#1CAT2: L’Andorra posa la directa cap a la Tercera Divisió

Els andorrans sumen 6 de 6 en una setmana excel·lent i es col·loquen segons a dos punts d’un líder Viladecans que no ha passat de l’empat davant l’Igualada

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Triomf important de l'Andorra que puja fins a la segona posició // FOTO: @FCA_oficial
L’Andorra ja es troba en places d’ascens // FOTO: @FCA_oficial

Més emoció impossible. A tres jornades del final, els equips entren i surten de les zones d’ascens i descens i tot està per decidir. Ningú vol llençar la tovallola abans de temps i s’aferren a la mínima esperança per continuar lluitant pels seus objectius.

Un dels conjunts que està a prop d’assolir el seu objectiu és l’Andorra. Els tricolors van sumar una importantíssima victòria davant el Cambrils que sumada al triomf de dimecres davant el Lleida B fa que pugin fins a la segona plaça i depenguin d’ells per ascendir a Tercera Divisió.

No va ser un encontre fàcil, ja que els andorrans van haver de remuntar el gol inicial dels visitants. Un gol en pròpia porta d’Àlex Sánchez al minut 9. L’empat va arribar a la mitja hora gràcies al gol de Ludo. Amb aquest empat a 1 es va posar punt i final a la primera part. A la represa, un doblet de Forgas als minuts 53 i 65 van capgirar i sentenciar el matx.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 31

Empats estèrils

Dos dels rivals directes de l’Andorra en la lluita per l’ascens com són el Viladecans i el Manresa, tan sols van sumar un punt que, a aquestes alçades, de poca cosa serveix.

El Manresa que fins a la jornada d’avui ostentava la segona plaça no va passar de l’empat a casa contra un gran Tàrrega. Els manresans van sortir adormits i això ho van saber aprofitar els targarins que van saltar a la gespa més endollats. A poc a poc, els locals van anar entrant al partit i, aquest es va igualar. Quan tot feia presagiar que la primera part finalitzaria amb el 0-0, Jofre al 44 va rematar una pilota morta a l’àrea petita que es va colar a la porteria de Pol Busquets.

La segona meitat va estar dominada pels blancs-i-vermells. Un domini que va tardar a transformar-se en gol. No va ser fins al minut 79 quan Noah va aconseguir establir les taules definitives. Resultat dolent pels de Peralta que hauran d’esperar un error dels seus rivals per pujar a Tercera.

Tampoc va poder sumar els 3 punts un Viladecans que va recuperar el liderat, dimecres passat, en guanyar el seu partit ajornat contra el Lleida B. Aquest cap de setmana la cita era al Municipal de Viladecans on arribava un Igualada amb la intenció de continuar esprement les seves opcions d’ascens. El matx de la jornada no va defraudar a ningú. Va ser un encontre igualat, obert i on les defenses es van imposar.

Tot i el 0-0 final, les ocasions van anar caient a totes dues bandes, tanmateix la falta d’encert en els metres finals van impedir que el marcador s’obrís. Els homes de Paje ho tenen tot de cara per consumar el seu ascens, ja que depenen d’ells per aconseguir-ho.

Pas de gegant

Pas de gegant del Sani cap a la permanència // FOTO: @uesantildefons

També, depèn d’ell mateix, encara que per salvar-se, el Sant Ildefons, després de guanyar a casa davant el Mollerussa i sortir de la zona de descens. En un primer tram de partit igualat, les principals aproximacions van ser per part dels locals. Precisament, en una d’aquestes aproximacions, Casares va obrir el marcador pels de Cornellà al minut 20.

El gol va esperonar, encara més, als cornellanencs que van cercar el segon gol. Aquest, però no va arribar fins al minut 74 quan Fabra va transformar una pena màxima. Dos minuts més tard el Sani es va quedar amb un home menys per l’expulsió de Víctor amb vermella directa. Els visitants van aprofitar aquesta superioritat numèrica per fer el 2-1 obra d’Álvaro Muñoz des dels onze metres al temps afegit.

No menys important va ser el pas que va donar cap a la permanència el Júpiter en vèncer al Vista Alegre en un duel directe per la salvació. A La Verneda, tos dos conjunts necessitaven la victòria per seguir somiant amb quedar-se a Primera Catalana. Una primera meitat oberta però sense clares ocasions de gol va provocar que s’arribés al descans amb el 0-0 inicial.

Als segons 45 minuts, els locals van sortir per totes i Ruy Gama al 57 va marcar el gol del triomf d’uns gris-granes que sumen el seu quart partit sense perdre. Per la seva banda, els visitants porten dues derrotes seguides i es tornen a complicar la permanència.

Cara i creu

Una permanència que cada jornada que passa està més apretada i on qualsevol ensopegada pot ser definitiva. En aquesta jornada la sort va anar per barris i l’únic que va poder sumar els tres punts va ser les Borges.

Les Borges continua molt viu en la lluita per la salvació // FOTO: @FC_BorgesBl

Els homes de Cazorla van rebre al Municipal a un Gavà que amb aquesta derrota torna a apropar-se a la zona de descens. Pel que fa al matx, els locals es van posar la granota de treball i van quallar un encontre molt seriós on defensivament van estar, gairebé, perfectes.

Els gavanencs, per la seva part no van sentir-se, en cap moment, còmodes damunt de la gespa on no van poder realitzar el seu joc. Una segona part dolenta dels homes de Serrano, qui no va donar amb la tecla encertada, juntament amb uns borgencs molt més concentrats van acabar passant factura als blaugrana. Llorenç al 69 de cap va deixar sentenciat l’encontre, donant aire als seus que, tot i estar en places de descens continuen molt vius.

Pitjor li van anar les coses a l’altre conjunt lleidatà implicat al descens. El Lleida B va haver de desplaçar-se fins a Vilanova amb l’objectiu de sumar tres punts per allunyar-se de la zona perillosa i, de pas refer-se de la derrota intersetmanal contra l’Andorra. Res més lluny de la realitat. Tot i el bon futbol que últimament està realitzant l’equip de Jordi López, aquesta jornada no va poder contra un Vilanova que no tenia res a perdre.

Un solitari gol de Pascua al minut 76 va ser suficient perquè els punts es quedessin a l’Alumnes Obrers. Una derrota que provoca que els blaus tornin a caure a les places de descens empatats a punts amb les Borges.

A vuit punts dels dos, trobem a una Rapitenca amb peu i mig a Segona Catalana però que va treure un, més que, meritori empat de la seva visita a Nou Barris. La Bombonera es preparava per celebrar una victòria que els permetés continuar somiant amb la Tercera Divisió, tanmateix el mal joc de la Montanyesa i el poc ritme els van condemnar. Una jornada més els homes de Dani Andreu van haver d’anar a remolc.

Corria el minut 73 quan Tornel va avançar als rapitencs i va obligar als barcelonins a reaccionar ràpidament si no volien perdre tres punts vitals. Jaime Hernánez al minut 86 va aconseguir un empat que de poc els hi serveix. Al minut 74 Pau Falcato, ajudant sanitari de la Monta va ser expulsat amb la vermella directa.

Sense res en joc

Triomf de l'EFAC després de 3 derrotes seguides // FOTO: efacalmacelles.cat
Triomf de l’EFAC després de 3 derrotes seguides // FOTO: efacalmacelles.cat

En l’únic partit on cap dels dos equips es jugava res, l’EFAC es va imposar per 3-1 al Balaguer. Al Municipal d’Almacelles, la tarda no va començar bé pels locals que van veure com Ndiaye al minut 7 posava per endavant als balaguerins. E

ls almacellencs van saber sobreposar-se al gol i Montoy al 24 va empatar el matx. Set minuts més tard, Òscar Canadell des dels onze metres va capgirar el marcador. Un minut abans del descans, els visitants es van quedar amb un home menys per l’expulsió d’Eduardo. Una inferioritat de la qual va saber treure profit Roger Canadell qui al minut 49 va culminar la remuntada.