El Servei Català de Trànsit posa en marxa una campanya i una app per evitar distraccions

Al 2014 les distraccions durant la conducció van ser al darrere del 21,7% dels accidents amb víctimes de trànsit i es van convertir d’aquesta manera en la principal causa de la sinistralitat viària a Catalunya.Per conscienciar del perill de les desatencions al volant i manillar el Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa una nova campanya sota el lemaVius connectat. Conduint desconnecta

Congres Dones i Seguretat Viaria / SCT
Congres Dones i Seguretat Viaria / SCT

L’objectiu d’aquesta acció de sensibilització, que s’emetrà a televisió, ràdio, premsa, internet i cinema, és incitar a la reflexió sobre el fet que distreure’s durant la circulació a travésde la manipulació de dispositius electrònics, com els telèfons mòbils, aparells reproductors de música o GPS, potprovocar accidents de trànsit amb víctimes. L’anunci Vius connectat. Conduint desconnectareflecteixdiferents escenes quotidianes com despertar-se, esmorzar, passejar, comprar, córrer…, en què els protagonistes estan connectats a dispositius electrònics i finalment apareix un conductor utilitzant el telèfon mòbil o elgpsdurant la circulació que s’acaba accidentant i causant danys a terceres persones.

Unaapp per evitar distraccions al volant i manillar

Per reforçar aquesta acció, l’SCT ha desenvolupat una aplicació per a mòbils Androidque permet als conductors evitar distreure’s amb aquests elements de telefonia mentre condueixen.Aquesta app, de descarrega gratuïta (Google Play) i anomenada Conduint pot ser utilitzada per bloquejar i silenciar les notificacions mentre s’està conduint amb l’objectiu d’augmentar la seguretat viària evitant les desatencions. D’aquesta manera es vol aprofitar l’impacte de les noves tecnologies a favor de la mobilitat segura, configurar l’ús del telèfon mòbil per tal que s’adeqüi a la normativa vigent i adaptar-ne la utilització sense emprar les mans.

Amb aquesta appels usuaris que se la descarreguin podran optar per activar-la automàticament quan detecti la conducció, rebre i fer trucades amb un dispositiu de mans lliure Bluetooth i respondre automàticament amb un missatge de text, que pot ser personalitzat, les trucades i missatges entrants dels contactes de l’agenda. L’aplicació Conduinttambé preveu la possibilitat de fer trucades al servei d’emergències 112 a més de rebre un informe de trucades i missatges entrantsi del temps de conducció total amb l’app activada. En definitiva, és una eina que ajudarà els conductors i conductores a circular d’una forma més segura i també a reduir la sinistralitat viària.

Podeu consultar tota la informació i veure els espots de la nova campanya de conscienciació viària de l’SCT en aquests enllaços:

http://transit.gencat.cat/ca/vius-connectat.-conduint-desconnecta
https://www.youtube.com/watch?v=_4PJEDZtE_Q
https://www.youtube.com/watch?v=HA5L94zv2C8

I tota la informació de l’aplicació Conduintaquí:

https://www.youtube.com/watch?v=ionAwkPZ11c
http://transit.gencat.cat/ca/app_conduint/

L’SCT ORGANITZA EL I CONGRÈS INTERNACIONAL SOBRE DONES I SEGURETAT VIÀRIA

El proper 28 d’abril el Servei Català de Trànsit (SCT) celebra el I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària a Barcelona. En el simposi s’analitzarà el paper de la dona en la mobilitat a través de la participació d’experts internacionals.

En el congrés es vol posar de relleu els possibles avantatges que ha pogut tenir la incorporació creixent de la dona en les últimes dècades com a protagonista actiu de la mobilitat a Catalunya.

Amb aquest simposi l’SCT pretén continuar posicionant-se com a organisme de referència en la lluita contra la sinistralitat viària, a través del qual, i tal com marca el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020, es promou una política d’anàlisi i actuació sobre grups específics, en aquest cas el condicionant del gènere, per tal d’arribar a l’horitzó 2020 amb una reducció de la sinistralitat del 50% respecte del 2010 i a l’horitzó 2050 amb la visió zero que marca la Unió Europea.

Podeu consultar tota la informació sobre el congrés i inscriure-us-hi a través d’aquest web: http://www.congresdonesiseguretatviariasct.cat/