Derrota cruel a Veneto

La selecció catalana va disputar la seva primera final i va caure en la primera sèrie de penals amb la crueltat, que ha de quedar com a anècdota, del llançament fallat pel capità Vivó a Veneto

Primera part avorrida, insorportable i digna de qualsevol guió del calcio. Els amfitrions van cedir la pilota als cuadribarrats encara que els nervis van jugar en contra seva. Amb Putxi en el lateral dret, Heredia com a pivot assistit per Pep Caballé i Guillem Cornellà, l’atac va quedar per a Pol Compte i Boris, per les bandes, i Óscar Muñoz com nou. Una primera acció del figuerenc Cornellà sobre el porter rival es va convertir en exclusiva ja que el xoc va ser caient a poc a poc. Véneto volia que passés el temps i ni li van veure la cara al porter Carlos.

Gran esglai

Als tres minuts Burlen enviaria una pilota al travesser de Carlos i augmentaria el temor en les files catalanes que no van saber tampoc acabar amb la fèrria disciplina italiana. Era voler i no poder. Almendros va donar entrada a Enric per Boris i a Munta per Cornellà encara que el guió no variaria.

El temps extra de la pròrroga es va iniciar amb l’expulsió de Mantovani la qual cosa va donar ales a Catalunya qui, a l’inici del temps suplementari, va donar entrada a Xavi Puerto per Óscar Muñoz. El nou jugador blanc-i-blau va ser molt més directe i va animar més als seus companys que es van veure impotents per obtenir el seu objectiu. Ni tan sols el polivalent i omnipresent Putxi, que va col·locar diverses pilotes al centre de l’àrea,  van servir perquè Enric o qualsevol company finalitzés l’obra.

En la loteria dels penals la fortuna es va aliar amb Véneto i va superar a Catalunya (5-4) ja que Vivó va disparar fora de la porteria. Dur pal per la selecció i per a un gran capità que s’ha sortit tant dins com fos del camp.

ALMENDROS I LA SEVA CONTINUÏTAT

“Els penals han estat cruels. Ja vaig dir que no els volia, però van arribar i caimos encara que jo estic molt orgullós dels meus futbolistes”, va afirmar el seleccionador Toni Ametllers la renovació dels quals està en caure. “Àra està massa calent ‘el mort’ per parlar de la meva renovació encara que anem pel bon camí”, va assenyalar.

FITXA TÈCNICA

VÉNETO

De Carli; Scomparin, Mantovani, Tegon, Yarboye; Gagno, Lorenzatti, Lermee (Poles, 99′); Gasparato, Meda (Antoniol, 107′) I Furlan (Vetoretto, 73′).

CATALUNYA

Carlos Miguel; Putxi, Vivó, Cano, Xavi León; Pep Caballé, Heredia, Guillem Cornellà (Munta, 73′); Pol Compte, Óscar Muñoz (Xavi Puerto, 90′) i Boris (Enric Gallego, 57′).

ESTADI Monteortone (Abano, Italia).

ÁRBITRE: Manuel Ribeiro Soares (POR) Amonestó a Furlan, Lorenzatti, Scomparin, Gagno; Guillem Cornellà, Putxi, Munta, Óscar Muñoz y Pep Caballé. Roja a Mantovani (min. 106)

FOTO: ÁLVARO MONTOLIU

Publicat a FCF