La glòria espera a Reus o Lleida Esportiu

Dimecres de glòria copera per a Reus o Lleida Esportiu en la seva tercera eliminatòria. El guanyador tindrà la fortuna de mesurar-se a un gran europeu i això és el que buscaran roig-i-negres i blaus. D’altra banda, Badalona i Pobla barallaran per la Copa RFEF en la seva fase autonòmica

JORDI MESTRES RIUS @JordiMestres7
Reus-Lleida Esportiu, a per la Copa del Rei / FOTO: REUS DEPORTIU
Reus-Lleida Esportiu, a per la Copa del Rei / FOTO: REUS DEPORTIU

Reus o Lleida Esportiu, un dels dos equips estarà en el sorteig de setzens de final de la Copa del Rei aquest divendres que ve. Perquè això es produeixi han de superar aquest dimecres (20,30h. Municipal, Reus) un partit en el qual hi ha moltíssims al·licients en disputa, molts records que no han cicatritzat i tota l’esperança a rebre a un gran de Champions o Europa League en la següent fase (Barcelona, Madrid, Atlètic, València, Sevilla, Vila-real o Atlètic de Bilbao).

Nit de gala, per tant, per a un partit que ja es va veure el passat mes d’agost en la Copa Catalunya i que va acabar amb triomf local (2-1). Edgar Hernández i Moyano van remuntar el gol inicial de Pujols. El mateix marcador que es va registrar en la penúltima jornada de Lliga passada (2-1) en la Terra Ferma amb pèssim record per als locals, doncs van acabar fora de la promoció d’ascens mentre els visitants van tancar a la tercera plaça.

Tot això ja va passar. Ara, amb una mica més de dos mesos de competició, el Reus no ha perdut encara a casa (3 victòries per 1 empat) mentre que el Lleida I. ha fet de tot fora de la seva (1 triomf, 1 empat i 2 derrotes). Els de Natxo González, que no van poder passar aquest passat diumenge del 0-0 enfront del Vila-real B, estan a la tercera plaça mentre que els d’Imanol Idiakez, que van superar al Llosetense, estan a dos punts de la quarta plaça de promoció. El 5-1 encaixat a la Ciutat Esportiva del ‘Submarino’ encara fa mal i saben que no hi ha millor medicina que un triomf perquè l’afició oblidi.

Sense Molo, però a per totes

El Lleida E., que viatjarà aquest dimecres, solament compta amb Molo com a baixa per a un partit al qual arriben “amb moltíssimes ganes. Sortirem a competir i a guanyar un partit que serà de la màxima exigència en quant al ritme. Caldrà oferir el millor de nosaltres mateixos i tenir els cinc sentits centrats en el partit”. Així ho va reconèixer Idiákez sabedor que aquest partit i el del diumenge que ve a casa, contra el mateix rival, podrien decidir el seu futur. Els ilerdencs ja han superat en aquesta Copa del Rei a Hèrcules i Guijüelo en el Municipal d’Esports.

El fortí de Reus

El Reus, que no tindrà a disposició a Miguel Marín, operat del peroné, Edgar Hernández ni Ramon Folch, s’aferra al Municipal, on Natxo ho ha convertit en un fortí. Deu mesos portaven invictes fins que va arribar el Sabadell dimecres passat i es va imposar 1-2 en partit corresponent a la Copa Catalunya. En el camí han superat a Ascó 2-0) i a Arandina (2-4) i desitgen que segueixi la ratxa.

D’altra banda, el Nàstic buscarà la seva classificació a Almeria (20.30 h.) mentre que el Llagostera ho farà el dijous (20.30) a Saragossa.

Badalona o Pobla, per la Copa RFEF

El dimecres de copa tindrà una mica més: la final de la Fase autonòmica de la Copa RFEF entre Badalona i Pobla Mafumet (17.30 hores, Montigalà). Amb l’1-0 de l’anada (gol in extremis de Vela), els de Martín Posse, a els qui encara els dol l’últim KO sofert en la Lliga enfront del Eldense en el 92’, segueixen sense comptar amb els lesionats Natxo i Iván Vidal.

Els locals, que arrosseguen 5 partits consecutius sense marcar, busquen donar la volta a una dura situació que els ha col·locat en zona de promoció de descens.