300 nous àrbitres s’incorporen al Comitè Tècnic de l’FCF

L’Àrea Tècnica del CTA de l’FCF, que ha organitzat el Curs de Nous Àrbitres, ja ha publicat els resultats finals amb la relació d’aprovats

PREMSA FCF
La plantilla d’àrbitres en actiu del CTA suposa un 16% d’augment / FOTO: FCF

Les 13 delegacions territorials han donat per finalitzat el curset impartit, juntament amb les corresponents proves tècniques i físiques, i han celebrat la incorporació d’un total de 300 nous àrbitres, entre ells 12 dones, a l’organització arbitral de l’FCF. Aquesta xifra suposa un 16% de la plantilla d’àrbitres en actiu del CTA .

Després d’una preinscripció d’uns 710 aspirants, tots ells menors de 25 anys, les delegacions van realitzar una selecció de 482 participants en el curset. Aquest s’ha desenvolupat segons estableix el Pla de Formació durant els mesos de maig a setembre, cobrint un total de 30 hores lectives distribuïdes en classes teòriques, pràctiques i preparació física.

Inicialment, aquests nous àrbitres assisteixen com a acompanyants d’un àrbitre oficial per viure una situació pràctica de les gestions del partit (arribada, identificació, revisió del camp, revisió de llicències, etc.), de la redacció de l’acta i altres aspectes relatius a substitucions, i totes les incidències durant el partit.

Posteriorment, durant aquest mes d’octubre se’ls designa els seus primers partits oficials com a àrbitres en els quals continuen sent tutelats per altres companys i col·laboradors del CTA.