El xipriota blaugrana Urko Pardo gaudeix

Urko Pardo és un futbolista amb bona memòria i amb el segell d’agraïment en la seva personalitat. Va gaudir de l’elit, però volia jugar i va passar per Grècia, Bucarest i, ara, Xipre on s’ha nacionalitzat

El porter hispanobelga-xipriota Urko Pardo està de vacances a Sitges // FOTO: Eduardo Berzosa

El porter hispanobelga-xipriota Urko Pardo està de vacances a Sitges // FOTO: Eduardo Berzosa

EDUARDO BERZOSA

I va aparèixer el xipriota blaugrana Urko Pardo per Sant Pere de Ribes amb motiu del Torneig organitzat per la Penya Jove Les Roquetes. Podria passar inadvertit per a molts, però els veterans saben que aquest belga, amb pare basc i mare gallega, va deixar la seva personalitat en el seu pas pel Barça i Sabadell.

Va estar concentrat en diverses convocatòries del primer equip blaugrana encara que mai li van donar l’oportunitat oficial per a demostrar les seves qualitats. Campió d’Espanya a la seva etapa juvenil, Urko ha hagut de treballar molt per a estar a dalt.

URKO PARDO, EL XIPRIOTA BLAUGRANA

Vaig sortir del Barça amb direcció Grècia (2007), allí vaig jugar al Olimpiacos Pireo guanyant Lliga i Copa, jugant Champions i Europa League i després va tocar IIraklis. Després me’n vaig anar (2011) a Xipre on vaig jugar al Apoel Nicòsia i allí hem pogut aconseguir 5 lligues i copes a més de poder jugar 3 Champions, aconseguint 1/4 de final, i 3 Europa League aconseguint vuitens”, comenta.

Urko es va estrenar com a porter de la selecció de Xipre el passat 2017 // FOTO: U.P.

Urko es va estrenar com a porter de la selecció de Xipre el passat 2017 // FOTO: U.P.

Urko, que va apuntar al seu fill al campus que la Penya Jove realitza a Sant Pere de Ribes, s’ho va passar molt bé com a espectador ara que està de vacances a Catalunya. A nivell esportiu, el seu equip actual és el Erimis Aradippou des del passat 2019, ja que primer va jugar al Apoel –”a la seva etapa més gloriosa”- i després a l’Alki Oroklini.

Nacionalitzat amb Xipre, ja ha pogut debutar amb la selecció absoluta i no es marca una data fixa per a finalitzar amb la seva carrera. Està a gust on viu i treballa i la seva família també. A partir d’aquí a somiar.