La Montañesa s’exhibeix el primer dia

La Montañesa és el primer líder de #1cat2 i El Catllar, l’únic nouvingut que aconsegueix la victòria. La primera gran remuntada la protagonitza el Valls i s’emporta un punt de Viladecans

NIL GONZÁLEZ @nilgonzalez
Montañesa, Nou Barris
Golejada a Nou Barris per començar/FOTO: CLUB

Torna la Lliga a Primera Catalana, la qual es preveu apassionant. Un cop acabada la pretemporada els equips afronten amb il·lusió i nervis el primer partit. Sembla que aquest any els equips que venen de Segona Catalana donaran molta guerra, tan sols 1 dels 5 equips que va assolir l’ascens ha sortit derrotat. (Resultats 1a Jornada)

Per començar, l’Atlètic Sant Just s’estrenava a la categoria i ho feia contra un equip ben consolidat a 1a, el Gavà de José Manuel Serrano. Els locals han donat la talla i el partit es podria haver decantat per qualsevol dels dos bàndols. Un Sant Just dirigit per Joan Suriol que aprofitava les errades del rival per crear perill i ha disposat de diverses ocasions per avançar-se al marcador, però només amb 4 minuts jugats de la segona meitat Guillermo Marín feia l’únic gol del partit que donaria els 3 primers punts pels del Baix Llobregat.

En l’altre partit de la jornada de dissabte l’Ascó de Jordi Font es refeia de la imatge en l’últim partit de pretemporada contra el Gandesa i guanyava al camp de l’Almacelles amb dos gols de Marcel Meseguer en els últims 20 minuts. Els de la Ribera d’Ebre van ser molt superiors als del Segrià i encara més després de l’expulsió de Patricio Álvarez al minut 51.

Tres victòries locals

El Martinenc estrena la temporada amb una victòria a casa davant el Tàrrega. Els del Guinardó s’han endut un partit poc vistós en futbol, amb un gol de penal de Joel Martínez al minut 35 de la primera part. A partir d’aquí han fet gal·la d’una bona intensitat defensiva i els 3 punts es queden a Barcelona.

El Catllar, Primera Catalana
El Catllar arriba a Primera Catalana i comença a convèncer/FOTO: CE El Catllar

El Catllar és l’únic equip nou vingut que ha pogut aconseguir la victòria i ho ha fet contra el Vista Alegre. Els d’Àlex González han començat el partit molt bé amb un gol de Raúl González al minut 2, rematant de cap una falta llençada per Jordi Prades. Els de Castelldefels han practicat un joc dur, i així ho ha fet veure l’àrbitre, ensenyant 11 targetes a l’equip visitant. Els del Baix Gaià han tingut el partit controlat sobretot a la 2a part, i aquest domini s’ha vist accentuat després de l’expulsió de Josep Maria Marcé del Vista Alegre al minut 58. Tan sols 4 minuts més tard, Jhon Breyner ha marcat el 2-0 definitiu que dona els 3 punts al conjunt catllarenc.

En l’altra victòria local de la jornada, la Montañesa ha protagonitzat la primera golejada de la temporada, guanyant 5-0 al Sant Ildefons. El partit se’ls hi ha posat de cara als de Nou Barris a la primera part amb un gol d’Alejandro Alba al minut 18. La segona part ha fet baixada pels de Dani Andreu. Ion Vázquez primer i Omar Balde després, han posat el 3-0 al marcador amb encara mitja hora per jugar-se. Pedro García marcava de penal al minut 72 i Javi Sánchez tancava la golejada a tres minuts per acabar. Una Montañesa que dormirà líder almenys una setmana.

Una victòria visitant dominicial

Victòria del Vilanova per 0-2 al camp del Mollerussa. Els d’Agus Isabel s’emporten 3 punts d’un camp sempre complicat. Un gol a cada meitat fan que els de la capital del Garraf comencin la lliga havent vençut. Carlos Contreras feia el 0-1 al minut 39. Els de Vilanova i la Geltrú no han acusat l’expulsió de Flaviu Iloie al minut 82, i tan sols 7 minuts més tard Roberto Angulo ha posat el definitiu 0-2 al marcador.

Empat sense gols al CE Torrent de Llops. El Martorell esgarrapa un punt en la seva estrena a la categoria davant el Can Vidalet. Un partit embogit i sense control que cap dels dos equips s’ha pogut embutxacar. Ocasions pels dos equips però poc encert. 0-0 a Martorell.

Santboià, Alcarràs
Empat sense gols al Joan Baptista Milà/FOTO: FC Santboià -@DavidFerrer71

També sequera golejadora a Sant Boi. El Santboià de José Alcaráz no ha pogut passar de l’empat davant d’un altre nou equip a la categoria, l’Alcarràs. Un punt molt valuós pels de Lleida, que aconsegueixen un empat a un dels camps complicats de Primera Catalana.

Tot el contrari va passar a Viladecans. El Valls, que torna a la categoria, ha pogut endur-se un punt de Viladecans, un dels equips que aspira a estar a dalt a la classificació. Aviat s’ha posat per davant el conjunt local dirigit per Raúl Paje, Oscar Hernando feia l’1-0 al minut 4, i Favio Osorio posava el 2-0 al marcador poc abans d’arribar al descans. La reacció vallenca arribaria a la segona meitat, on tan sols en 4 minuts han pogut empatar el partit. Sergi Gómez al 64 i Joan Torné al 68 han anotat pels de Joan Pallarès. Un punt que confirma que el Valls ha vingut a 1a per quedar-s’hi.