Sisè ‘Dia de l’Entrenador’ català i èxit de la campanya #Orgullosa

El CTE de l’FCF ha tornat a organitzar el 6è Dia de l’Entrenador, una jornada que combina la formació amb l’homenatge als millors tècnics del país. D’altra banda,  es va reconèixer la campanya #Orgullosa com un projecte d’èxit

PREMSA FCF
Pablo Machín, tècnic campió del Girona FC/ FOTO: FCF

Unes 500 persones han assistit a les conferències organitzades a l’Hotel Hesperia Tower de L’Hospitalet de Llobregat en motiu del 6è Dia de l’Entrenador. Es tracta d’un acte organitzat pel Comitè Tècnic d’Entrenador de la Federació Catalana de Futbol que pretén formar i actualitzar continguts i retre un homenatge als tècnics que han assolit èxits destacats durant la temporada anterior.

La primera en pujar a l’escenari ha estat la Doctora en Ciències de l’activitat física i de l’esport, Dolors Ribalta, qui, juntament amb la participació del director del CTE de l’FCF, Félix Gimeno; de l’excapitana del RCD Espanyol en l’època del franquisme, Elsa Franganillo; i de l’exjugadora de la Selecció Espanyola i Catalana, Toñi Muñoz, han tractat en una taula rodona ‘L’evolució del futbol femení: d’on venim i a on anem’. Ribalta ha destacat que “en els seus inicis, el futbol femení tenia dificultats per ser acceptat en la societat. Amb els pas dels anys, la mentalitat de la ciutadania va anar progressant i evolucionant”.

A continuació, s’han fet entrega dels guardons als millors tècnics del país, els quals han anat pujant a l’escenari per recollir el guardó en mans del president de l’FCF, Andreu Subies Forcada; del president del CTE de la RFEF, Eduardo Caturla; del president del CTE de l’FCF, Fèlix Gimeno; i del director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de l’FCF, José Miguel Calle; entre d’altres.

Andreu Subies, president FCF/ FOTO: ÀLEX GALLARDO

El president Andreu Subies Forcada ha remarcat que “des que vam arribar a la Federació Catalana de Futbol hem treballat per promocionar el futbol femení. A través del projecte #Orgullosa volem donar un pas endavant en les properes temporades en tots els nivells. Hem fet un esforç enorme perquè aquesta iniciativa arribi a tot el territori català. Hem de seguir treballant i apostant pel futbol femení”.

Posteriorment, els entrenadors dels primers equips femenins del RCD Espanyol i del FC Barcelona han explicat el dia a dia d’un vestidor femení amb les conferències titulades ‘La gestió d’un vestidor de futbol femení’ i ‘Planificació d’un microcicle setmanal segons l’anàlisi de l’adversari’, respectivament. El blanc-i-blau Joan Bacardit ha explicat que “després de vuit temporades dirigint a equips femenins, m’atreveixo a afirmar que el 80% de l’èxit d’un conjunt femení és la gestió del seu vestuari. El compromís i anar totes a una és fonamental per triomfar”. Per la seva part, el tècnic blaugrana Fran Sánchez ha comentat que “pensem que imposar el nostre estil de joc és el camí per aconseguir la victòria. És important analitzar les jugades dels partits perquè les jugadores observin les seves errades i així les corregeixin”

Finalment, el director de l’Escola d’Entrenadors de la Federació de Futbol Noruega, Dan Eggen, ha tancat el cicle de conferències amb la seva explicació sobre ‘El model nòrdic’ en la promoció del futbol femení. Eggen ha remarcat que “des de la Federació Noruega de Futbol premiem a aquells clubs que tenen els entrenadors més educats, les instal·lacions adequades, un bon pla de desenvolupament, supervisors de tècnics i que compten amb conjunts femenins en les seves files. D’aquesta manera, busquem la combinació perfecta entre esport i estudis”. A més, ha afegit que “en els partits de les seleccions absolutes a Noruega, les jugadores cobren exactament el mateix que els jugadors. És una mesura acordada fa pocs mesos amb l’objectiu d’equiparar el futbol femení amb el masculí”.

L’Entrenador català, gran protagonista

D’altra banda, el 6è Dia de l’Entrenador ha comptat amb la presència de diferents tècnics que han realitzat una taula rodona per aportar el seu punt de vista a l’hora d’entrenar un equip de futbol femení. Durant les conferències que s’han realitzat a l’Hotel Hesperia Tower de L’Hospitalet de Llobregat, s’ha fet l’entrega dels guardons als millors tècnics catalans de la temporada 2016-2017. Després dels parlaments del president del CTE de la RFEF, Eduardo Caturla; del president de l’FCF, Andreu Subies Forcada, i del director del CTE de l’FCF, Félix Gimeno, s’ha procedit a l’entrega de premis als entrenadors de Catalunya amb els èxits més destacats de la temporada passada.

el 6è Dia es va reconèixer la campanya #Orgullosa com un projecte d’èxit/ FOTO: FCF

Els tècnics premiats durant la sisena edició del Dia de l’Entrenador han estat: Pablo Machín, del Girona FC; Gerard López, del FC Barcelona ‘B’; Ramon Maria Calderé, de la UE Olot; Arnau Sala, del CF Peralada; Xavi Molist, de la U. At. Horta; Pere Belmonte ‘Piti’, del FC Santboià; Xavi Llorens, del FC Barcelona Femení; Gabriel Francisco García, del FC Barcelona Juvenil; Javier Reyes, seleccionador català Sènior femení de futbol platja; Diego Blanco, seleccionador català Cadet masculí de futbol platja; Antonio Mesa, seleccionador català sub 19 masculí de futbol sala; Natàlia Arroyo, seleccionadora catalana sub 16 femenina.

Un dels moments més destacats ha estat quan el president de l’FCF, Andreu Subies Forcada; el president del CTE de la RFEF, Eduardo Caturla; el president del CTE de l’FCF, Fèlix Gimeno; i el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de l’FCF, José Miguel Calle, han fet entrega de les distincions especials que atorga el CTE de l’FCF. El tècnic de l’AE Penya Esplugues, Robert Caneda, per la seva trajectòria en el futbol sala femení; l’entrenador del combinat japonès Vascuore Sendai, José Fernández, per la feina desenvolupada en el futbol sala masculí; i el seleccionador espanyol sub 19 femení, Pedro López, per haver guanyat el Campionat Europeu d’aquesta categoria, han estat els qui han rebut aquests premis.