Espanyol i Hospitalet no fallen ni entre setmana

La jornada intersetmanal de 3a (13a), coincidint amb Tot Sants, ha deixat fins a cinc empats, en una jornada on un equip ha aconseguit guanyar per més d’un gol de diferència. Només tres victòries locals (L’Hospitalet, Gavà i Europa) mentre que Horta, Sant Andreu i Espanyol B feien els deures fora casa per sumar els 3 punts

@FFGaya
El Espanyol B, més lider després de guanyar al Prat/ FOTO: RCD ESPANYOL

La jornada d‘aquest dimecres 1 de novembre deixava dos partits entre rivals directes per la lluita de les primeres posicions (Prat-Espanyol B i Hospitalet-Pobla de Mafumet). El líder (Espanyol B) marxava del Sagnier amb els 3 punts i s’imposava davant de l’AEPrat en un partit entre dos ex-equips de Segona B i que provoca que el filial blanc-i-blau aconsegueixi més avantatge respecte dels seus perseguidors.

Ávila situava el 0-1 abans del descans però Senent no tardaria ni deu minuts per posar les taules. El partit es decidiria en els últims minuts quan Salto (81) superava a Sergio Fernández per situar l’1-2 final.

Tot i el bon inici de partit per l’Ascó, veuria com marxaria del Nou Sardenya sense poder puntuar (tres setmanes sense guanyar). Hèctor avançava als ebrencs al minut 6 però l’Europa reaccionaria. Primer González (23) i després Àlex Cano, en un xut de falta en l’última jugada de la primera part, li donarien la volta a un marcador que a la segona part ja no veuria més gols, deixant el 2-1 com a resultat final.

Un dels partits que generava més interès aquesta jornada era el que tancava la jornada, entre L’Hospitalet i la Pobla de Mafumet, duel entre dos aspirants al playoff i amb una Pobla obligada a treure quelcom positiu per seguir a la pomada. Després de 45 minuts sense ocasions, la segona part s’animava més. Pol Ballesteros, només començar el segon temps situava el 0-1, que duraria 15 minuts, ja que aprofitarien una centrada pentinada per David Garcia per situar l’empat després que la Pobla es marquès en pròpia porteria. A partir d’aquí el pes del partit el portaria els locals i al minut 77, Òscar Imaz en un perfecte llençament de falta superava a Perales per trencar les taules. Amb la Pobla volcada en atac, al temps afegit Agi Dambelley, es plantava sol davant del porter pobletà i després de picar la pilota al pal, en el rebot sentenciava el matx (3-1).

Presentació del futbol base a Els Canyars/ FOTO: UE CASTELLDEFELS

Repartiment de punts entre el Reus Deportiu B i Santfeliuenc, en un dels partits de la jornada que no s’han vist gols. Els dos equips arribaven el partit amb necessitat de capgirar dinàmiques. Els reusencs encadenaven dues derrotes consecutives, mentre que el Santfeliuenc encadenava 5 partits sense guanyar, però que fora de casa ha puntuat en tots els partits menys en un (a Cerdanyola). L’empat deixa al Reus B empatat a punts amb el quart lloc.

Bona jornada pel Sant Andreu que acaba la jornada a només un sol punt del playoff d’ascens després de la seva victòria a l’Olímpic de Terrassa, després que Gallego no desaprofitava una oportunitat al minut 78 per donar-li la victòria als quadribarrats de Barcelona. Primera derrota del Terrassa a casa aquesta temporada en el dia que celebraven la festa del futbol base.

El Vilafranca, que arribava al partit d’aquesta jornada amb un gran estat de forma un cop aconseguit encadenar diferents victòries consecutives, treia un punt dels Canyars, davant d’un Castelldefels que torna a puntuar (4 dels últims 5 partits), fet que els ha tret dels llocs de descens. De fet, l’equip de Miki Carrillo va estar a punt de guanyar i fer valer el gol de Joel Coch (31) però Fontanils sortia a rescatar als del Penedès al temps afegit per salvar un punt.

Empat entre Figueres i Santboià, en un dels diversos partits sense gols d’aquesta jornada intersetmanal. Els figuerencs dominarien el partit i posarien les ocasions però es mostrarien negats cara porteria davant d’un lluitador Santboià que resistiria a una ofensiva local en els últims minuts. Al descompte, doble ocasió clara per un Figueres que no aconseguiria perforar la porteria visitant.

L’UAT Horta ha marxat de Cerdanyola amb els 3 punts però ha hagut de suar de valent. En la presentació dels equips base, el Cerdanyola ha sortit molt fort i al primer minut de joc veia com li anul·laven un gol. Els locals seguien generant perill fins que al minut 18 un servei lateral de falta era aprofitat pels visitants per situar el 0-1 al marcador. Al fil del descans, Juli, pels locals, no desaprofitava una pena màxima i situava l’igualada al descans. A la represa, intercanvi d’ocasions fins que al 82′ els locals es quedaven amb 10 homes per l’expulsió de Dani Martí. Quatre minuts més tard, Edgar, després d’un xut des de fora l’àrea aconseguia l’1-2 definitiu per l’Horta.

Victòria del Gavà i empat entre els dos últims
Quatre dels darrers classificats es veien les cares aquesta jornada. Tant Vilassar de Mar com Palamós necessitaven la victòria per intentar reconduir la situació però finalment s’acabava amb repartiment de punts al final dels 90 minuts (1-1). Partit intens on els darrers instants de cada part serien decisives. Traoré, pel Palamós, al 44′ situava el 0-1 però Bah, pel Vilassar, al minut 88 feia l’empat. El Gavà sortia viu del seu partit a la Bòbila davant del Granollers, i després de set partits sense guanyar, aconseguien superar al Granollers que també necessitava els punts. Rodergas i Berlanga situaven el 2-0 al marcador però Gyabaa posaria emoció als últims instants de partit.