Casajuana Rifà: Senzillament Francesc

Ja fa 51 temporades que el Francesc Casajuana es va incorporar al Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol. En aquells moments era un apassionat de la figura arbitral en els partits de futbol i va decidir provar si li agradaria aquella feina

XAVIER MORENO DELGADO, President CTCA @XaviMoreno1
Casajoana Rifà, Àrbitres
Francesc Casajoana Rifà, expresident àrbitres // FOTO: FCF

I sí, li va agradar, i molt. Des d’aleshores i fins ara pertany al CTA amb la máxima il.lusió, entrega i generositat que solament una magnífica persona com ell pot donar.

Jo encara no era àrbitre, o potser molt novell, quan escoltava els famosos carrussels radiofònics les tardes dels diumenges, on es transmetien gairebé tots els partits de la jornada a la mateixa hora. Allà escoltava noms d’àrbitres com Pes Pérez, Enríquez Negreira, Soriano Aladrén… però sobre tot em feia molta il.lusió escoltar Casajuana Rifà. Uns anys després vaig tenir la gran sort de conèixer al Francesc i encara em feia més il.lusió escoltar els diumenges els partits, per sentir el seu nom i pensar parlen del meu amic.

Xavi Moreno Delgado, FCF
Xavi Moreno Delgado, Director arbitral/FOTO: FCF

El Francesc sempre ha estat una persona humil i noble, amb les seves formes educades però decidides, i dificilment podrem trovar a algú que l’hagi conegut que no refrendi 100% aquesta descripció. La seva imatge transmet pau i serenor, i al mateix temps passió i modèstia.

En qualsevol lloc on l’arbitratge l’ha col.locat, ha fet la feina que tocava sense extridències. Sense molestar a ningú. I això en tants anys de dedicació no és gens fácil. Com àrbitre va merèixer arribar a 1ª Divisió i va actuar en partits molt importants, final de Copa del Rei, Semifinals de Champions… Però un día, estant en actiu a la primera divisió i amb anys encara per seguir arbitrant, ho va deixar per ser President del Comitè Tècnic d’Àrbitres de la FCF. Va ser l’últim President triat en unes eleccions tal com era obligatori fins que l’any 1994 la Llei de l’Esport va eliminar aquesta possibilitat.

FCF, Casajoana Rifà
Una imatge per als més joves del futbolcat // FOTO: FCF

Va ser per tant el nostre President durant 13 temporades, Ha estat informador a totes les categories del Futbol, des de la 1ª Divisió, fins la 3ª catalana, i sempre amb la mateixa professionalitat i humiltat.

Ara com una mostra més de la seva estima a l’arbitratge, ha decidit fer un pas al costat, abandonant la comissió executiva del CTA per donar pas a d’altres persones. Però al Francesc el seguirem veient als camps del nostre futbol, ajudant a formar als àrbitres més joves, dins la tasca d’observador arbitral tant a nivell de la Federació Catalana com de la Real Federación Española.

Moltes gràcies per tot el que ens dones Francesc !

Xavi Moreno
Director CTA de la FCF