#1cat2: El Balaguer segella el seu descens a Segona

Jornada golejadora que ens deixa al Balaguer com a primer equip que descendeix, matemàticament, a Segona Catalana mentre que per la zona de dalt, destaca l’ensopegada del líder

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El triomf del Manresa va suposar el descens del Balaguer // FOTO: Facebook CEM Manresa

Jornada prèvia al descans de Setmana Santa on, sembla que a molts equips els nervis els hi han passat factura. La pressió comença a jugar i el que millor sàpiga porta-la s’endurà els premis finals. Potser el partit on es jugaven més coses era el Manresa-Balaguer, ja que tots dos necessitaven els punts, encara que per motius molt diferents.

Fins al Nou Congost va desplaçar-se un Balaguer cuer que semblava el rival propici perquè l’equip local es retrobés amb el triomf. El Manresa no només va guanyar sinó que va golejar a uns balaguerins que van certificar, matemàticament, el seu descens a Segona Catalana.

Dos gols a cada meitat van acabar amb el somni dels visitants de seguir lluitant per la salvació. David Sánchez, amb un doblet, als minuts 24 i al 46 i dos gols més de Biel al 37 i Joel Priego al 68 van tancar la golejada. El gol de l’honor dels de La Noguera va ser obra d’Hichem al 77.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 29

S’esgoten les possibilitats

Mateix camí, sembla que seguirà la Rapitenca qui va sumar una nova derrota i porta 10 partits sense conèixer el triomf. I, això que les coses se li van posar de cara a l’Alumnes Obrers on al minut 5 es va avançar amb el gol de Ricardo. Els visitants van aguantar el resultat fins, ben entrada, la segona meitat però, primer Òscar Hernando al 73 i, després Sebas al 82 van capgirar el marcador a favor dels vilanovins.

En uns minuts afegits d’autèntica bogeria, Íker va tornar a empatar el matx. Tanmateix, David Gómez al 92 i, de nou, Òscar Hernando al 93 de penal van permetre que els tres punts es quedessin a Vilanova.

No gaire millor li van anar les coses al Cambrils Unió que va perdre per la mínima en la seva visita a La Verneda. Per la seva banda, el Júpiter va sumar tres punts d’or per agafar aire i allunyar-se una mica dels llocs de descens. En uns primers 45 minuts dominats per uns locals que es van mostrar molt actius en atac, l’únic que va faltar va ser el gol. A la represa, el guió va canviar i el partit es va igualar i intensificar. Els homes d’Ahufinger van apretar al tram final a la recerca del gol però van ser els gris granes els que van marcar gràcies al gol de Mamau al minut 88.

Bomba d’oxigen

El Sani agafa oxigen per continuar lluitant per la salvació // FOTO: "uesantildefons
El Sani agafa oxigen per continuar lluitant per la salvació // FOTO: @uesantildefons

Qui si va fer-se amb una victòria vital per seguir en la lluita per la permanència va ser el Sant Ildefons que va vèncer a casa a un Tàrrega amb els deures, pràcticament, fets. En un partit trepidant, els locals no van tardar gaire en avançar-se. Corria el minut 5 quan Gorrea va marcar el primer pel seu equip.

No obstant això, dos gols d’Albert Bañuelos al 12 i al 22 i un altre de Vargas van capgirar el marcador pels targarins poc després de la mitja hora. Amb aquest 1 a 3 va finalitzar la primera part. A la sortida dels vestidors, Younes al 57 i Pozzo al 77 van igualar el matx i Víctor García al 81 va tancar la remuntada. Al temps afegit, el cornellanenc Edu García va ser expulsat en veure la segona targeta groga.

Victòria, també, importantíssima per un Lleida B que li permet sortir del descens i deixa molt tocat al seu rival, unes Borges Blanques que, ara ocupen el lloc deixat pel filial. En el darrer encontre de la jornada al Municipal de les Borges, lleidatans i borgencs sortien amb el mateix objectiu: aconseguir el triomf.

El fort vent que bufava va condicionar un matx on el bon futbol va brillar per la seva absència i on, una jornada més, els homes de Cazorla no van estar encertats de cara a barraca, fet que els hi va acabar passant una enorme factura. Els visitants no van fer gaire per emportar-se la victòria, simplement van saber aprofitar una de les poques oportunitats de gol de les quals van gaudir. Íker Cortés al minut 81 va ser l’artífex del gol blau.

Ensopegades

Si la zona de descens està que crema, no gaire diferent són les coses per la part capdavantera on el Viladecans es va endur un cop molt dur a casa davant un Mollerussa que es va emportar els tres punts en guanyar per 0-2. D’aquesta manera, el líder veu com la seva distància respecte als seus més immediats perseguidors es veu reduïda. Uns lleidatans molt ben ordenants damunt del terreny de joc i creant perill a la contra van saber contrarestar el domini i el control dels locals.

No va ser fins als segons 45 minuts quan el marcador es va moure. Cervelló al minut 71 transformava en gol la primera arribada dels visitants en la segona meitat. El partit es complicava pel conjunt de Paje i ho faria, encara més amb l’expulsió de Borja Esteve al minut 74 en veure la vermella directa.

Deu minuts més tard, les forces es va tornar a igualar quan els de Turull es van quedar amb 10 en veure Pocurull la segona groga. El gol que sentenciava l’encontre va ser obra d’Álvaro Muñoz al 84.

Ensopegada d'una Montanyesa amb les idees espesses // FOTO: Facebook CF Montañesa
Ensopegada d’una Montanyesa amb les idees espesses // FOTO: Facebook CF Montañesa

Tampoc va poder sumar el triomf una Montanyesa abonada a les taules en les darreres jornades. Aquest cap de setmana no va ser una excepció i va sumar el seu tercer empat consecutiu.

Al Municipal de Nou Barris, es va veure a uns barcelonins amb les idees espesses i molt incòmodes damunt del terreny de joc, un fet del que va saber treure rèdit el seu rival. El Vista Alegre va colpejar primer al minut 12 quan Cifuentes, en la primera arribada del conjunt d’Eloy Martínez, va perforar la porteria groc i negra. Al minut 66 en una jugada aïllada, Omar va fer pujar l’1 a 1 al lluminós.

El matx va acabar amb una expulsió per a cada equip. Per part dels locals, el segon entrenador José Manuel Muñoz va veure la vermella directa al 43 mentre que, també amb vermella directa va haver d’abandonar la banqueta visitant el delegat Pedro Pamplona al 75.

El somni continua

Igual que el Manresa, Andorra i Igualada van ser els conjunts afavorits de la jornada en retallar diferències amb el líder i continuar, de ple, en la lluita per un ascens que es posa molt car.

L’Andorra continua immers en la seva particular dinàmica positiva i aquesta jornada va tornar a sumar els tres punts, això si, no sense patiment. Fins a Prada de Moles va viatjar un EFAC amb moltes baixes però que va plantejar un partit seriós posant en molts problemes als andorrans. Els lleidatans van quallar una gran primera meitat, no només en defensa sinó també en atac amb ocasions que es va encarregar de desbaratar Ratti, un dels protagonistes del conjunt local.

Determinant, també, pels del Principat va ser Forgas qui, al minut 44 va macar el gol de la victòria dels seus. A la represa, els visitants van posar una marxa més, tot i que sense el premi del gol mentre els tricolors es van dedicar a aguantar el resultat. Els jugadors de l’EFAC van saltar  a la gespa amb una samarreta on es podia llegir un missatge  de suport al seu company lesionat Joel Chiné.

L'Igualada segueix somiant amb l'ascens // FOTO: Facebook CF Igualada
L’Igualada segueix somiant amb l’ascens // FOTO: Facebook CF Igualada

Precisament, el darrer rival de l’Andorra, l’Igualada es va desfer del Gavà a La Bòbila. El matí es va posar de cara pels blaus que van veure com Llobet al 17 transformava una pena màxima.

Dos minuts més tard, una gran jugada de Franco la va enviar al fons de la xarxa Goran establint el 0-2. Al minut 27 els gavanencs van gaudir d’una gran oportunitat per retallar distàncies però Marcos va enviar fóra un penal xiulat a favor.

En aquesta jugada, els visitants es van quedar amb un home menys per l’expulsió d’Iñaki amb vermella directa. Tot i estar amb inferioritat numèrica, Solà va marcar el 0-3 al 44. Una primera part molt dolenta i uns igualadins molt efectius va condemnar a uns blaugrana que van maquillar el resultat al 67 amb el gol de Kyeremeh.