L’Espanyol jugará la promoció d’ascens que també vol la UE Sant Andreu

L’Espanyol B, que s’assegura matemàticament la promoció d’ascens, impedeix al Terrassa entrar en play-off mentre que Sant Andreu li pren la tercera plaça al Prat. El Granollers surt de la zona de descens directe

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER @FFGaya
Onze inicial del Sant Andreu aquesta jornada // UE Sant Andreu

El Terrassa-Espanyol B tancava la jornada sent el partit més destacat. Mantenint les estadístiques de la jornada acabava amb el cinquè 0-1 del cap de setmana, i la victòria del conjunt blanc-i-blau davant dels egarencs, que de guanyar s’haguessin pogut posar en zona play-off. Els locals sortien forts i ho provaven amb dos xuts des de la frontal però ben aviat es quedaven amb 10 homes i això els passaria factura.

L’Espanyol B, que s’assegura matemàticament la promoció d’ascens, ho aprofitava i ràpidament feia el gol per obrir el marcador. Amb un menys, el Terrassa ho intentava i agafaria protagonisme Ortega, porter que aturava un penal blanc-i-blau. Els visitants, amb opcions per sentenciar acabarien guanyant per la mínima per ser més líders i veure com els egarencs no poden entrar en play-off.

Amb els resultats del cap de setmana el Sant Andreu escala a la tercera posició amb 50 punts, superant a l’AE Prat. Els quadribarrats superaven el Vilafranca a domicili amb dos gols al primer temps. Muñoz al 21′ i Rodríguez, a pocs minuts pel descans deixaven un 0-2 que seria impossible capgirar pels vilafranquins.

El Santboià s’imposava al Prat // David Ferrer

L’AE Prat confirma un mal moment de resultats en perdre la segona jornada consecutiva i la tercera sense guanyar, el que li fa perdre la posició de bronze de #3div5. El Santboià protagonitzava una de les sorpreses de la jornada i el gol de Revidiego abans de l’hora de partit trencava els esquemes dels potablava, que es mostraven massa accelerats i precipitats durant bona part del partit.

La Pobla de Mafumet segueix deixant escapant trens i s’entesta a no plantar-se en zona play-off. No sabien aprofitar la derrota de l’AE Prat per empatar a punts a la quarta plaça després de marxar amb un empat (1-1) de la Bòbila, davant d’un conjunt que no renúncia a les seves opcions de permanència

Jornada perfecte pels visitants

El resultat d’aquesta jornada és el 0-1, on s’ha vist en cinc ocasions, en una jornada marcada per les victòries visitants (només una local). A part de la victòria del Santboià, el mateix marcador es veia als camps d’Hospitalet, Vilassar i Cerdanyola.

El CE Hospitalet segueix segon classificat i veu com ara té un marge de cinc punts respecte el tercer, el Sant Andreu. La UE Figueres signava la sorpresa de la jornada en marxar d’Hospitalet amb els 3 punts. Un gol de Canal de falta directe a la mitja hora de partit. Als darrers minuts de partit els locals van gaudir d’ocasions, però no van trobar encert.

L’Ascó més a prop del play-off

La victòria del Granollers el treu del descens directe // EC Granollers

Ascó i Granollers també marxaven dels seus partits amb el mateix resultat (0-1). Els ebrencs al camp del Cerdanyola, mentre que el Granollers ho feia del camp del Vilassar de Mar. Els de Santi Castillejo aconseguien el gol de la victòria gràcies a l’encert de Sergi Moreno al minut 34, gol que decantava la balança.

Quant al Granollers, obtenia el mateix resultat però al Xevi Ramon. Kilian posava l’únic gol del partit al minut 31 de partit, que els permet sortir del descens directe i alhora sumar per quarta jornada consecutiva.

L’única victòria local que s’ha vist aquesta jornada a Tercera Divisió la signava el Castelldefels, que hauria de remuntar el seu partit davant del Reus Deportiu B. Els d’Albert Company es posaven per davant al primer minut del segon temps, quan Xavi Jaume marcava pels reusencs, però Bilbao, deu minuts més tard, situava l’empat, i Raigon, al temps afegit aconseguia donar-li la volta al marcador.

L’Horta, després de cinc jornades seguides sense poder sumar els 3 punts ho feia al camp d’un Palamós que cau en descens directe després de set jornades consecutives puntuant. Arranz acabava decidint pel seu equip amb un doblet al primer temps. Amb el 0-1, els visitants seguirien buscant porteria fins que una passada a l’espai trobava novament Arranz per situar el 0-2 al fil del descans. A la segona part, el Palamós no va tenir poder de reacció.

Repartiment de punts entre Europa i Santfeliuenc // Angel Garreta

L’Europa no pot sumar la victòria a casa i aproximar-se a la zona de play-off d’ascens a Segona B. Empat davant del Santfeliuenc que segueix desè a la classificació. Raillo situava l’1-0 al minut 10 en una rematada acrobàtica, anticipant-se a la sortida de Pacheco.

Els d’Andrés González podrien empatar en el primer temps. Xut de falta directa de Cuadras que entrava, colant-se pel mig de la porteria. Al 45′ els locals van tenir una gran ocasió a la sortida d’un córner mentre que al segon temps el gol de l’Europa va tornar a estar a prop però la defensa del Santfeliuenc va salvar un punt.