Alex Isern crea escola a USA

Una beca el va portar als Estats Units i allà, al costat del seu amic Marc Segarra, va posar en acció ISL, una empresa de gestió esportiva. Ara, des del confinament de Barcelona, observa com la seva universitat (Winthrop) el col·loca com un dels millors d’aquesta última década

Alex Isern, USA, ISL
L’Àlex Isern, al centre de la imatge/FOTO: University Winthrop

El seu passat està directament lligat al CE Europa. Va recórrer tot el futbol base, va arribar al primer equip i una beca el va portar directament a la Universitat americana de Winthrop per a posteriorment ser-li d’inspiració d’una empresa de gestió esportiva (ISL), que comparteix amb el seu amic i també exfutbolista, Marc Segarra, i el seu soci americà Bobby Epstein. Des del confinament de Barcelona, on li va agafar la pandèmia, acull amb alegria l’elecció de la seva antiga universitat com un dels millors futbolistes de la dècada on només hi ha dos espanyols.

“A la meva conferència busquen ara l’onze ideal de tots els equips durant la dècada, busquen el millor onze. Cal votar diversos jugadors i ells decidiran l’11 ideal. Competim tots els equips i jugadors dels últims anys i ara s’han decidit per això i m’han donat una gran alegria, la veritat”, declara l’Àlex Isern a Futbolcatalunya aquest barceloní establert ara a Miami.

Amb només quatre anys des que es va acomiadar del futbol actiu –”es troba molt a faltar”, ara la seva activitat es dona des dels despatxos encara que “hem parat totalment. Portem les 7 Escoles del Barça, els campaments a 30 ciutats americanes i grups de nois/noies americans que venen a entrenar a Barcelona i Madrid”. En total, el grup ISL suma “40 persones en l’organització entre Barcelona i USA, estem tots treballant a casa. A poc a poc hem de tornar a l’activitat”.

Més de 6.000 nens

El funcionament passa perquè “el Barça ens envia els tècnics a USA i nosaltres busquem les instal·lacions per als nens americans de 30 ciutats del país; parlem d’uns 6.000 nens. Anem de ciutat en ciutat, comencen els seus campaments al juny i acabem a l’agost”.
L’únic avantatge és que el desconfinament “als Estats Units l’estan fent per estats; a Texas, per exemple, on tenim una escola del Barça a Austin, ja fan vida normal i ja comencen entrenaments, mentre a San Diego (Califòrnia) sembla que fins a l’Agost no es farà res”.

Joan Josep Isern, vicepresident, FCF
Juanjo Isern i Alex Isern, cofundador ISL/FOTO: futbolcatalunya
Després, ISL s’encarrega de “portar a Espanya als millors jugadors que detectem perquè entrenin en la Ciutat Esportiva del Barça o a Manchester amb el City, per exemple. És una de les activitats que també tenim, portar xavals de USA a Espanya”.

Una mirada a Catalunya

Estar fix als Estats Units no fa que perdi referència al nostre futbolcat. “Clar. Play-off express, Europa….tenen ara una decisió complicada perquè sempre hauran beneficiats i perjudicats. El més fàcil seria donar la Lliga nul·la, sense ascensos ni descensos, i començar la pròxima temporada de nou. Jo ho faria però no decideixo jo. No s’han pogut acabar, és una cosa inacabada”.

A ningú va escapar la presència d’ISL aquest passat Nadal amb diferents seleccions dels Estats Units de futbol sala. “El proper nadal anirem a Madrid després del gran èxit de Barcelona en 2019, ho estem preparant tot. Organitzar aquests viatges per a grups americans és un altre vessant que tenim”.