1-2: L’Espanyol remunta i ja només és a un pas del títol

Nova victòria del RCD Espanyol a la Copa de Campions. Aquest cop, aixecant el partit al Real Madrid de Ramis i citant-se a la final amb l’equip contra qui va guanyar per única vegada fins ara aquesta competició

Els jugadors de l'Espanyol celebren la presència a la final // FOTO: Videotape rfef.es
Els jugadors de l’Espanyol celebren la presència a la final // FOTO: Videotape rfef.es

Ha estat un triomf treballat, molt més complicat que el del partit de quarts de final. Però l’Espanyol de Gallego ha donat la talla i fa somiar els seus incondicionals amb un títol que, a més, els donaria el passi a la pròxima edició de la UEFA Youth League, en què participaran els Juvenils A dels primer quatre classificats de la Liga BBVA i el campió de la competició que es juga a Almuñécar.

El Real Madrid, amb el català Ramis a la banqueta, ha venut cara la seva eliminació i fins i tot ha obert el marcador amb un gol de José María Lazo. No obstant això, just abans del descans una jugada de fe de Marc Gual ha acabat amb l’empat. El badaloní va fer una primera rematada que va desviar el porter blanc Oliveros, però amb la mala fortuna –pel meta- que la pilota va quedar morta i Gual, que seguia la jugada, la va enviar al fons de la xarxa.

Fitxa tècnica Real Madrid-Espanyol (6-5-2015)

Va ser la primera garrotada als madridistes. La segona va arribar quan passaven 10 minuts de la represa i quan Marc Roca va caçar un rebot i es va inventar un xut des de la frontal impossible d’aturar. Capgirada la truita i la semifinal a favor d’un Espanyol que aquest dissabte, a partir de les 19.00 hores, al mateix escenari caracteritzat per un tall de la gespa en cercles, es veurà les cares amb el Villarreal de Javi Calleja, que va fer bo un gol de Simón Moreno per a assolir el passi a la final contra el Rayo Vallecano.

I com si es tractés d’una aclucada d’ull de la història, l’Espanyol jugarà la final contra l’equip que va ser la seva ‘víctima’ a la única Copa de Campions que figura a les vitrines blanc-i-blaves. Va ser ara fa set temporades, la 2007-2008, amb Josep Clotet a la banqueta i, com ha passat en aquesta semifinal, amb remuntada per acabar guanyant 1-2. Un nou repte per a un equip català que vol guanyar-ho tot aquesta temporada.