MIC 2019: RCD Espanyol i FC Barcelona, primers triomfadors

Els blanc-i-blaus s’imposen a la categoria E-U12 i a la F -U19 i els blaugranes en la D-U12 davant més de 3.000 espectadors a Palamós. Les sis finals restants, entre U19 i U13, es disputaran aquest diumenge al matí entre els estadis del Palamós i del Figueres

PREMSA MIC
Espanyol, MIC
El RCD Espanyol ha guanyat la final al Valencia als penals (FOTO: Jaime Pérez)

L’Estadi Municipal Palamós-Costa Brava ha estat l’escenari, aquest dissabte a la tarda, de les primeres finals de la 19a edició del MIC-Mediterranean International Cup de futbol base, que s’han emportat el RCD Espanyol en les categories aleví de futbol-7 (CAT. E – U12) i en juvenil-cadet femení (CAT. F – U19); i el FC Barcelona en l’aleví de futbol-11 (CAT. D – U12).

A l’estadi empordanès s’hi han acostat més de 3.000 espectadors, entre els quals Patrick Kluivert, que no s’ha volgut perdre el partit del seu fill Shane Patrick, jugador del FC Barcelona de la categoria aleví futbol-7. La sis finals restants del MICFootball, entre les categories U19 i U13, es jugaran demà entre Palamós i Figueres.

  • Alevins de futbol-7: Barcelona 1-3 Espanyol

El primer títol de la tarda ha estat pel RCD Espanyol, que s’ha imposat al FC Barcelona per 1-3 en la gran final de la categoria E (U12). Jan Pereis i Nahum Bardolet, a la primera meitat, i Álex Bombardo, a la segona, han firmat els tres gols que han donat el títol als blanc-i-blaus. L’equip dirigit per Marc Pascual, que agafa el relleu de Real Betis, havia eliminat abans el Real Madrid CF a les semifinals (3-3, 2-0 a la tanda de penals), el Barcelona Soccer School Panamà als quarts de final (8-0), el FC Hapoel Kfar Saba israelià als vuitens (7-0) i el JFL Taschkent, d’Uzbekistan, als setzens (18-0).

Guillem Víctor, als darrers instants del primer temps, i Gerard Valdivia, a les acaballes de la segona part, han marcat pel conjunt blaugrana, entrenat per Jordi Pérez, que havia arribat a la final després de desfer-se del Real Betis Balompié a les semifinals (2-2, 3-2 als penals), de l’Olympique Lyonnais francès als quarts de final (5-0), del Can Rull Romulo Tronchoni als vuitens (6-0) i de l’UE Llagostera als setzens (5-1).

  • Alevins f-11. Barcelona 2-0 Valencia

El FC Barcelona s’ha proclamat campió de la categoria D (U12) en batre el Valencia CF per 2 a 0 gràcies a les dianes de David Sáez i Shane Patrick Kluivert a la segona meitat del partit. Els blaugrana, dirigits per Marc Serra, havien accedit a la final després d’eliminar el Manchester United a les semifinals (4-0), el De Anza Forze nord-americà als quarts de final (6-0) i el Vic Riuprimer als vuitens (4-0).

FC Barcelona, , MIC
FC Barcelona, campió de la categoria D (FOTO: Jaime Pérez)

El Valencia CF de Pablo Seral, per la seva banda, havia superat l’Athletic Club a les semifinals (0-0, 3-2 a la tanda de penals), la Total Futbol Academy, dels Estats Units, als quarts de final (1-0) i la Fundació Unió Esportiva Olot als vuitens (6-0).

Juv-cad fem: Espanyol 1-1 Valencia (6-7 p.).

El RCD Espanyol ha aconseguit el segon títol de la tarda en la categoria F (U19) després de desfer-se del Valencia CF en una llarga tanda de penals. Després de l’1-1 en el marcador, amb gols de Clàudia Riumalló, per les barcelonines, i de Paula Ortiz, per les valencianes, el conjunt d’Òscar Cobacho s’ha emportat el trofeu gràcies a una última aturada a la tanda d’Aina Pagespetit.

Abans d’arribar a la final, el RCD Espanyol, que agafa el relleu del Paris Saint-Germain, s’havia desfet del Fontsanta-Fatjó (0-1) i del B1 Soccer Academy de Cornellà (4-0). La fase de grups també l’havia dominada contra el Talents Academy (4-2), la selecció d’Andorra (0-3) i el CE Pontenc (9-0).

El conjunt che, entrenat per Manolo Sampedro, ha caigut en la seva tercera tanda de penals consecutiva, ja que s’havia classificat després de superar des del punt fatídic dos conjunts del Futfem Talents Academy (3-3 i 0-0).

La resta de finals, entre Palamós i Figueres

El MICFootball’19 va arrencar el passat dimecres dia 17 i finalitzarà demà al matí amb les finals en les categories juvenil de tercer any (A1 – U19), juvenil de primer i de segon any (A2 – U18), cadet de segon any (B1 – U16), cadet de primer any (B2 – U15), infantil de segon any (C1 – U14) i infantil de primer any (C2 – U13). A Palamós, es disputaran les finals en U19, U18, U16 i U14 (entre 9.30 i 14 h) i a l’Estadi de Vilatenim de Figueres els desenllaços en U15 i U13 (entre 9 i 13.30 h).

Palamós:

9.30 h. JUVENIL A2. FC Cardedeu- RCD Espanyol.

10.40 h. INFANTIL C1. RCD Espanyol-Shakthar Donetsk (Ucraïna).

11.50 h. CADET B1. RCD Espanyol-FC Barcelona.

13 h. JUVENIL A1. Real Madrid-Club Atlético de Madrid.

Figueres:
10.10 h. INFANTIL C2. If Brommapojkarna (Suècia) -FC Nordsjaelland (Dinamarca).
11.20 h. CADET B2. Liverpool FC-Olympique Marseille.

Un MICFootball que obre la porta al VAR

El MIC–Mediterranean International Cup està comptant amb 35 seus a les comarques gironines i d’entre les novetats d’aquesta edició hi està havent la inclusió de l’àrbitre assistent de vídeo (VAR) en els partits juvenils de Lloret de Mar, l’augment de retransmissions televisives i el desdoblament de la categoria juvenil. Les xifres d’aquesta edició són similars a les del 2018, amb 900 partits, 6.550 jugadors i 364 equips procedents de 43 països dels 5 continents.

Abans de jugar-se les primeres finals, el MICFootball va comptar ahir a Vidreres amb la disputa de la setena edició del torneig MICIntegra, un campionat per a jugadors amb diversitat funcional que van guanyar els equips del RCD Espanyol Special, en futbol, i el Lluïsos de Gràcia B, en bàsquet.

Espanyol, MIC
El primer títol de la tarda ha estat pel RCD Espanyol(FOTO: Jaime Pérez)

El MICFootball, que aquest any està tornant a comptar amb la Diputació de Girona, Caixabank i  LaLiga com a socis principals, mou juntament amb el MICBasketball més de 10.000 persones entre jugadors, entrenadors, voluntaris, pares i àrbitre. Segons l’Estudi d’Impacte Econòmic del MIC – Mediterranean International Cup 2018 encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el MIC 2018 va generar en el territori un retorn superior als 11,5 milions d’euros.

A punt de finalitzar el 19è MICFootball, la Diputació de Girona i MICSports tenen signat des del febrer una declaració d’intencions per garantir que els tornejos MIC – Mediterranean International Cup de futbol base i de bàsquet base continuïn celebrant-se a les comarques gironines durant quatre anys més, com a mínim fins al 2023.