La selecció CATUEFA arrenca el dilluns 14

Gairebé un any després del KO en Trasnistria, la selecció CATUEFA torna a engegar-se aquest proper dilluns. El seleccionador donarà la primera convocatòria de cara a la Fase Final del Campionat d’Espanya el desembre vinent

Selecció CATUEFA, Moldàvia 2014 / FOTO: FCF
Selecció CATUEFA, Moldàvia 2014 / FOTO: FCF

Primer toca guanyar al desembre la Fase final estatal i, després, la Fase Europea. Molt temps per davant i tasca complicada per a un nou cicle que comença aquest dilluns amb la relació de convocats per part del seleccionador, Toni Almendros.

Seran 22 futbolistes als qui es concentrarà aquest dimecres que ve a Sant Cugat, per disputar un amistós enfront del Sabadell de Miguel Álvarez. És el primer test per una selecció catalana que no oblida el KO inesperat en l’autoproclamada república independent de Trasnistria –última derrota final per 0-1 davant la Regió Est d’Irlanda del Nord, i, menys encara, el subcampionat d’Europa en Vèneto 2013.
Una mescla selectiva

Solucionats els ‘problemes’ que posaven sempre els clubs per deixar als seus futbolistes –ara cobren i callen-, Almendros té clar que “farà una mescla amb la gent que sempre ha estat amb nosaltres i uns altres als qui sempre seguim amb atenció”. La veritat és que té on triar, amb només recordar els 18 convocats a l’última cita de Moldàvia: Jesús Unzúe, Albert Vivó, Lucca Ferrone, Jordi Aumatell, Payán, Velillas, Andrés Borges , Sascha, Pedro Bilbao, Miguel Ramos, David López, Boris Garrós, David Batanero, Cano, Putxi, Padilla, Nils i Carlitos Guzmán. “La idea és treballar de cara a desembre ‘perquè aquí només val guanyar o guanyar”, afegeix Almendros.

Un gran historial

El seleccionador, que va renovar després del KO de Moldàvia, portava fins a aquest moment un total de sis fases de classificació amb cinc èxits. Solament havia caigut, en els penals, en la final de Vèneto 2013, però la primera derrota del seu historial, en Trasnistria 2014, va ser definitiva des del seu fitxatge al desembre del 2011. Astúries 2012, Kíev 2012 i Segòvia 2014 van acabar amb victòries per a la història.