Vilassar de Mar i Girona C mengen apart

Els líders de la taula no afluixen. El Manlleu, en un partit apassionant, torna a guanyar. Lloret, Banyoles i Can Vidalet, empatats a punts

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
El Vic es va retrobar amb la victòria davant l’Argentona (4-1) // Foto: David Pallarols

La vida continua igual a la zona alta de la taula. Dos dels equips roig-i-vermells del Grup 1 de Primera Catalana, el Vilassar i el Girona C, van tornar a vèncer en la jornada 8 i avantatgen en quatre punts el tercer classificat. Tots dos, a més, ho van fer amb solvència, encara que als gironins, que són líders pel ‘gol average’ els va costar una mica més. No va ser fins al darrers deu minuts quan el filial gironí va anotar el primer gol, obra de Dani Homet, davant del San Juan Atlético Montcada, que es va mostrar molt sòlid. Miki Poveda, dos minuts després, va sentenciar el matx. Tot i la derrota, el San Juan és catorzè, encara que acumula tres derrotes seguides.

Per la seva banda, el Vilassar va anar per feina davant la Guineueta (4-0). I és que abans d’arribar a la mitja hora de joc, el marcador era de 3-0, gràcies al gol d’Edu Domingo i el doblet de Ferran Esteve. Sergio Mendoza, al 61’, va establir el 4-0 definitiu. La Guineueta, esperonada per haver aconseguit la primera victòria la darrera jornada, no va tenir opcions al feu del líder.

El Manlleu reapareix

Després de sumar un punt dels darrers 9 possibles, el Manlleu es va retrobar amb la victòria en la passada jornada. L’equip d’Albert Santanera va realitzar un partit impecable i va vèncer el Llagostera B, que es manté en zona de descens, amb un marcador amb molts gols (3-4). Els manlleuencs es van posar 0-3 en mitja hora gràcies a les dianes d’Adri Balagué, Isaac Aguilar i Adam El Amrani. Però al darrer minut de la primera part, Jesús Maldonado va retallar distàncies pels locals. Al tram final, Josué Prieto va posar picant al marcador, però Pau Franquesa va sentenciar un minut més tard amb el 2-4. El mateix Josué va maquillar el marcador al darrer minut. Els quadribarrats, amb aquests nous tres punts, recuperen la tercera posició.

El Lloret continua en crisi de resultats. I és que ja són tres les jornades que acumulen els gironins sense guanyar. En aquesta vuitena jornada, els gironins no van passar de l’empat a zero davant el Sabadell Nord, un rival de la zona mitjana de la taula. D’aquesta manera, els del Vallès trenquen la dinàmica de dues victòries seguides. Amb el mateix resultat, el d’empat sense gols, va acabar el Sant Cugat – Can Vidalet, separats per només un punt a la classificació.

El Banyoles es consolida a la part alta de la taula després de sumar un nou triomf, el quart de la

El Banyoles va superar el cuer de la lliga // Foto: Pere Bagué

temporada (0-2). Ho va fer davant el Farners, que continua cuer i ja acumula set derrotes de manera consecutiva.  Sergi Ferrusola (44’) i Adri Casanova (52’) van endur-se els tres punts cap al Pla de l’Estany. El Banyoles manté la ratxa de quatre partits sense perdre.

El Vic no va tenir problemes a derrotar l’Argentona a casa (4-1). Bé, és cert que els del Maresme es van avançar al marcador amb una diana de Tejedo, però els osonencs van saber reaccionar i els gols de Pol Muniesa, Gerard Verdaguer, Ignasi Armengou i Toni Sureda van capgirar l’electrònic. Amb aquesta victòria, la tercera del curs, el Vic s’estableix a la zona mitjana de la taula. Per la seva banda, l’Argentona, que acumulava dos empats seguits, continua sense conèixer la victòria.

La Jonquera continua donant símptomes de recuperació. Els fronterers no van començar amb bon peu el curs al Grup 1 de Primera Catalana, però ara duen dos triomfs consecutius, que els permeten allunyar-se de la zona baixa i començar a mirar cap amunt. El damnificat va ser el Palamós, que va patir la tercera derrota en lliga. Els de la Costa Brava es van avançar a la primera meitat, però Bruno Müller (40’) i Joel Crespo (69’) van endur-se els tres punts cap a La Jonquera.

Per últim, el Rubí, que tot just va aconseguir la primera victòria la setmana passada, va repetir en aconseguir els tres punts. Aquest cop davant el Tona, que ara té un punt més que els del Vallès. El Rubí, gràcies al solitari gol d’Ivan Campos, ja són tretzens amb 9 punts, mentre que els osonencs són dotzens amb 10.