Emotiu homenatge a Antonio Garcia i a ‘Anty’ a Badia del Vallès

Aquest dissabte al camp de futbol Sergio Busquets Burgos, a Badia del Vallès, es va jugar un partit d’homenatge a Antonio García en solidaritat per la lluita del seu fill Anty contra l’ELA, una malaltia degenarativa neuromuscular que no té cura

JOAN BARBERÀ
Solidaritat per la lluita d'Anty contra l'ELA a Badía/ FOTO: J.B.
Solidaritat per la lluita d’Anty contra l’ELA a Badía/ FOTO: J.B.

Antonio Garcia, una persona molt important en la història del futbol base del CD Badia, va morir ara fa sis mesos i aquest cap de setmana se li va retre aquest homenatge i reconeixament pòstum.  Va ser un acte molt emotiu, tant l’homenatge a Antonio Garcia com el reconeixament a la seva familia i al seu fill “Anty” que des de fa gairebé dos anys lluita contra l’ELA. A Anty li van fer entrega d’una samarreta de Sergio Busquets.

Del planter del CD Badia han sortit jugadors que han arribat a 1a Divisió com Carles Busquets, Sergio Busquets, Moisés Hurtado o David Pirri o que han estat a 2a Divisió A com Nakor Bueno.

Toni Garcia “Anty”, va formar part d’una destacada generació del planter del Barça que l’any 1986 va guanyar la Copa del Rei juvenil en vèncer en la final el Reial Madrid per 6 a 3. Amb Carles Rexach a la banqueta, un onze amb Abadal, Cristóbal Parralo, Sebastià Herrera, Sergi López, Carles Cuadrat, Anty García, Guillermo Amor com a capità, Tito Vilanova, Jose Antonio Vera, Jordi Roura i Xevi Ramon.

Més de 500 persones van omplir el Municipal de Badia del Vallès on es va jugar un partit entre Amics d’Anty i exjugadors del CD Badia. Molts gols, 11 en total, i un gran ambient al camp de futbol Sergio Busquets Burgos. Una cita que va comptar amb la presència de les autoritats de Badia i de Joan Escoda, exjugador del Barça i extècnic del futbol formatiu del Badia.