Set anys d’experiència concedeixen a ACADEF i al seu director Juanjo Prior tota la confiança en la formació d’entrenadors i per obtenir qualsevol dels seus 3 nivells acadèmics. El nou curs ja és aquí
ACADEF i Juanjo Prior comencen curs. Atenció a la notícia que ens serveix un dels centres d’ensenyament esportiu de tècnic en futbol amb ja sis anys de vida (2015) i amb el seu director al capdavant.
“Amb valors i un mètode d’ensenyament molt diferenciats” i amb l’aval que ofereix Ensenyament, Ministeri d’Educació i Consell Superior d’Esports, Prior ja manté una línia reconeguda de sis anys en la formació d’entrenadors de futbol.
ACADEF I JUANJO PRIOR, UNITS
Amb tres conceptes claríssims com són “innovació, creativitat i progressió”, Juanjo destaca que “hi ha unes pautes que ens marquen Ensenyament i el CSD quant a temaris i capacitats” però, afegeix, que “sempre van enfocades sota l’experiència del nostre professorat. Per fortuna, els nostres professors treballen o han treballat en pedreres molt correctes, amb experiència i tenen moltes ganes”.
Aquesta és una de les seves màximes per a qui fos jugador de multitud d’equips de diferents categories (Llevant, Sp. Mahonés) At Balears, Badalona, Olot i L’Hospitalet). Juanjo reconeix que aconseguir “el nivell 1 i 2 no és difícil, però el 3 és nivell professional pel qual es pressuposa major esforç, més coneixement o plasmar aquestes activitats. És màxima exigència”, són paraules majors.
“CEDIR EL CARNET? SEMPRE S’HA FET MALAMENT”
El director d’ACADEF no nega que “l’experiència és un grau i la gent que ha viscut en el màxim nivell pot arribar a ser molt similar en qualsevol categoria”; tot i aixó, “no és el mateix viure un vestuari de Primera divisió que un de Primera Catalana”.
La rotunditat de Juanjo Prior apareix quan es parla d’aquells que cedeixen el seu títol d’entrenador a altres persones que no ho posseeixen. “Això s’ha fet tota la vida i s’ha fet tota la vida mal. La professió d’entrenador hauria de ser això, una professió”, comenta. Es més, afegiex, “des de Primera al futbol base i fins i tot més a baix que és on està el futbol de veritat”.
NOU CURS AL NOVEMBRE
En resum: “Abans hi havia una preparació i ara es demanen ensenyaments en centres homologats. L’acadèmic és el que cal fer i la gent ha d’estar formada perquè, quan la teva acabes de jugar, no ets entrenador. No es pensa igual”.
Per cert, el nou curs 2021-22 comença “al novembre perquè a l’octubre estan les proves físiques –es realitzen a l’octubre (nivell 1) i les gestiona Ensenyament –i poden inscriure’s fins al 13 de setembre-.
PER A QUALSEVOL INFORMACIÓ
coordinador.barcelona@acadef.es 607971285