1, 2, 3… i liderat pel Sant Ildefons

Sant Ildefons, Alpicat, Viladecans, Lleida B i Sants comparteixen liderat al grup 2 de Primera Catalana en una jornada on les sorpreses han estat les protagonistes d’aquest començament de curs

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Gran jornada per un Sant Ildefons que veu la Lliga des del liderat // FOTO: @uesantildefons

Tret de sortida a una nova i emocionant temporada al grup 2 de Primera Catalana. Una primera jornada que ens ha deixat un quíntuple empat al capdavant de la classificació i uns teòrics favorits que no han acabat de donar la talla.

Qui sí ha donat la talla i de quina manera ha estat el Sant Ildefons, el qual no només ha golejat sinó que ha demostrat que vol ser un dels equips importants de la categoria.

El Sani volia continuar amb la bona ratxa de la temporada passada i, semblava que el recentment ascendit Tortosa era el rival idoni. Tot i el 3-1 final, el partit no va ser gens fàcil pels locals. Els de Javi Gómez van sortir un pèl apagats i adormits i es van veure superats per uns visitants que al minut 2 ja havien estavellat una pilota al pal i al minut 15 ja guanyaven per 0-1 gràcies al gol de penal que va transformar Virgili. El gol va despertar als del Baix Llobregat que, en poc més de 5 minuts, van capgirar el marcador. Quiles i Víctor van ser els artífexs de la remuntada. Amb el 2-1 es va arribar al descans. A la represa, Guillermo al 53 va arrodonir la golejada.

Derrotes dels favorits

Si al Sant Ildefons la jornada li ha acabat sortint rodona, no podem dir el mateix de dos dels equips favorits per lluitar per l’ascens. Igualada i San Cristóbal  no van poder signar el triomf en el seu debut aquesta temporada.

L'Alpicat va treure petroli de la seva visita a Igualada // FOTO: FutbolAlpicat
L’Alpicat va treure petroli de la seva visita a Igualada // FOTO: FutbolAlpicat

A Les Comes, l’Igualada no va tenir el començament desitjat. Un Alpicat ben ordenat damunt del terreny i tancat al darrera va posar en seriosos problemes als homes de Dani Gimeno. En un encontre amb alternatives per tots dos, la contra dels visitants va ser letal pels blaus. I així, en un contra culminada per Martínez va arribar el gol de la victòria pels de Mena. Tot i que, els de l’Anoia van pressionar en els minuts finals, el marcador ja no es mouria.

Una situació molt semblant va viure el San Cristóbal al Municipal de Viladecans en un matx d’anades i vingudes que es va resoldre amb un gol de Jorba al minut 53 en aprofitar una sortida dolenta del porter Santi. El gol, el cansament i l’empenta del Sancris van anar tancant als locals en la seva pròpia àrea. No obstant això, van tenir alguna ocasió per ampliar el resultat. Per la seva banda, els visitants ho van intentar fins al minut 90, encara sense gaire fortuna. La tarda negra dels visitants va tenir el seu àlgid amb les expulsions del míster Oliver Ballabriga i del jugador Borja Polo als minuts 89 i 90, respectivament. Primera derrota d’uns dels equips cridat a lluitar per les places de dalt.

Els ascendits donen la talla

Tot el contrari, els hi va passar a 2 dels 4 recentment ascendits que, no només van tenir un paper destacat en aquesta primera jornada de lliga, sinó que van poder esgarrapar un més que meritori punt en els seus respectius encontres.

Domínguez va obrir el marcador pel Vila-seca el dia del retorn del Valls a Primera Catalana // FOTO: eltravesser.cat

La Unificació Bellvitge va viatjar fins a Castelldefels per debutar a casa del Vista Alegre en un matx que va acabar amb repartiment de punts. Els visitants no ho tenien gens fàcil donat que visitaven Can Vinader, un dels camps més complicats del grup 2; tot i això, els de Xavi Vila van plantar cara als locals. L’encontre no es va decidir fins als 20 minuts finals. Peralta al 72 va fer pujar l’1-0 al lluminós però el seu gol va ser neutralitzat minuts més tard quan Óscar Arnau va perforar la porteria del Baix Llobregat. Punt que sap a glòria pels de l’Hospitalet en el seu primer desplaçament.

Idèntic resultat es va produir en el duel de proximitat disputat entre el Valls i el Vila-seca. Els locals volien oferir a la seva afició la primera victòria del curs a Primera Catalana però, ben aviat, els assistents al Vilar van veure com els vilasecans es van avançar amb un gol de Domínguez al 21. Tocava remuntar i els de José Miguel López no van tardar gaire a fer-ho. Deu minuts després, Herrero va aconseguir el gol de l’empat. Amb l’1 a 1 es va arribar al 90.

Igualtat i ocasions en els derbis

Aquest no va ser l’únic derbi de la jornada, ja que Barcelona i Lleida també van viure els seus propis “partits especials”.

Sumarroca va marcar un gol que val tres punts pel Sants al derbi d'històrics // FOTO: Dani Falcón
Sumarroca va marcar un gol que val tres punts pel Sants al derbi d’històrics // FOTO: Dani Falcón

Diumenge al matí el camp de l’Energia es va vestir de gala per acollir el derbi barceloní entre Sants i Martinenc (dos vells coneguts per grup 1) que obria la temporada al grup 2 de Primera Catalana. L’1-5 de l’any passat era un rècord encara molt present entre els locals, tanmateix aquesta vegada les coses van ser molt diferents. Va ser un encontre molt igualat i obert, encara que amb poques ocasions per a tots dos conjunts. Aquesta igualtat es va veure reflectida en l’1-0 final. Un solitari gol de Sumarroca al minut 78 després d’engaltar un potent xut des de fora de l’àrea que va donar els primers tres punts als de Tito Lossio.

I del derbi barceloní passem al darrer de la jornada que va tenir lloc a Almacelles on EFAC i Balaguer es van veure les cares. Nova temporada i nous inquilins a les dues banquetes. El local Pablo Petreñas i el visitant Edu March es van estrenar amb un empat sense gols en un matx amb alternances en les dues porteries i on qualsevol dels dos s’hagués pogut emportar el premi del triomf. Repartiment de punts insuficient per a dos dels “gallets” de la categoria.

Victòria blava

L’únic filial del grup, el Lleida Esportiu B, va començar el curs amb una gran victòria a casa de la Rapitenca. Els visitants van continuar amb les bones sensacions amb les quals van acabar la temporada passada i per què no, van presentar la seva candidatura a quelcom més que quedar al mig de la taula. Pel que va als rapitencs, el retorn de Germán Inglés a Sant Carles de la Ràpita no va ser tan plàcid com ell hagués desitjat. El gol de Jordi Martínez al quart d’hora de l’inici va ser suficient per profanar La Devesa i fer que els punts volessin fins a la Terra Ferma.