Quiñonero seguirà al capdavant de la AE Prat molt més (2a Part)

Segona part de l’entrevista amb el president de la AE Prat, Luis Quiñonero. Molt a prop de disputar la promoció d’ascens, hi ha moltes qüestions més a analitzar. I deu ‘penals’ que haurà de resoldre (2a PART)

@ManuelSeguraM
Luis Quiñonero, molt preocupat per la realitat del futbol català/ FOTO: FUTBOLCATALUNYA
Luis Quiñonero, molt preocupat per la realitat del futbol català/ FOTO: FUTBOLCATALUNYA

Socialment, tenen poder per aguantar a un equip en la ruïna de la Segona B?

Crec que, si pugem a Segona B, augmentarem 300/400 socis més com ja va passar anys enrere. La gent està implicada, molt implicada. Gairebé 1.000 persones entren en el camp cada jornada i això és difícil en Tercera ja que hi ha gent que vol col·laborar pagant entrada que no amb el carnet. Som privilegiats en aquesta ciutat perquè hi ha una implicació tremenda i el Prat interessa a tota la ciutat.

Hi ha un moment històric per al futbol amateur, quan la Seguretat Social fixa la seva mirada en alguns clubs de futbol. Ara, quina és la situació en la qual es troben?

Sobre el deute amb la Seguretat Social no hi ha sentència en ferm (al voltant de 700.000 euros) i no sabem res nou o si n’hi haurà amnistia. Tinc fe en què s’arreglarà tot això i no desapareixeran entitats centenàries. Jugadors afectats ens defensaven i això significa que fèiem les coses com es devia. Ara ja estan tots assegurats.

Tampoc ha de ser tan complicat: els jugadors cobren igual que abans, però se’ls dedueix una petita quantitat que se’ls retornarà en la seva Seguretat Social

El problema és que se lis paguin els pactes. El jugador té dret al seu atur si se li dóna la baixa i està diversos mesos sense jugar. Si se’ns hagués dit que s’havia de fer, ho hauríem fet. Enteníem que ningú s’anava a ficar amb el futbol amateur o formatiu encara que també entenc que no poden existir diners sense controlar. Tot ha de ser legal ja que es mou molt diner.

En Tercera, sembla que el Prat és l’excepció, l’únic club de la categoria que cotitzen tots els seus futbolistes/empleats.

Ho sabem. Crec que som els únics que tenim a totes les plantilles assegurades. Cal prendre-s’ho molt de debò perquè han vist un filó important a l’hora de recaptar diners en la Seguretat Social. A tothom li arribarà la seva hora. No volem problemes. Ja veurem la sentència.

Fa 13 anys en la presidència i més de 30 com a directiu. Acaba un cicle?

No. Jo visc al dia i, si ve gent amb altres formes de treball, parlem.

Si ve gent a qui vegi jo que funciona… això ja s’ha escoltat abans en altres llocs

No, no. No he dit que me’n vagi. El que dic és que, si hi ha gent que vol venir amb altres idees més modernes, parlem i podem estar en el mateix projecte. Si no és així, mentre jo tingui ganes i il·lusió, seguiré.

Què li diu la família?

La família em diu que jo mateix decideixi encara que per la meva ‘culpa’ gairebé no fem vacances. Sempre m’empenyen els meus fills perquè tiri endavant igual que la meva dona qui paga sempre els meus alleujaments. Hem tingut èpoques bones i dolentes. El meu objectiu és viure el dia a dia i el que hagi d’arribar, arribarà.

Luis Quiñonero: feina i futbol, futbol i feina/ FOTO. FUTBOLCATALUNYA
Luis Quiñonero: feina i futbol, futbol i feina/ FOTO. FUTBOLCATALUNYA

QUIÑONERO respon al TEST de Futbolcatalunya.com

Fondo d’en Peixo

Del camp del que mai ens vam haver d’haver anat

Lluís Mijoler

La persona per la qual jo sóc president. Gràcies a ell, després de la dimissió de Carlos Pujol, el Prat segueix viu

Subvencions públiques SÍ o NO?

Sí, mentre es faci bon ús, sí.

Lluís Teixidor

Un bon alcalde

Si els pares són el problema del futbol, per què no s’acaba el futbol?

No són un problema sinó que el problema són aquelles persones que no saben viure el futbol real.

Ascens o fracàs?

Ni una cosa ni l’altra.

La unitat dels clubs catalans, és filosofia?

Aquí no hi ha filosofia, cada club va a la seva història i no hi ha unitat entre els clubs

Tres noms propis: Agustín Vacas

Un bon entrenador

Manolo Márquez

Un altre gran entrenador

Andreu Subies

Un bon president