#1cat2: Ocasió desaprofitada pels líders

Ni Viladecans ni Mollerussa poden passar de l’empat i desaprofiten l’ocasió de marxar en solitari al liderat mentre que Igualada i Montanyesa presenten la seva candidatura a l’ascens

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Jornada marcada per l'accident de Ruano i Brian Canalejo //FOTO: CdEManresa
Jornada marcada per l’accident de Ruano i Brian Canalejo //FOTO: CdEManresa

Jornada marcada per l’ajornament del partit d’un dels líders, el Manresa, davant el Vista Alegre a causa de laccident de tràfic patit per dos dels seus jugadors, Brian Canalejo i David Sánchez Ruano, diumenge al matí quan es dirigien al Congost. Per sort, tots dos futbolistes no han patit lesions greus i s’espera la seva ràpida recuperació.

Pel que fa a la resta de la jornada 13 al grup 2 de Primera Catalana cal destacar la nova ensopegada dels dos altres líders, Viladecans i Mollerussa que sembla que, en les darreres setmanes, s’han oblidat de guanyar. Una gran oportunitat desaprofitada per poder marxar en solitari al capdavant de la classificació.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 13

El Mollerussa no va poder passar de l’empat a 1 davant un Vilanova que arribava a l’encontre després de dues derrotes seguides i que volia trencar amb aquesta “mini” crisi. No gaire millor li anava al seu rival que només havia sumat 2 dels 6 darrers punts possibles. Dos gols, un a cada meitat van decidir un encontre que, potser, hagués canviat si el porter local Javi Martínez no hagués aturat una pena màxima xiulada als lleidatans al minut 5. Ignasi va fer bona l’aturada del seu company en marcar al minut 44 l’1 a 0. No seria fins al minut 52 quan Ricard Cervelló va enviar la pilota al fons de la xarxa, aconseguint l’empat definitiu. Tot i aquest empat, els visitants continuen com a únic equip invicte del grup i amb un encontre menys.

L’altre líder, el Viladecans, tampoc va ser capaç de guanyar en el matx que va tancar la jornada. Els de Paje no tenien un encontre fàcil, ja que rebien a un Lleida B en clar ascens i que portava 3 triomfs seguits. Partit completament dominat pels locals que van gaudir d’infinitat d’ocasions per golejar al seu rival, sobretot a les botes del seu davanter Iván García qui ho va intentar de totes les maneres i, fins i tot va estavellar una pilota al pal, però que es van trobar amb un mur anomenat Víctor que va convertir la seva porteria en una fortalesa inexpugnable. Bon partit dels viladecanencs que no va tenir recompensa i que suposa el seu segon empat consecutiu.

Presenten candidatura

Trepitjant els talons a Viladecans, Mollerussa i Manresa trobem a una Montanyesa que es veia les cares amb el Tàrrega. Un matx entre dos dels equips en millor forma del grup i immersos en una dinàmica més que positiva amb 4 triomfs seguits, fet que els ha portat a la zona alta de la taula. Pel que fa a el partit, no va decebre a ningú. Va ser encontre molt disputat i igualat i, on el porter visitant, Oliveros va ser l’autèntic protagonista i heroi del seu equip en treure 3 mans miraculoses, encara que no va poder fer res en el gol de Patxi al minut 83 i que neutralitzava el gol inicial del targarí Leonel al 67. Repartiment de punts per continuar ampliant les jornades sense perdre (10 pels barcelonins i 6 pels de l’Urgell).

Remuntda espectacular d'un Igualada que presenta la seva candidatura // FOTO: Facebook CF Igualada
Remuntada espectacular d’un Igualada que presenta la seva candidatura // FOTO: Facebook CF Igualada

Empatat a punts amb el conjunt barceloní està un Igualada que va protagonitzar la remuntada de la jornada al Municipal de les Borges on els equips de Cazorla i Moha van oferir un gran espectacle de gols. En un encontre amb una meitat per a cada conjunt, l’efectivitat dels de l’Anoia va decantar el resultat. La tarda es va posar de cara pels visitants amb el gol de Martí Just al 12 que posava per endavant als seus. Un gol que va igualar Ricky al minut 26 i que fer molt de mal als igualadins. Ricky, de nou al 27 va capgirar el marcador i Serrano un minut abans del 45 sentenciava, a priori, el matx. Res més lluny de la realitat. En els segons 45 minuts, els blaus van sortir amb una marxa més i això es va notar. Llobet al minut 63 va retallar distàncies i Franco al 82 va tornar a empatar el matx. Martí Just al 85 va culminar una remuntada in extremis i que deixa a les Borges sense saber què és guanyar a casa.

Retorn al camí del triomf

Victòries importantíssimes, també per un Sant Ildefons i un EFAC que tornen a somriure.

Triomf del Sani que torna a guanyar 5 jornades després // FOTO: @uesantildefons

El primer a entrar a escena va ser un Sant Ildefons que va signar un gran partit davant la Rapitenca al Municipal i suma tres punts després de 5 jornades sense fer-ho. Uns primers 20 minuts amb domini altern va donar pas a un control total del partit per part dels locals, els quals van obrir el marcador al minut 35 amb un remat d’Alabau en aprofitar una bona acció per banda. A la represa, el guió no canviar. Els homes de Javi Gómez, qui va haver d’abandonar la banqueta al minut 75 en veure la vermella directa, van posar setge a la porteria rapitenca a la recerca del gol del triomf. A punt d’aconseguir-lo van estar Pulido i Víctor si no arribava a ser perquè Josue ho va impedir amb senlges aturades al 85. Tres minuts més tard, Víctor no va fallar i va fer pujar el 2-0 a l’electrònic. Ja al temps afegit, Over va sentenciar el partit.

Les mateixes jornades portava l’EFAC sense guanyar i que millor per trencar aquesta dinàmica que una golejada. Fins al Municipal d’Almacelles es va desplaçar el cuer del grup, el Cambrils Unió amb la intenció de sumar tres punts que el traguessin del fanalet vermell. Poques oportunitats va donar el conjunt local al seu rival. Chipi al minut 44 va poder obrir la llauna, encara que el seu remat de cap es va estavellar al travesser. Tanmateix, un minut més tard sí que va aconseguir perforar la porteria visitant en culminar una magistral contra. Amb l’1 a 0 es va arribar al descans. A la represa, Edu Cons al 52 va ampliar diferències amb un potent xut al segon pal a la sortida d’un córner. En el tram final, Chiné va evitar el 2-1 amb una gran intervenció. I, del possible 2-1 es va passar al 3-0 final obra de Montoy.

Sense aixecar el cap

L'Andorra suma els tres punts en el seu retorn a la competició // FOTO: @FCA_oficial
L’Andorra suma els tres punts en el seu retorn a la competició // FOTO: @FCA_oficial

Acompanyant al Cambrils a la zona de descens es troba un Gavà qui va obrir la jornada en enfrontar-se a l’Andorra a la Borda Mateu en l’únic partit avançat a dissabte. Els andorrans tornaven a la competició després dels encontres internacionals i volien sumar una altra victòria per seguir ampliant la seva dinàmica positiva. Un objectiu que compartia el seu rival, el Gavà però, en aquest cas, per trencar amb la ratxa de 6 partits sense conèixer el triomf. Els gavanencs van tornar a ensopegar amb la mateixa pedra de tota la temporada: la incapacitat per tancar els encontres. Excepte la primera mitja hora on es va veure molt migcampisme, poca profunditat i escasses ocasions per part de tots dos conjunts, la resta del matx va estar dominat pels visitants, els quals van gaudir de clares ocasions per poder emportar-se el partit. Tanmateix, els blaugrana no van saber materialitzar aquestes oportunitats i, al final, ho van pagar molt car. Al minut 89, Aaron va rematar tot sol dins l’àrea una jugada a pilota aturada que permetia que els tres punts es quedessin a Andorra.

No gaire millor li van les coses a Júpiter i Balaguer, els quals van jugar un partit de necessitats a La Verneda. El Júpiter arribava al matx després d’una derrota i dos empats mentre que el Balaguer volia refer-se de les dues darreres derrotes patides, sobretot de l’última golejada encaixada davant del Manresa. Els primers minuts es va veure un encontre sense un domini clar per cap dels dos conjunts, molt joc dividit i poques ocasions de gol. Això, en part, va canviar a partir del minut 33 quan els visitants es van quedar amb un home menys per l’expulsió de Robert Font amb vermella directa. A partir d’aquí, els locals van avançar línies i al minut 41 van avançar-se amb el gol de Roca. No obstant això, els balaguerins van saber sobreposar-se als contratemps i van aconseguir igualar el marcador gràcies al gol de Xavi Gomà al 74. Tot i que els barcelonins van cercar el gol insistentment durant els darrers 10 minuts finals, l’1 a 1 ja no es va moure del lluminós.