Josep Maria Turull, el conductor d’un Mollerussa ambiciós

Ara fa uns anys, el Mollerussa hi era a l’elit del futbol i es posava al mapa futbolístic. Lluny queda la temporada 1988-1989, tot i que els del Pla d’Urgell volen lluitar a la zona alta de la mà de Josep Maria Turull

FUTBOLITIS LLEIDA/MARC LLAVALL
Josep Maria Turull, tècnic del Mollerussa // FOTO: MOLLERUSSA TV

Cap equip pot dir que va tancar la temporada passada sense conèixer la derrota, si incloem fins a la #2cat. Amb 23 triomfs i 11 empats, el CF Mollerussa va pujar de manera directa de la mà d’un Josep Maria Turull ambiciós.

Els companys de Futbolitis Lleida i Marc Llavall van parlar en profunditat amb el tècnic local i aquí us reproduïm aquesta interessant xerrada.

Com has arribat fins al lloc d’entrenador del primer equip del Mollerussa? Quina ha estat la teva trajectòria com a jugador i entrenador?

Com a jugador vaig començar a la base del CFJ Mollerussa en edat aleví fins a juvenil que vaig passar a formar part de l’Atlètic Segre i després de l’UE Lleida. En categories amateurs, he estat a Ascó, Tremp i CFJ Mollerussa.

Com valores la temporada que heu realitzat a Segona Catalana?

Vàrem començar el projecte fent molts canvis a la plantilla i apostant per gent jove i de recorregut, al principi de temporada això va generar molt dubtes, pero al final han arribat els resultats, ha estat un temporada dura, l‘exigència de guanyar sempre es difícil de gestionar, però amb el treball i l’ambició del grup ho hem tirat endavant.

“Hem de ser un equip atrevit, amb personalitat, ambiciós i amb una ideologia de joc clara”

No hi ha cap precedent, almenys dels últims 20 anys, en què un equip hagi acabat la Segona Catalana (antiga Primera Territorial) sense perdre cap partit. Com valores aquesta fita?

Es una fita important i molt difícil no ensopegar cap partit, s’han de donar molts factors perquè això passi, però ens van centrar en un altre objectiu, que era el d’estar les ultimes quatre jornades en opcions d’ascens, i el procés d’això ens ha portat aquesta fita.

Ens trobem en el millor moment de la relació junta-jugadors-afició dels últims anys?

Els del Pla d’Urgell van acabar invictes la temporada passada // FOTO: MOLLERUSSA

Estic molt content de l’ambient que hem aconseguit generar als partits de casa, tenim public fidel, bones entrades al Municipal, i era una de les coses que al seu dia ens van proposar, fer un equip i joc que enganxes al public, i aquesta temporada ho hem aconseguit. Jo personalment estic molt content amb la junta, ens deixen treballar molt a gust, i notem el seu màxim suport

Quin ha estat l’equip més difícil aquesta temporada?

Molts equips han estar molt difícils, tothom es juga coses i sobretot la part final en els partits fora de casa costa molt guanyar, però potser pel que ens jugàvem els dos equips, l’UE Tàrrega si tinc que dir un, però repeteixo que molts partits i rivals han estar difícils, Solsona , Alcarràs ,Linyola, Palau…, uns per poder-se enganxar als primers llocs, altres per rivalitat i proximitat amb Mollerussa, tots molt complicats.

A banda de la victòria a casa contra el Tàrrega, quin creus que ha estat el partit clau?

Penso que la victòria al camp del Solsona l’últim partit abans de les vacances de Nadal va ser el punt d’inflexió. Aquella jornada l’UE Tàrrega va jugar el seu partir en dissabte contra el Cervera i va guanyar 5-0. Per tant, si nosaltres no guanyàvem a Solsona, l’UE Tàrrega marxava líder de vacances. Guanyar allà a un del camps més complicats de la categoria, on té un public que anima moltíssim i que en aquell moment cap altre club havia guanyat, potser va ser un punt d’inflexió.

“És una fita important i molt difícil no ensopegar cap partit, però ens vam centrar en estar les últimes quatre jornades en opcions d’ascens”

Quin és l’objectiu del CFJ Mollerussa aquesta temporada a Primera Catalana?

Poder sumar el més aviat possible els 42 punts que ens donin la permanència. Ser un equip atrevit, amb personalitat, ambiciós i amb una ideologia de joc clara.

Turull confia molt en el seu equip // FOTO: MOLLERUSSA

Està preparada la província de Lleida per tenir set equips a Primera Catalana? Hi ha prou bons jugadors?

Ho hauria d’estar, i crec que tenim molt de jugadors joves amb molt de talent, i crec que el que necessita el futbol de Lleida es un equip a Tercera Divisió; com més equips tinguem a Primera, més opcions hi haurà de què un llediatà aconsegueixi l’ascens.

Aquesta propera temporada com veus la Segona Catalana? Qui lluitarà pel títol?

Estic centrat en preparar la Primera Catalana però Solsona, Alcarràs, Torrefarrera, Linyola i Artesa, entre d’altres, potser per plantilles, poden ser els equips de dalt, i també Alpicat si aconsegueix refer-se del descens i la sortida de jugadors també.

Per acabar, com valores la tasca de Futbolitis Lleida? Consideres que els entrenadors en treuen profit?

La veritat es que no se com us ho feu per donar tanta i tanta informació, és una gran feina i molt costosa. Felicitats per la gran tasca.

Qui té més estadístiques, Futbolitis o el teu ajudant tècnic?

Futbolitis segur.