#1cat2: El Manresa, en caiguda lliure

Nova derrota del Manresa que deixa al Viladecans sol al capdamunt de la classificació. Per la part de sota, el Balaguer segueix sense guanyar i, pràcticament, s’acomiada de Primera Catalana

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Nova derrota d'un Manresa sumit en una greu crisi // FOTO: @CE_Jupiter
Nova derrota d’un Manresa sumit en una greu crisi // FOTO: @CE_Jupiter

Jornada 26 en el grup 2 de Primera Catalana que ens ha deixat duels directes, tant per la zona de dalt com per la d’abaix amb algun resultat inesperat. Potser, la sorpresa més gran del cap de setmana es va produir a La Verneda on el Júpiter, conjunt que lluita per sortir del descens, va vèncer a un Manresa sumit en una greu crisi de resultats.

Els tres gols del partit van arribar a la segona meitat. Els primers a colpejar van ser els locals amb el gol de Corominas al 56. Els manresans van saber sobreposar-se al cop i, Solernou al 75 va empatar el matx. Dos minuts més tard, el porter visitant Pol va ser expulsat en veure la vermella directa i va deixar amb 10 als seus. Amb un home més, els barcelonins van cercar el gol del triomf, el qual va arribar al 86 en les botes de Vilchez.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 26

Derrota aprofitada per un Viladecans que va guanyar per la mínima a Can Vinader i lidera en solitari. En una primera meitat on tots dos conjunts volien tenir la pilota i on les ocasions van escassejar, els de Paje, a poc a poc es van anar fent amb el control del joc. A la segona meitat el guió no va variar i Érik al 58 després d’una gran jugada personal va creuar la pilota al fons de la xarxa, aconseguit el gol de la victòria.

A partir d’aquí, el Vista Alegre va gaudir d’ocasions per empatar el matx però els viladecanencs es van mostrar molt compactes i seriosos i, fins i tot van crear ocasions per sentenciar el partit. Al minut 29 l’auxiliar visitant Ángel Almendro va veure la vermella directa i va haver d’abandonar la banqueta.

Tampoc va desaprofitar l’oportunitat la Montanyesa que amb la victòria d’aquesta jornada està empatada a punts amb el Manresa i posa setge a la segona posició. Al Municipal d’Almacelles, els locals van dominar els primers minuts gaudint d’ocasions clares de gol que no van saber materialitzar.

Per la seva part, els barcelonins van saber aguantar l’alt ritme imposat pels almacellencs, van tenir paciència i van treure rendiment de les seves arribades. Patxi al minut 26, Omar al 69 i Pedro de vaselina al 73 van ser els artífexs de la golejada final. L’EFAC suma la seva segona derrota seguida i es despenja de la zona d’ascens.

Duels directes per la salvació

Tres punts vitals per un Gavà cada cop més a prop de la salvació // FOTO: @cfgavaoficial

I, de la zona d’ascens passem a la zona vermella de la taula on dos duels directes per la salvació van obrir la jornada dissabte a la tarda. En el primer duel la Rapitenca es va enfrontar al Gavà. Els espectadors desplaçats a La Devesa van presenciar una bona primera meitat del seu equip, el qual va poder avançar-se en diverses ocasions mitjançant Ricardo, tanmateix amb el 0-0 inicial es va arribar al descans.

A la represa, els gavanencs van passar a dominar el matx. Adri Ruiz al minut 70 a passada de Quiles va obrir el marcador mentre que Robert al 81 va acabar amb uns locals sense capacitat de reacció.

Una capacitat de reacció que si va tenir el Cambrils Unió en el seu partit contra el Sant Ildefons. A Cambrils, els locals van sortir adormits i es van veure sorpresos pel gol de Gorrea al minut 23. A partir del gol, els visitants van mostrar-se superiors, portant perill a l’àrea rival. Als segons 45 minuts, els cambrilencs van canviar de cara i van crear moltes ocasions per empatar.

En una d’elles, Erik de penal al 60 va establir les taules. Al tram final, els dos conjunts van cercar el gol del triomf amb insistència però l’1 a 1 ja no es va moure. Al minut 89, el míster cornellanenc Javi Gómez va ser expulsat en veure la segona groga.

Unes quantes expulsions més i una nova derrota del seu equip van veure els espectadors que es van donar cita al Municipal de Balaguer. Els balaguerins volien dedicar un triomf a la seva parròquia i esprémer, d’aquesta manera, les últimes opcions de salvació que els poden quedar. Davant, un Vilanova que desitjava refer-se de la seva darrera ensopegada i certificar, com més aviat millor, la seva permanència.

Barragán al minut 33 i Alejandro Pascua al 89 van matar a un Balaguer que es va quedar amb 9 homes per les expulsions de Montoliu al 75 i Marc Sánchez al 76, els dos per doble amonestació. Tampoc va acabar el partit el visitant Aleix Vall que va ser expulsat al 75 en veure la segona groga.

Deures, pràcticament, fets

El Tàrrega amb els deures, pràcticament, fets // FOTO: Facebook UE Tàrrega

No gaire lluny d’allí, el Tàrrega va tornar a jugar al Joan Capdevila després de l’encontre de sanció. I, que millor que un derbi per “celebrar” el retorn a casa. El rival, les Borges Blanques es plantava amb la necessitat de sumar tres punts per no ficar-se en problemes.

En un matx amb una part per a cadascun, la primera va ser pels locals que van aprofitar el seu domini per marcar l’1 a 0 obra de Jofre Graells al 16. A la segona part, els homes de Cazorla van fer un pas endavant i Miró al 60 va restablir la igualada al marcador. Tanmateix, Molina al 86 de falta va anotar el gol decisiu. Triomf que, pràcticament deixa als de Berrocal amb peu i mig a Primera.

L’altre equip de l’Urgell, el Mollerussa no va passar de les taules davant de l’Igualada. Un encontre entres dos dels equips revelació de la temporada que va estar dominat pels blaus des del minut 1. Els visitants van gaudir de clares ocasions per obrir el marcador i, més endavant per ampliar diferències però no era el dia.

Els davanters igualadins no trobaven el camí del gol, almenys fins al minut 83 quan Simón va enviar la pilota al fons de la xarxa. Amb poc més de 7 minuts per endavant i quan tot semblava dat i beneit, Álvaro Muñoz al 89 en una de les poques arribades dels locals va aconseguir empatar el matx. Taules que no deixa contents als homes de Moha que no van estar encertats i ho van pagar.

El partit entre el Lleida Esportiu B i l’Andorra ajornat pels compromisos internacionals dels tricolors, es disputarà el pròxim dia 1 de Maig.