El president del CTAC, Xavi Moreno Delgado, no va ocultar la seva passió pel VAR en una entrevista de RAC1 en la qual va compartir impressions amb els col·legiats Ainara Acevedo i Marc Oltra
Moreno Delgado sempre fa gala de la mateixa serenitat que va mostrar en la seva etapa d’àrbitre en un terreny de joc. Al costat dels col·legiats catalans Ainara Acevedo i Marc Oltra va participar aquest dimecres en una entrevista sobre l’arbitratge català, sota el títol de ‘Com és això de ser àrbitre?’, la nova normativa i la importància de les campanyes mediàtiques per a lluitar contra la violència en el futbol. Excel·lent repàs per part dels companys de RAC1 i excel·lent oportunitat per a conèixer una mica més un arbitratge més normal del que pensem.
“Jo vaig ser àrbitre per a fugir-me de la mili. Vaig coincidir amb Amor, Tito Vilanova i Parralo, entre altres, en 1986, amb 18 anys, i allí ja em vaig decidir per l’arbitratge”, va comentar com a introducció un de les actuals ‘caps’ de l’arbitratge espanyol per a qui tota la polèmica amb la Circular 4 –sobre les entrades per darrere- “no és nova. Així ha estat sempre i els àrbitres ho tenen molt clar”.
És més, segons Moreno “els àrbitres no pinten res en això del VAR sinó que ha estat LaLiga i l’RFEF els qui ho han implantat. No obstant això, qui pot estar en contra del VAR? Ningú. Tothom coincideix que se solucionen molts errors, no?”. El cap dels col·legiats de Catalunya va admetre també que “de molt petit era del Barça”, però “ara el veig amb molt poca passió, sóc molt fred”. Ah!!!, Moreno Delgado “no he sentit mai el favoritisme arbitral cap al Reial Madrid”.
Tasca de formació i prevenció
Ainara i Marc observaven amb atenció al director de l’arbitratge català. La triple coincidència es va donar a l’hora de parlar sobre la prevenció i les campanyes d’informació contra la violència. “El problema són els pares en alguns casos de Futbol 7 i aquí nosaltres hem de fer pedagogia; en amateurs, cal guanyar-se el respecte”, va assegurar Oltra qui compleix la seva setena temporada, amb només 22 anys i ja en Tercera Divisió.
També són part important “els clubs perquè estan fent una bona feina com a prevenció. Crec que algunes crítiques són més per la figura de l’àrbitre que per ser dona”, comenta la internacional Ainara Acevedo, col·legiada de Tercera (Grup V) i de la Primera Divisió femenina.