Don Bosco, l’equip que encara no sap puntuar

El CF Don Bosco, del Grup 10 de Tercera Catalana, encara no ha aconseguit cap punt en la present temporada. 21 partits, 21 derrotes. El president del club, Ferran Garcia, i l’entrenador de l’equip, Jesús Jiménez, han atès a FutbolCatalunya.com per analitzar la situació

VÍCTOR LLUCIÀ @lluci_22
El Don Bosco només coneix la derrota fins ara però seguirà lluitant per a puntuar // FOTO: cfdonbosco.com
El Don Bosco només coneix la derrota fins ara però seguirà lluitant per a puntuar // FOTO: clubfutboldonbosco.com

El Don Bosco està vivint la pitjor temporada de la seva història. I és un fet que crida l’atenció, ja que en els últims anys, l’equip que disputa els seus partits a l’Escola Industrial havia aconseguit la salvació amb solvència, acabant a la zona mitjana de la taula. Aquesta temporada, però, ha anat tot a l’inrevés i l’equip està immers en una dinàmica de la que li està costant molt sortir.

L’equip dirigit per Jesús Jiménez ha perdut els 21 partits disputats del Grup 10 de Tercera Catalana, sent l’únic equip català, des de Primera Divisió fins aquesta categoria, que encara no ha aconseguit cap victòria als 21 partits jugats, amb 15 gols a favor i 120 en contra. El president de l’entitat, Ferran Garcia, que no s’esperava la situació que està vivint l’equip, explica que aquesta circumstància ja va començar la temporada passada. “Sabia que aquesta temporada seria difícil, però ni molt menys m’esperava trobar-nos en aquesta situació a aquestes alçades de la temporada. L’estiu passat l’equip es va desfer totalment, van marxar el jugadors i l’entrenador, i vam haver de començar de zero. Aquí obrim les portes a tothom qui estigui a disgust, i així ho vam fer. Aleshores, vaig escollir un entrenador amb experiència com Jesús per dirigir l’equip”, afirma el president.

Jesús Jiménez va haver de conformar una plantilla amb el repte de mantenir l’equip a Tercera Catalana, objectiu que s’havia aconseguit àmpliament en les anteriors temporades. “Jo tenia la idea de mantenir el bloc de l’any passat, que era prou bo i assegurava no tenir problemes per mantenir la categoria. Malauradament, molts jugadors van marxar i vam haver de conformar un equip amb presses, ja que aquest any la competició començava abans”, aclareix l’entrenador.

MOLTES LIMITACIONS

A més, Jesús no va poder quedar-se amb els jugadors que ell hagués volgut en un principi. “Tots els jugadors que vaig voler portar demanaven diners. Per tant, com aquí els jugadors no cobren, no van voler venir. Aleshores vaig haver d’escollir les segones i terceres opcions”, assegura el tècnic qui, tot i així, no només està molt satisfet i orgullós dels jugadors que té, sinó que per ell són considerats com veritables “herois”.

Tot i que consideren que les actuacions arbitrals estan perjudicant el Don Bosco aquesta temporada, fet reconegut per jugadors i tècnics rivals, l’entrenador Jiménez, amb una carrera de 20 anys com a tècnic d’equips amateurs, no vol culpabilitzar els àrbitres. “Per mi seria molt fàcil culpar els col·legiats. És cert que ens han perjudicat en nombroses ocasions, però són un element més del joc i no hi podem fer res. Jo els intento ajudar, i molts cops em comenten que estan sols. El que sí que demano és que ni ens donin ni ens treguin”, sentencia l’entrenador del Don Bosco.

A tretze jornades pel final de la lliga, entrenador i president coincideixen en què necessiten poc menys d’un miracle per salvar la categoria. “No sóc un inconscient, toco de peus a terra. Salvar la categoria és molt difícil i s’haurien de donar moltes circumstàncies, però l’experiència em diu que a vegades cal fer baixar per tornar a pujar. Si ens acabem enduent un disgust, l’any vinent podem tenir una alegria”, atesta Ferran Garcia que. Per la seva banda, Jesús Jiménez evita parlar de la temporada següent i se centra en el present. “El nostre principal objectiu és puntuar sigui com sigui. A partir d’aquí, el que hagi de venir vindrà. Ens ho prenem com un repte molt bonic”, analitza el tècnic del Don Bosco.

“HEROIS”

L'Almeda va ser el seu rival a la primera jornada, a l'Escola Industrial // FOTO: cdalmeda.com
L’Almeda va ser el seu rival a la primera jornada, a l’Escola Industrial // FOTO: cdalmeda.com

Pel que fa als jugadors, a qui Jiménez eleva a la categoria d’herois, està sent una temporada molt complicada. “Els jugadors, tot i la situació, no s’arruguen i competeixen com el primer dia. Venen a entrenar cada dia i es deixen la pell sobre el terreny de joc. Tenen tota la meva confiança i estic convençut que l’esforç tindrà recompensa”, reconeix l’entrenador del Don Bosco. Ferran Garcia, en aquest sentit, demana “el màxim respecte per l’equip i pels jugadors. Mentre portin la samarreta del nostre club tindran tota la nostra confiança”, afirma el màxim dirigent de l’entitat.

Tot i ser la pitjor temporada en quant a resultats de la carrera com a entrenador de Jesús Jiménez, el tècnic busca la part positiva. “Aquesta temporada em reforça com a entrenador, i no estic boig. Estic aprenent molt més del que ho feia en equips on guanyava gairebé sempre. Estic vivint moltes situacions noves per mi, i això m’obliga a pensar i esforçar-me molt més”, assegura el tècnic de l’equip de l’Escola Industrial. A més, està convençut que la confiança que rep l’ajuda molt. “És molt important sentir la confiança del president. Al Nadal vaig tenir ofertes per marxar a altres equips, però les vaig rebutjar immediatament per respecte al club i als jugadors. El recolzament que estic tenint aquesta temporada no l’havia tingut enlloc”, admet el tècnic.

El proper cap de setmana, el Don Bosco s’enfrontarà al Pubilla Casas a domicili. Tal i com afirma Jesús Jiménez, els seus jugadors sortiran amb les mateixes ganes i la mateixa il·lusió que en el primer partit de lliga. Veurem si l’últim classificat del Grup 10 de Tercera Catalana aconsegueix el primer punt de la temporada enfront el sisè classificat.

EL SENTMENAT, UN CAS SEMBLANT

Val a dir que a Quarta Catalana també trobem un cas d’un equip sense puntuar a hores d’ara. Es tracta del CE Sentmenat, que milita al grup 8 d’aquesta categoria i que, després de 19 jornades -i 17 partits jugats, ja que el grup el componen 15 equips i un descansa cada jornada-, es troba amb zero punts, 5 gols a favor i 92 en contra.

Al conjunt vallesà encara li queden onze partits de Lliga per a intentar puntuar. Al Don Bosco li quedaran dos més. I tot, perquè el ‘zero’ no sigui una realitat a la jornada final.