Badalona i Prat volen sortir del pou

Jornada rodona per Badalona i Prat, que van aconseguir la primera victòria de la temporada després de nou jornades de decepcions i patiment. Només Olot i Barcelona B van sumar els tres punts

JORDI GRÍFOL @JordiGrifol
Valentín, Badalona, Victòria
Primera victòria de la temporada del Badalona/FOTO: Jordi Mestres

Deu jornades de lliga ja comencen a separar uns i altres en la classificació, començant a definir els objectius pels quals lluitarà cada equip. Malgrat això, 28 partits per endavant donen per molt, i tot està més que obert.

Quatre victòries locals, dos empats i quatre victòries visitants han sigut el balanç de la desena jornada de lliga on el Lleida, tot i empatar, segueix afermat a la primera posició. A la part baixa, Prat i Badalona ja saben el que és guanyar.

Andorra i Llagostera van donar el tret de sortida a aquesta nova jornada, enfrontant-se a Prada de Moles. Els de Gabri, mitjançant Sidibé (20’), van posar-se per davant ràpidament. Els d’Oriol Alsina, per la seva banda, buscaven desgastar el rival i, amb paciència, treballar un partit que no se’ls havia posat gens fàcil. La feina dels visitants va fer efecte a la represa, ja que Magallan va transformar una falta propera en el gol de l’empat (48’) que tant buscaven. Poc abans del final, l’Andorra va haver de jugar amb un home menys per l’expulsió de Gaffor, però ja era massa tard per fer el segon i, finalment, l’empat va ser el resultat definitiu. Punt molt valuós pels gironins.

Prat, Victòria, Segona B
Eufòrica celebració al vestuari / FOTO: AE Prat

El Prat ja somriu

Ha costat, però la primera victòria de l’AE Prat ja ha arribat. Possiblement, que hagi tardat tant en arribar fa que l’esclat d’alegria sigui més intens. En un partit molt treballat, aquesta vegada sí, l’esforç va premiar als potablava, que van superar al València Mestalla al Puchades. Dani Argilaga va avançar als seus just abans d’enfilar el camí a vestidors (44’) i Alex Pla, ja ben entrada la segona meitat (60’) va acabar de rematar el partit. Moreno va retallar distàncies poc després en favor dels locals (66’), però amb un esforç final els catalans van guanyar els seus primers tres punts.

El Badalona també arrenca

L’arribada de Manolo González sembla que es comença a notar. Després de dues jornades sense perdre, per fi ha arribat la primera victòria de la temporada, davant l’Espanyol B. Partit igualat i dur el que es va viure a la Ciutat Esportiva Dani Jarque i, on el gol, semblava no voler aparèixer.

A la segona meitat tot va canviar, i Melamed, amb una bona vaselina, va posar per davant els blanc-i-blaus (60’). Minuts després, Soni era expulsat en veure la segona groga, fent trontollar el partit. La superioritat numèrica va ser ben aprofitada pel Badalona que, primer amb una voleia de Valentín (77’), i després amb Hugo caçant i aprofitant un rebot a les acaballes (89’), van acabar remuntant, amb èpica inclosa, per endur-se els primers tres punts.

El Lleida Esportiu no va poder passar de l’empat sense gols al Camp d’Esports contra l’Atlètic Llevant, en un partit on segurament van trobar a faltar Pedro Martín, després de desaprofitar unes quantes ocasions que no van saber transformar en gol. No obstant, la combinació de resultats de la jornada segueix deixant al Lleida com a líder en solitari. Els de Molo ja pensen en el Rico Pérez.

Olot, La Garrotxa, Nàstic
Comunió entre afició i jugadors / FOTO: UE Olot

Èpica olotina

L’Olot rebia al Nàstic de Tarragona després de tres empats consecutius i quatre jornades sense guanyar. Per la seva banda, el conjunt tarragoní acabava de sumar la seva segona victòria.

Els locals van començar molt endollats i això va donar fruits ràpidament. Héctor Simón va transformar en gol una canonada des de la frontal (17’), posant l’1-0 al marcador. Els visitants van començar a provar-ho també, reaccionant davant el gol rebut. Cinc minuts abans del descans, una errada defensiva de l’Olot va ser molt ben aprofitada per Pedro Martín, que va empatar el partit. A la segona meitat van haver-hi ocasions per ambdós equips, però l’Olot va ser qui les va aprofitar. Quan no faltava gaire per finalitzar el partit, Carles Mas va aprofitar un córner per anotar (77’), fent que el Municipal esclatés d’alegria.

Victòria de prestigi de l’Olot que el deixa en desena posició amb tretze punts. Per la seva part, els de Bartolo es col·loquen en PlayOut i sembla que no acaben d’arrencar, al menys en quant a resultats.

Barcelona B. Riqui Puig, Garcia Pimienta
El Barça B ja és quart / FOTO: FC Barcelona

El Barça B ja és en posicions de play-off després de superar al Sabadell en un partit marcat pel domini blaugrana però també per la entrega arlequinada. Els locals es van posar per davant gràcies a un gol de Monchu, davant el qual poc va poder fer Ian Mackay. El porter arlequinat, però, va realitzar una gran actuació, salvant en nombroses ocasions al seu equip. Pel que fa l’atac arlequinat, van intentar-ho de totes les maneres possibles, però el gol no va arribar. Els minuts finals, amb l’entrada d’Edgar, van donar emoció a un partit que el Sabadell va estar a punt d’empatar, però sense la recompensa final. Tres punts molt positius pels nois de Pimienta.

Tercera derrota consecutiva

El Cornellà de Romo va acumular la tercera derrota consecutiva després de caure derrotat per la mínima a casa davant l’Hèrcules. El conjunt visitant va fer el primer gol del partit ben ràpid, gràcies al davanter Jona (13’). A partir d’aquí, els minuts passaven i, tot i que els locals van gaudir d’alguna ocasió per empatar, com un remat de Baro que es va estavellar al travesser, no van aconseguir transformar aquestes ocasions en gol i, finalment, la derrota va ser el desenllaç del partit.