La zona alta, més igualada que mai

Estar entre els quatre primers es paga molt car. Més de set equips tenen accessibles els llocs de privilegi i, setmana rere setmana, cap equip aconsegueix allunyar-se dels altres competidors

JORDI GRIFOL @JordiGrifol
Sabadell, Llagostera, Segona B
El Sabadell també es fica en play off/FOTO: Jordi Mestres

Quatre victòries locals, quatre empats i dues victòries visitants han sigut el balanç d’aquesta vuitena jornada de lliga on els de la part alta de la taula no han fallat i han sumat els tres punts per mantenir els primers quatre llocs més ajustats que mai.

Llagostera, Sabadell, Barça B i Nàstic van encetar el dissabte a la tarda una nova jornada domèstica. Els dos primers van disputar un duel important per col·locar-se a la zona més privilegiada de la taula. Va ser un partit molt igualat i sense gaires ocasions. Tot i això, quan l’empat a zero semblava fet, Édgar Hernández va transformar en gol una falta prop de l’àrea (86’) per fer embogir a la parròquia arlequinada i per seguir il·lusionant des de posicions de play-off.

El Barça B no va fallar a l’estadi Johan Cruyff davant l’Orihuela. Els de García Pimienta es van mostrar molt superiors al conjunt rival i, amb una gran primera meitat, van encarrilar el partit. Monchu (10’) va tardar ben poc a avançar els seus i, Kike Saverio (22’), va anotar un gran gol des de la frontal minuts després. Just abans del descans, Morer va fer el tercer (44’) per segellar la victòria i col·locar-se en cinquena posició.

FCB, Oriola, Segona B
Alegria per al filial blaugrana davant l’Oriola/FOTO: FCB

Menys sort va tenir el Gimnàstic de Tarragona a domicili. Els de Bartolo es van avançar passats els primers deu minuts de partit gràcies a un gol de Juan Rodríguez (11’). Malgrat això, el València Mestalla no volia deixar escapar el partit i pressionava en busca del gol, que va arribar just abans del descans (45’). Ja a la segona meitat, els locals seguien buscant un altre gol, el de la victòria. El Nàstic també va tenir alguna ocasió però, finalment, el marcador es va mantenir amb els mateixos números que indicava al descans, l’1-1. El conjunt tarragoní només ha sumat una victòria en vuit partits.

L’Andorra no frena

Nova victòria del conjunt dirigit per Gabri, aquest cop a Prada de Moles davant l’Hércules. Ernest Forgas va anotar el primer gol molt ràpidament (5’) i, abans que es complís la primera mitja hora de matx, els locals ja guanyaven 2-0 gràcies a un segon gol de Musa (28’). Ben entrada la segona meitat es va produir una expulsió per cada equip, que va deixar amb deu homes a uns i altres. Ja pràcticament al final, Borja Martínez (84’) va retallar distàncies, però ja era massa tard i l’Andorra suma tres punts més per seguir liderant la competició.

El Lleida Esportiu tampoc va especular i va sumar tres punts al Camp d’Esports davant el Prat per seguir lluitant amb l’Andorra i el Villarreal B pel liderat de la categoria. Els de Molo van anar per feina i, amb gols de Xemi (6’) i José Ruiz (9’) quan encara no s’havien disputat els primers deu minuts, van deixar sentenciat el partit. El marcador ja no es mouria més i, el conjunt lleidatà aconsegueix així acumular disset punts i ser colíder. El Prat, encara busca el primer triomf.

Raúl Garrido, Olot, Segona B
Raul Garrido, tècnic de l’Olot/FOTO: @NMargui

Empat ‘in extremis’

L’Olot i l’Espanyol B es van enfrontar al Municipal d’Olot i l’empat va ser el resultat final. En un partit igualat i dur, ser eficient de cara porteria és clau. En una primera meitat amb arribades per un i altre equip, va ser Ferran Jutgla que, prop del descans, va anotar el gol que donava la victòria momentània als blanc-i-blaus (42’). Aquesta vegada, però, la insistència local va pesar i, ja al descompte, Salinas va anotar el gol de l’empat (92’) per evitar el triomf visitant.

Per la seva banda, el Cornellà no va poder sumar cap punt a casa contra el Villarreal B, que amb aquesta victòria segueix colíder de la lliga. Edu Espiau va posar per davant als groguets (40’) abans del descans. Ja a falta d’uns vint minuts pel final, Eloy Gila va empatar el partit (73’). Malgrat això, una bona acció de Lozano a les acaballes del partit va acabar consumant la derrota del Cornellà (89’), que es manté en onzena posició amb deu punts.

Manolo González, Badalona, Segona B
‘O Bruixo’ González debuta amb empat/FOTO: Jordi Mestres

La victòria es resisteix

El retorn de Manolo González a la banqueta badalonina va començar bé, d’inici, a casa de La Nucía, ja que els escapolats van avançar-se al marcador molt d’hora, gràcies a un gol de Cris Montes (6’). El Badalona va aguantar gairebé tot el partit amb el marcador a favor i, les ganes de victòria anaven augmentant a mesura que aquesta estava més a prop. No obstant això, finalment el premi va quedar en menys, ja que Fofo va anotar un gol de falta directa a falta de poc més de deu minuts pel final (78’), truncant així les aspiracions de triomf d’un Badalona que encara no coneix la victòria.