#1cat2: Un Cambrils Unió en ratxa s’acomiada del descens

Primer partit de la segona volta on el Cambrils i el Sant Ildefons surten de la zona de descens a costa d’una Rapitenca i unes Borges Blanques que hi entren de ple

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Gran victòria del Cambrils Unió que li permet sortir del descens // FOTO: Facebook Cambrils Unió CF

Comença el compte enrere i, està clar que a molts equips els hi queda molta feina per fer. En aquesta jornada 18 la classificació ha patit alguns canvis i, gairebé tots, s’han produït a la zona baixa de la classificació on el protagonista ha estat un Cambrils Unió irreconeixible.

Precisament, el Cambrils va disputar el derbi de les terres tarragonines davant la Rapitenca en l’únic partit avançat al dissabte. Un encontre entre dos conjunts immersos en la lluita per la permanència i amb l’objectiu de seguir sumant de tres en tres per assolir-lo. Tot i el 2-0 final, els cambrilencs no ho van tenir gens fàcil per dedicar la victòria a la seva parròquia i van haver de lluitar de valent, sobretot en els darrers 25 minuts on van jugar amb un home menys per l’expulsió d’Alejandro Fernández en veure la segona groga, davant uns ebrencs molt compactes, sencers i que van impedir que el seu rival sortís des del darrera amb la fluïdesa habitual.

No obstant això, l’encert de cara a porta dels locals va ser la clau per emporta-se el triomf. Un triomf que es va començar a gestar al minut 13 amb el gol d’Erik i que va tancar al 46 Nico Díaz marcant el segon. Cinquè partit sense perdre dels homes d’Ahufinger que els permet abandonar les posicions de descens.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 18

Unes posicions on va caure les Borges Blanques després de la seva derrota al Municipal de Sant Idefons. Els homes de Manel Cazorla arribaven al matx amb l’obligació de guanyar per trencar amb una dinàmica negativa de 7 partits sense aconseguir la victòria però, res més lluny de la realitat. El matí no va poder començar de pitjor manera pels visitants, els quals van encaixar 2 gols en els primers 15 minuts.

El primer, després d’una gran definició d’Alabau a passada de Gorrea al minut 6 i el segon de falta, magistralment llençada per Víctor García al 15. Un cop dur pels lleidatans que van saber refer-se i retallar distàncies gràcies al gol de Riki abans del descans. A la segona meitat, els borgencs van cercar el gol de l’empat i el van tenir a tocar al minut 59 amb un penal favorable que va aturar Arnalot.

No gaire lluny d’allí, concretament a La Verneda un altre equip en problemes es jugava molt més que tres punts. Un Lleida B amb l’aigua al coll visitava a un Júpiter amb la intenció de guanyar per no caure a la zona perillosa de la taula i que en les últimes setmanes han convertit el seu camp en un fortí on han sumat 8 dels darrers 12 punts possibles.

Pel que fa al partit, un solitari gol d’Ahufinger d’extraordinària rematada de cap al minut 60 va ser suficient perquè el triomf es quedés a Poblenou. Amb aquesta derrota els homes de Jordi López, qui va ser expulsat amb vermella directa al 89, baixen fins la catorzena posició, a les portes del descens directe.

Imparables

Golejada del Manresa que es consolida com a líder en solitari // FOTO: @CdEManresa
Golejada d’un Manresa que es consolida com a líder en solitari, una jornada més // FOTO: @CdEManresa

I, de la zona baixa passem a la zona privilegiada de la classificació on el Manresa es mostra com un líder sòlid i on, aquest cap de setmana li va endossar sis gols a un Igualada que continua sense aixecar el cap. El matí negre dels igualadins no va tardar a iniciar-se. Noah al 4 i Sergi Soler al 7 en una jugada, pràcticament calcada, guanyant l’esquena de la defensa van posar el 2-0 al marcador.

Quan els visitants començaven a apropar-se a l’àrea rival, Noah de nou al 25 va tornar a colpejar als blaus. Amb el 3-0 es va posar punt final a la primera meitat. Just a l’inici dels segons 45 minuts, Florent al 46 va fer el quart. A partir d’aquest moment, l’Igualada es va ficar al matx, sobretot després de l’expulsió del manresà Benito al 63 per doble amonestació i del gol de Joel de penal al 71 que retallava diferències.

En el tram final, els anoiencs es van bolcar a l’atac, fet que va aprofitar Noah per culminar un contracop i fer pujar el 5 a 1 al lluminós. Martí Just va maquillar el resultat anotant el segon dels seus mentre que Leandro va culminar la golejada. Benito no va ser l’únic expulsat, ja que el míster visitant Moha va haver d’abandonar la banqueta al 89 després de veure la vermella directa.

Nova victòria, també d’una Montanyesa que no afluixa i es consolida a la segona posició. No va ser un triomf còmode pels locals que, tot i rebre al penúltim classificat van patir fins al final per a què els punts es quedessin a casa. El gran ambientàs que registrava el Municipal de Nou Barris i les darreres victòries de tots dos conjunts feia presagiar un bon encontre.

I, així va ser. Ni la pluja que queia va fer deslluir un matx amb ocasions i bon futbol. El Gavà va tenir les primeres ocasions com la de Quiles al minut 8 i que va tenir rèplica a les botes de Ion Vázquez al 30.

Encara que les clares aproximacions s’anaven succeint per part dels dos equips, els primers 45 minuts van finalitzar amb el 0-0 inicial. A la segona meitat, el guió no va variar gaire però els gavanencs no van estar encertats de cara a gol i ho van pagar. Ion Vázquez al 71 va marcar el gol del triomf amb un xut mossegat que va tocar en un defensa i va sorprendre Kilian. El visitant Pino va tenir l’empat al minut 83 quan tot sol va rematar fora.

Vinguts a menys

Debut amb triomf de Paco Márquez a la banqueta de l'EFAC // FOTO: @Efac1926
Debut amb triomf de Paco Márquez a la banqueta de l’EFAC // FOTO: @Efac1926

A tres punts de l’equip barceloní es troba un EFAC, el qual va viure una setmana mogudeta amb la destitució de Radulovic i la posterior arribada de Paco Márquez a la banqueta. El nou míster es va estrenar amb una gran victòria contra un Mollerussa vingut a menys i que ha descendit fins a la quarta posició.

Al Municipal d’Almacelles, la tarda va començar bé pels visitants que es van avançar amb el gol d’Albert al minut 3. El gol no va fer defallir als locals, tot el contrari, els de Márquez van saber reaccionar creant ocasions clares com les d’Òscar Canadell al 5 o Vila al 7. Els visitants, també van gaudir d’alguna aproximació amb perill per poder ampliar diferències com la de Pedrós al minut 15.

No va ser fins al minut 23 quan el marcador es va tornar a moure, aquesta vegada del costat almacellenc amb el gol de Juclà que establia l’empat. Chipi, just a l’inici del segon temps, va capgirar el marcador mentre que Òscar Canadell al 89 va sentenciar el matx. La derrota, quarta seguida, no va ser l’únic contratemps pels homes de Turull, el qual perd pel pròxim partit a Niso qui va ser expulsat al minut 52 en veure la segona groga.

No gaire millor li van les coses al Viladecans que suma la seva segona derrota consecutiva i s’allunya de les places d’ascens. Els de Paje es van desplaçar fins a l’Alumnes Obrers per intentar trobar, de nou, el camí del triomf. El gran inici dels visitants es va veure frenat amb el gol del Vilanova obra d’Aleix Vall al minut 13.

El gol va fer despertar als locals, fet que va propiciar que el matx s’igualés. Una igualtat que va continuar durant la segona meitat on els viladecanencs es van aproximar a l’àrea vilanovina, encara que sense gaire perill. L’únic punt negre de la tarda pels del Garraf va ser l’expulsió del suplent Víctor Morillas al minut 89 amb vermella directa. A part d’això, gran triomf dels homes d’Agus que acaba amb tres empats seguits.

Tranquil·litat

Molt més tranquil·les baixen les aigües a Andorra i a Tàrrega. Els dos equips situats al mig de la taula i lluny del descens han encetat la segona volta sumant a domicili.

Empat entre Vista Alegre i Andorra amb Piqué d'espectador de luxe a la graderia // FOTO: @FCA_oficial
Empat entre Vista Alegre i Andorra amb Piqué d’espectador de luxe a la graderia // FOTO: @FCA_oficial

A Can Vinader i amb la presència de Piqué a la graderia, l’Andorra va empatar a 1 en el seu tercer partit consecutiu lluny de la Borda Mateu. El seu rival, un Vista Alegre que saltava a la gespa motivat i endollat per començar la segona volta amb bon sabor de boca i oblidar-se de les dues últimes derrotes. Gran partit dels locals que es van mostrar intensos i amb una gran actitud davant uns andorrans molt ben plantats. E

ls espectadors van haver d’esperar fins ben entrada la segona meitat per veure els gols. Fede Bessone al minut 65 va aprofitar una passada mil·limètrica de Betriu per obrir la llauna. El gol no va desestabilitzar als de Castelldefels que van lluitar fins al final per empatar el matx. Una lluita que es va tenir la seva recompensa al minut 82 quan Adri López va enviar la pilota al fons de la xarxa. Doble alegria pel jugador que s’estrenava com a golejador després de 2 mesos lesionat.

En el darrer partit de la jornada, Balaguer i Tàrrega van disputar un partit on la victòria era clau per a tots dos. Després del seu gran debut a la banqueta, la jornada passada, Virgilio volia sumar el segon triomf com a entrenador dels balaguerins i continuar somiant amb la salvació. Per la seva banda, els targarins necessitaven els punts per trencar amb una ratxa de 5 partits sense conèixer el triomf i, poder d’aquesta manera, consolidar-se a la part mitja de la taula.

Set minuts van bastar perquè els visitants matessin el partit i s’emportessin els tres punts. Albert Bañuelos al 71 i Jofre al 78 van ser els artífexs d’aquesta important victòria.