#1cat2: El Viladecans reviu el somni de l’ascens

Victòria del Viladecans davant el Manresa que li permet escalar fins a la segona posició de la taula en una jornada on cap dels quatre primers ha guanyat i on Borges i Gavà s’estrenen com a locals

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Gran triomf del Viladecans davant del líder // FOTO: @UD_Viladecans
Gran triomf del Viladecans davant el líder // FOTO: @UD_Viladecans

Sorpreses, sorpreses i més sorpreses, això és el que ens ofereix cada jornada el grup 2 de Primera Catalana. La igualtat regnant no permet relaxar-se a cap dels 18 conjunts que comproven, cada cap de setmana, que els encontres no es guanyen només amb el nom.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 21

El partidàs de la jornada, sense cap mena de dubte, es va disputar al Municipal de Viladecans on els locals van rebre al líder. Un Manresa que arribava al matx en un moment amb més obscurs que clars. En una primera meitat on els viladecanencs es van mostrar defensivament intractables, impedint qualsevol ocasió manresana, Ricki al minut 18 va encarrilar el camí del triomf. Miguel al 45 va obrir esceltxa en enviar al fons de la xarxa una centrada d’Iván García. Amb aquest avantatge es va posar punt final als primers 45 minuts.

A la represa, els visitants van sortir amb una marxa més i Manel al 56 va retallar diferències. Un gol que va posar emoció i va igualar el matx fins al minut 90 quan Dani Matallín amb una gran definició va finalitzar una bona jugada d’Erik i va tancar l’encontre. Important triomf dels homes de Paje que ascendeixen fins a la segona posició i es col·loquen a 5 punts d’un Manresa que continua líder encara que acaben amb 11 partits sense conèixer la derrota.

Ensopegada desaprofitada

També, es va trencar la dinàmica positiva de la Montanyesa que va perdre després de 17 encontres sense fer-ho. Els d’Andreu no van poder treure res positiu de la seva visita a l’Alumnes Obrers on el Vilanova va saber patir i esperar el moment perfecte per desmuntar al seu rival a base de contres. Els barcelonins no van estar fins de cara a gol, van perdonar massa i ho van acabar pagant davant d’uns locals que van treure molt rèdit a les poques ocasions de què van gaudir.

El solitari gol d’Alejandro Pascua al minut 34 va ser suficient perquè els vilanovins sumessin la seva tercera victòria consecutiva. Tot i el setge que van imposar els grocs i negres sobre l’àrea dels del Garraf a la recerca de l’empat, el premi del gol no va arribar i l’1 a 0 va resultar definitiu.

No gaire millor li van anar les coses al Mollerussa que va veure com els tres punts van volar del Municipal. Fins allí es va desplaçar un Vista Alegre amb la moral alta gràcies al seu darrer triomf contra la Rapitenca. La tarda es va posar de cara per uns locals que van quallar una gran primera meitat, fet que els va portar a avançar-se al marcador amb el gol de Riki al minut 32.

El guió a la segona part va canviar i els visitants van posar-se la granota de treball. En tan sols dos minuts, Cifuentes al 69 i Canelada al 70 van aconseguir capgirar el marcador i en el darrer minut, Adrián López va culminar la remuntada. Ocasió desaprofitada pels lleidatans d’apropar-se al liderat.

Estrenes locals

El Gavà suma els seus tres primers punts com a local // FOTO: Isaac Fandos

Tampoc va saber aprofitar l’ensopegada del líder, l’EFAC qui va protagonitzar un autèntic partidàs a La Bòbila davant del Gavà. Barcelonins i lleidatans van disputar un encontre vibrant i emocionant fins al darrer minut. En una primera meitat on el domini del matx es va anar alternant, les millors ocasions van caure de banda dels gavanencs.

Precisament, una d’aquestes ocasions la va aprofitar Kyeremeh per obrir la llauna al minut 26 amb un xut des de la frontal de l’àrea. Cinc minuts abans del descans, Enric Bosch va aconseguir empatar l’encontre en pentinar al fons de la xarxa un córner però Quiles, un dels millors del seu equip, va tornar a desnivellar el marcador al minut 50 en fer bona una gran passada de Marcos i marcar a porteria buida després de retallar a Chiné. A partir d’aquest moment, els almacellencs es van bolcar a l’atac per intentar igualar el partit, tanmateix el lluminós ja no es va moure. L’auxiliar del Gavà, Manuel Barroso va haver d’abandonar la banqueta en veure la vermella directa al minut 86. Primera victòria a La Bòbila dels homes de Serrano que agafen oxigen i tornen a creure en la salvació.

El Gavà no va ser l’únic en estrenar-se com a local, les Borges Blanques van sumar els primers tres punts al Municipal en un partit molt complet i treballat dels homes de Cazorla. Gran part de “culpa” d’aquest triomf la va tenir l’espectacular primera meitat que van signar els locals on en atac van gaudir de multitud d’ocasions, haguessin pogut marxar al descans amb 3 o 4 gols al marcador i en defensa on no van patir gens.

Corria el minut 17 quan Ñoño de magistral llançament de falta directa va posar per endavant als seus amb un gol, que a la postre resultaria definitiu. A la segona meitat, el Júpiter va apretar una mica més però sense exigir massa als lleidatans que van controlar el temps i la pilota per acabar sumant tres punts que li permeten sortir del descens.

A la corda fluixa

L'Igualada guanya i enfonsa al Cambrils Unió // FOTO: Facebook CF Igualada
L’Igualada guanya i enfonsa al Cambrils Unió // FOTO: Facebook CF Igualada

Uns surten de la zona de perill i d’altres es tornen a complicar la vida com el Cambrils Unió després de la seva derrota davant l’Igualada. A Les Comes es van donar cita dos equips amb dinàmiques completament oposades, els blaus amb dos triomfs a l’esquena i lluitant per enganxar-se a la zona alta de la taula mentre que els cambrilencs arrossegaven dues derrotes seguides i necessitaven els tres punts per sortir del descens.

Uns primers minuts de domini local van donar pas a un matx molt més igualat i, és aquí, on els porters Ribera i Fuertes es van erigir com a autèntics herois de l’encontre propiciant que el 0-0 inicial es mantingués al final dels primers 45 minuts. Poc va poder fer el porter visitant Fuertes al minut 49 quan Bernat va recollir una pilota morta a l’àrea i va batre la porteria cambrilenca.

Tot i que els homes d’Ahufinguer, qui va acabar expulsat amb vermella directa al 83, van cercar el gol amb insistència, la defensa anoienca i el porter van evitar l’empat. Tercera derrota consecutiva dels tarragonins que els porta a la penúltima posició de la taula.

Cinc punts per sota i com a cuer trobem a un Balaguer que va tornar a perdre i porta 4 partits sense conèixer la victòria. Aquest cap de setmana jugava el derbi lleidatà al Gardeny davant del filial del Lleida en un matx dramàtic on per els dos era imprescindible sumar els tres punts. El bon inici dels balaguerins amb una gran ocasió al minut 8 que va treure el porter Víctor Vidal va ser, tan sols un miratge. Els blaus es van refer de l’ensurt i al minut 20 ja guanyaven gràcies al gol d’Adri Gené en transformar una pena màxima xiulada sobre Sebi.

Poc abans del descans, Pau García va aprofitar una gran centrada de Vice per fer el segon i deixar, pràcticament, sentenciat l’encontre. L’únic gol dels visitants va ser obra de Pau Solanes al 57 en convertir un penal, que tot i que el porter Víctor va tocar la pilota no va poder evitar que l’esfèric entrés. Beamud va ser expulsat al minut 86 en veure la segona groga i va deixar als locals amb un home menys. Segon triomf seguit dels homes de Mena, els quals respiren una mica més tranquils.

Golejades de la jornada

Segona victòria seguida, també i vuitè partit sense perdre d’un Andorra que continua creixent. Aquesta jornada, els andorrans jugaven el seu primer encontre a Prada de Moles i l’estrena no va poder ser millor. Els homes de Gabri no van tenir compassió del Sant Ildefons al qual li van endossar una “maneta”. Des del primer minut els locals van dominar la pilota i van tenir el matx controlat gaudint d’una gran quantitat d’ocasions de gol.

Una d’aquestes ocasions la va materialitzar Forgas al minut 23. Amb aquest 1-0 es va arribar al descans. A la represa, de nou Forgas al 48 es va fer amb el rebuig del travesser per anotar el segon i Betriu al 58 deixava el matx vist per sentència. Un minut més tard, Forgas va signar el seu hat trick fent pujar el quart al lluminós. Al tram final, Ludo al 76 va tancar la golejada i Gorrea al 81 va aconseguir el gol de l’honor del Sani.

La UE Tàrrega protagonista d'una de les golejades de la jornada // FOTO: Facebook UE Tàrrega
La UE Tàrrega protagonista d’una de les golejades de la jornada // FOTO: Facebook UE Tàrrega

Precisament, el darrer rival de l’Andorra, el Tàrrega va ser l’artífex de l’altra golejada de la jornada. Els targarins van viatjar fins a Sant Carles de la Ràpita per oblidar la derrota contra els tricolors i refer-se d’aquella petita ensopegada.

Per a la Rapitenca, en canvi, sumar els tres punts era vital per poder abandonar la zona de descens. L’objectiu dels locals es va esvair per culpa d’uns visitants, als quals la mitja part els va carregar les piles i, als quals els hi va bastar, poc més, de mitja hora per desfer-se del seu rival. Vargas al minut 55 va treure profit d’un malentès entre Mata i Josué per fer el primer i encarrilar el matx. Jofre al 65, Jony qui tornava a veure porteria després de vuit jornades sense fer-ho, al 73 i, de nou, Jofre al 87 van culminar la golejada. Triomf dels homes de Berrocal que sense fer gaire soroll continuen escalant posicions i ja miren de reüll les places capdavanteres.