5 just abans d’acabar l’any. Els de Manel Moya guanyaven després de poc més de dos mesos sense fer-ho. L’Europa s’avançava primer amb el gol de Javi Navarro (8), però aquest gol matiner no desanimava un Vilassar de Mar que abans del descans aconseguia capgirar el marcador amb els gols de “Pitu” i Soufianne. Amb l’Europa buscant el gol de l’empat, donaria ales perquè el Vilassar trobés el camí del tercer gol, obra d’Eric Jiménez al minut 85.

La derrota del Gavà a la Bòbila davant del Cerdanyola del Vallès els situa com a últims a la classificació després de sumar només un punt dels darrers divuit punts disputats. Un gol de Mario Roque al minut 7 i un altre d’Albert López al 58 bloquejaven a un Gavà sense poder de reacció i sense poder materialitzar les seves ocasions.

El Santboià acaba el 2017 en la zona tranquil·la // Foto: David Ferrer

El Santboià puja a l’onzena posició després de tombar al Granollers per la mínima al Joan Baptista Milà per deixar als visitants en zona de descens. Un solitari gol d’Oriol Molins a la meitat de la segona part era suficient perquè els del Baix Llobregat aconseguissin la victòria que els situï en una zona tranquil·la a Tercera. El darrer partit de la jornada seria al Baix Camp, amb l’únic empat de la jornada. Reus Deportiu B i UAT Horta es repartien els punts. Fins en dues ocasions es posaven per davant els visitants amb els gols de Rio (5′ i 52′) però els reusencs tindrien poder de reacció i salvarien un punt, amb el doblet d’Ernest Forgas.