Pena màxima per a David Fontanils

No serà un penal més en la carrera del defensa del Vilafranca, David Fontanils. Minut 93 en la Bòbila de Gavà amb 0-1 per als locals, però el  col·legiat Carlos Calderiña Pavón va veure mans voluntàries del visitant. Resultat final: 1-1

David Fontanils, molt enfadat amb els àrbitres / FOTO: LLUÍS MONTANER
David Fontanils, molt enfadat amb els àrbitres / FOTO: LLUÍS MONTANER

Encara que la magnífica imatge del company Lluís Montaner ofereix una encesa defensa d’arguments per part del defensa del Vilafranca, David Fontanils, el conjunt d’Iván Moreno, que tenia els tres punts en el seu compte, va sortir de la Bòbila de Gavà amb un 1-1 a l’esquena. Era el minut 93 de partit i el partit va acabar amb mal ambient. Caldrà esperar, si es produeix, alguna decisió per part del Comitè de competició.

Hores després, l’enuig visitant ha anat en augment. Les xarxes socials mostraven un notable empipament per part dels implicats del Vilafranca amb especial atenció a les paraules de Fontanils, un futbolista tan seriós dins com fora dels terrenys de joc. Aquest dilluns segueix ‘cremat’, però amb suficient serenitat per contestar quatre preguntes. Primer repassin un parell de twetts que va escriure diumenge passat i ara les quatre respostes que ell mateix ha escrit per Futbolcatalunya.

 


Quantes vegades has viscut el mateix que ahir a Gavà???

Tinc 26 anys i amb dilatada experiència a 3a divisió i amb pas en totes les etapes del futbol formatiu i mai m’havien xulat un penal a l’últim minut i mai un penal tant injust com aquest. Si discric la jugada és: el davanter es desmarca dins l’àrea, abans que ell faci el primer control jo ja em col·loco les mans agafades darrera l’esquena perquè sóc conscient que estic dins l’àrea. El davanter controla i fa un petit toc per guanyar la línia de fons. Jo (amb les mans agafades en tota l’acció darrera l’esquena) em col·loco de perfil per tapar la centrada. Ell centra, la pilota em colpeja el lateral de la cuixa (jo estic de perfil) i em rasca el canell, just per on tinc jo agafada una mà amb l’altre darrera l’esquena. L’àrbitre, no sé com i perquè suposu que interpreta mans voluntaries o ves a saber què… Penal totalment injust, el més injust que m’han assenyalat mai.

Què et va dir el delegat blaugrana Nèstor per cabrejar-te tant?

>Just finalitza el partit i vaig a parlar amb l’àrbitre per dir-li que ho ha interpretat malament, que jo amb les mans agafades al darrera i enganxades al cos mai em pot xiular penal, a més, crec que és la posició en què s’ha de col·locar un defensa dins l’àrea segons normativa, o això tinc jo entès. Ell, lògicament, no en vol saber res. Arriba el nostre entrenador i ens fa fora per evitar noves targetes. Jo amb el delegat del Gavà no parlo en cap moment. Marxo d’allà i m’entrevisten en directe per radiomarca (crec) i resumeixo el partit i la situació. Després em quedo parlant sobre la gespa amb 2 ex-companys, jugadors ara del Gavà, els 2 em diuen que no és penal…

Iván Moreno a RDP “Si dic el que penso ara mateix, no m’assec més a cap banqueta.” Si David Fontanils diu el que pensa, no torna a jugar mai més???

Jo dic el que penso i és que l’àrbitre s’ha equivocat de totes totes. En les imatges de video també es pot veure com quan rep el davanter jo ja vaig cap a l’acció amb les mans al darrera. Ara bé, tothom pot fallar, els jugadors fallem i fallem de 2 tipus, errors en jugades que no condicionen els partits i errors determinants que condicionen els partits (com errades en gols si ets defensa i expulsions merescudes). Crec que els errors dels àrbitres són iguals, errors en jugades de poca importància i errors que poden condicionar un partit. L’error de l’àrbitre d’aquest diumenge és dels determinants pel minut que és i per la gravetat (penal en contra injust). Dit això, altre cop, tots ens podem equivocar i podem estar més o menys encertats. Res més a dir!

Creus que el col·legiat s’inventa el penal per ‘putejar’ al Vilafranca??

En els anys que porto a tercera divisió (6 anys) no conec el nom de cap àrbitre (excepte un colegiat que es deia Oliva Bueno amb el qual tenia un conegut en comú). La resta d’àbitres em sonen de vista però no en conec cap pel nom ni sé ni m’ha interessat mai quin partit anterior m’ha pitat ni què em va pitar o em va deixar de pitar… amb això vull dir que jo personalment m’importen ben poc els àrbitres perquè sempre he considerat que fan la seva feina el millor que saben i llestos. M’importen molt més els rivals i els davanters contraris. Amb això vull dir que per la meva part no sé si l’àrbitre vol utejar el Vilafranca, no sé quins desencontres ha tingut el club amb aquest àrbitre, si és que n’hi ha hagut, però no crec i apostaria 100% que l’àrbitre i els àrbitres en general no va a putejar el Vilafranca ni cap altre club i que sempre intenten ser imparcials. Sempre he confiat i confiaré en la honestedat de tots els àrbitres. Tot i això, el de diumenge, com també ens passa als jugadors, es va equivocar!

A tot això que no sé ni el nom de l’àrbitre que em va pitar el penal jejeje ni m’interessa saber-ho, no m’interessen gens els àrbitres.