#1cat2: El Vista Alegre es retroba amb el triomf dos mesos després

Important triomf del Vista Alegre que el treu del descens on tornen a caure Borges i Rapitenca mentre que la part de dalt no sofreix canvis significatius

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Vista Alegre es retroba amb el triomf dos mesos després // FOTO: @udvistaalegre

Les setmanes i les jornades van passant i cada partit és una final on tots els equips es juguen alguna cosa. Els de la zona de baix allunyar-se com més aviat millor del descens i els de dalt lluitar per les dues posicions d’ascens. Damunt del terreny de joc les diferències s’escurcen i cada vegada es fa més difícil sumar els tres punts.

I, sinó que s’ho preguntin al Vista Alegre al qual li ha costat suor i llàgrimes tornar a vèncer, no ho feia des del 2 de desembre. A Can Vinader es va presentar una Rapitenca amb l’objectiu de sumar tres punts que li permetessin respirar lluny del descens. Mateix objectiu que perseguien els homes d’Eloy Martínez. El partit se’ls hi va posar de cara als locals ben aviat amb el gol de Víctor Muñoz al 29. Amb aquesta victòria per la mínima es va posar punt final als primers 45 minuts. A la segona part, Joan Sabaté al minut 53 va establir la igualada mentre que, de nou, Víctor Muñoz al 67 va tornar a posar per endavant als seus amb un gol que, a la postre, resultaria decisiu.

No menys important va ser el triomf del Lleida B en un duel vital que el va enfrontar al Cambrils Unió a terres tarragonines. Dos conjunts molt necessitats i amb l’obligació de tornar al camí del triomf després de 2 i 3 derrotes seguides, respectivament. En un partit condicionat pel fort vent que bufava, els lleidatans no van tardar gaire a obrir el marcador. Corria el minut 10 quan Sebi va enganxar el rebuig del pal per fer el primer del seu equip. Tot i que, els visitants van tenir ocasions per ampliar diferències, amb el 0-1 es va arribar a la mitja part.

A la represa, els cambrilencs van sortir més endollats i Erik al 55 va empatar el matx a pilota aturada. L’alegria no va durar gaire, ja que 5 minuts més tard Soldevila va trencar les taules en finalitzar una gran jugada individual. Jordi Estivill en pròpia porta va marcar el definitiu 1-3. Amb aquesta derrota els homes d’Ahufinger tornen a la zona de descens.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 20

Dinàmica ascendent

Dinàmiques completament oposades són les que viuen Andorra i Vilanova que segueixen sense saber què és perdre i continuen, a poquet a poquet, escalant posicions a la classificació. Els dos conjunts tornaven a la competició després de descansar la jornada passada per l’ajornament del seu partit a causa de la neu caiguda al Principat.

Victòria d'un Andorra que continua creixent i escalant posicions // FOTO: @FCA_oficial
Victòria d’un Andorra que continua creixent i escalant posicions // FOTO: @FCA_oficial

En aquesta jornada els tricolors van jugar al Municipal Joan Capdevila davant un Tàrrega amb ganes de continuar sumant de tres en tres i ampliar la seva ratxa de dues victòries seguides. La tarda no va poder començar de millor manera pels locals, els quals es van avançar amb un gol de Lluís al minut 15 i que va neutralitzar Rubén al minut 29.

Mikel, abans del descans, va tornar a posar per endavant als lleidatans. A la segona meitat, un doblet de Betriu als minuts 57 i 60 van capgirar el marcador mentre que Álex Martínez al 89 va matar el matx. Setè partit sense perdre per un Andorra en clar ascens.

Mateixa situació travessa un Vilanova que va anotar-se una nova i important victòria a domicili que li permet sumar el seu segon triomf seguit i setè partit sense conèixer la derrota. Els vilanovins van viatjar fins a Cornellà per veure’s les cares contra el Sant Ildefons. Uns primers minuts d’igualtat van donar pas al control d’uns visitants que gràcies al doblet d’Òscar Hernando als minuts 33 i 39 van obrir forat al marcador posant el 0-2. Als segons 45 minuts, els locals van saltar a la gespa amb la intenció de retallar diferències però sense gaire sort. Al tram final, David Gómez va sentenciar l’encontre anotant el tercer i definitiu gol.

Punxades

Encara millor són les ratxes dels dos primers classificats, Manresa i Montanyesa que porten 10 i 17 partits consecutius, respectivament, sense perdre però que en aquesta jornada 20 han tornat a patir una “petita” ensopegada en no passar de l’empat.

A Nou Barris, Montanyesa i Viladecans van protagonitzar un bon partit on qualsevol dels dos s’hagués pogut emportar la victòria. El 0-0 final va fer justícia al que es va poder veure damunt del terreny de joc. Durant la primera meitat, tots dos conjunts van gaudir d’ocasions per poder marcar, tot i que les més clares van ser per a la Monta.

A la segona part, els homes de Paje van posar una marxa més i van quallar uns bons segons 45 minuts, encara que van ser els grocs i negres els que van poder anotar, encara que Jaime va aturar la pena màxima xiulada a favor dels homes de Dani Andreu. Els dos equips van finalitzar el matx amb un home menys per les expulsions amb vermella directa del local Bauli i del visitant Triguero al minut 89.

Mateix resultat es va produir al Nou Congost on el líder Manresa va rebre a les Borges Blanques. Els manresans es volien refer de l’últim empat contra el Gavà, tornar a vèncer i obrir més forat respecte a la resta dels seus perseguidors. Aquesta jornada els hi esperava un encontre molt semblant al de la setmana passada, ja que, de nou, s’enfrontaven a un conjunt implicat en la lluita per la salvació.

Per la seva banda, els lleidatans es presentaven amb la moral alta després del darrer empat davant de la Montanyesa. Els homes de Manel Cazorla no s’ho van posar gens fàcil als locals i van jugar un bon partit, fent sentir incòmode al seu rival, mantenint-se molt compactes en defensa i intentant sortir a la contra. L’únic que li va faltar va ser el gol.

Ocasió desaprofitada

Bon partit entre EFAC i Igualada que va finalitzar amb tres punts més pels blaus // FOTO: Facebook CF Igualada

Els empats de Manresa i Montanyesa li donaven l’oportunitat a l’EFAC de situar-se com a segon i retallar diferències amb el líder. Malauradament, un bon Igualada s’ho va impedir.

Uns minuts inicials molt intensos feien presagiar el bon partit, que al final es va poder presenciar. Els visitants amb el pas dels minuts es van anar fent amb el control del matx i així va arribar el primer gol obra de Simón al minut 24. Precisament, de Simón va ser la passada que va culminar en el gol de Martí Just al minut 32. Als segons 45 minuts, els igualadins van tenir el tercer a les botes de Pedro, tanmateix el seu xut es va estavellar al travesser.

A partir d’aquí, els locals, mitjançant el joc directe van cercar retallar diferències, encara que el resultat ja no es mouria. Els lleidatans es van quedar amb 10 per l’expulsió de Barco al minut 89 en veure la segona targeta groga.

Tampoc, va saber aprofitar les ensopegades dels dos primers el Mollerussa que va empatar a 2 a casa d’un Balaguer, al qual se li esgoten les opcions de salvació. En un gran matx, bonic, amb estones de bon futbol i entretingut per l’espectador qualsevol s’hauria pogut emportar el premi del triomf. Els primers en colpejar van ser els visitants a través de Putxi al minut 3. Els locals van saber reaccionar i només van necessitar tres minuts per igualar l’encontre gràcies al gol de Vendrell.

Just després d’encetar la segona meitat, Raya va ser l’encarregat de tornar a perforar la porteria balaguerina mentre que Hichem al 58 va salvar un punt pels seus anotant el 2-2.

També van signar taules Júpiter i Gavà a La Verneda. Uns visitants molt combatius van plantar cara, sobretot durant els primers 45 minuts on va gaudir de clares ocasions que no van saber culminar. A la represa, Peke al minut 53 després d’un gran contracop va fer pujar el primer dels locals. El gol va suposar un cop molt dur pels gavanencs, els quals en els següents minuts van poder encaixar més gols.

No obstant això, els de Serrano van sobreposar-se i, primer Adri Moreno de falta directa la 71 i més tard, Joan Vázquez al 80′ van capgirar el marcador. Les esperances de sumar tres punts es van esvair pels del Baix Llobregat quan Ahufinger al 82 va tornar a igualar l’encontre.