Nàstic i Barça B tornen amb la feina feta

Barça B i Nàstic tornen amb la feina feta i en molt bona situació per assegurar-se una plaça a la promoció d’ascens. Mentrestant, les lluites per ser a Primera RFEF i per no baixar a Tercera segueixen complicadíssimes

Els tarragonins de Seligrat tornen a dependre d'ells mateixos i amb la feina feta // FOTO: Nàstic Tarragona
Els tarragonins de Seligrat tornen a dependre d’ells mateixos i amb la feina feta // FOTO: Nàstic Tarragona

@JordiGrifol

Nàstic i Barça B tornen amb la feina feta. El conjunt grana ja és aquí. Després d’ensopegar davant l’Ibiza i dos empats que van fer perillar les opcions de promoció d’ascens, tocava guanyar. I així ho van fer. Els de Seligrat es van imposar al Villarreal B amb un partit molt seriós. Van recuperar l’efectivitat amb els gols de Fullana i de Pedro, i es van mostrar molt sòlids al darrere.

Ja al descompte, els groguets van retallar distàncies, però ja era massa tard. Amb la derrota de l’Andorra, els tarragonins tornen a dependre d’ells mateixos.

NÀSTIC I BARÇA B, AMB LA FEINA FETA

L’Andorra, que va guanyar l’Ibiza a casa, ja no va poder tornar a fer-ho fora. Els locals van començar molt forts, marcant als quinze minuts de partit. Els d‘Éder Sarabia van aconseguir empatar només iniciar la segona meitat, però de nou Davo va aconseguir el segon pels seus, que acabaria sent definitiu.

Els números d’aquest Ibiza són d’ascens, amb només vuit gols encaixats entre la primera i segona fase, i ni Barça B ni Nàstic han aconseguit doblegar-los.

Victòria de prestigi del Barça B. Els de Pimienta van aconseguir superar l’Alcoyano en un desplaçament al Collao que sempre es fa molt dur. Konrad de la Fuente va ser l’heroi blaugrana, avançant als seus en la primera meitat i als últims instants, poc després que l’Alcoyano empatés.

Amb aquest partit seriós i amb efectivitat, el Barça B es manté en una posició còmoda per assolir l’accés als playoffs d’ascens a Segona. En resum: Nàstic i Barça B tornen amb la feina feta.

Konrad de la Fuente, l'home gol del Barça B // FOTO: FC Barcelona B
Konrad de la Fuente, l’home gol del Barça B // FOTO: FC Barcelona B

DURA DERROTA

Patacada important del Lleida Esportiu. El conjunt dirigit per Molo va perdre a l’Estadi Olímpic Camilo Cano davant el cuer del grup i després de jugar més de 50 minuts amb un home més. Després de l’expulsió de Mariano a la primera meitat, van ser els propis locals els que es van avançar en la represa.

A partir de llavors, ni la superioritat va donar facilitats a un Lleida inoperant en atac, que no va saber fer mal a La Nucía. Cop dur pels de la Terra Ferma, que van fallant bales i les opcions de ser a Primera RFEF es van exhaurint.

El Badalona va sumar un punt a Bunyol que caldrà fer bo la setmana vinent davant La Nucía. Els de Manolo González van començar bé, amb Robert Simón aprofitant una errada defensiva per fer el primer gol.

Malgrat això, el partit es va complicar, i el Levante B va buscar el gol amb insistència, fins que el va trobar a la sortida d’un córner. Als últims instants, Robert en tornaria a tenir una altra, però la sort no va acompanyar els escapulats.

LA SALVACIÓ, MOLT CARA

En un partit amb poques ocasions, qui perdona la paga. Això mateix li va passar a l’Espanyol B davant l’Atzeneta, que amb dues encertades arribades d’Ayo, va fer que els tres punts es quedessin a casa. El conjunt de Luis Blanco no va tenir la mateixa sort de cara a porteria, i les ocasions que van tenir van ser del tot insuficients. La permanència a Segona RFEF estarà molt cara.

Cop molt dur per l’Olot, que cada cop és més a prop de Tercera Divisió. Els de Gabri Garcia van encadenar la segona derrota consecutiva davant la Peña Deportiva, en un partit que els deixa molt tocats. Els garrotxins van fer una bona primera meitat, i mitjançant la pena màxima, aconseguien marxar als vestidors amb avantatge al marcador.

La mala sort i els fantasmes, però, van aparèixer a menys de vint minuts per acabar. Després de tot el partit sense generar massa perill, els locals empataven el partit aprofitant un mal refús defensiu d’un servei de cantonada. Minuts després, un fatídic penal en contra acabava per sentenciar els catalans. Caldrà gairebé un miracle per aixecar la situació.

PRAT I HOSPI, UN PUNT

L’Hospitalet no va poder sumar els tres punts davant d’un València Mestalla ja sentenciat. Els valencians es van posar per davant, però la reacció va ser ràpida, i Canario empatava des dels onze metres.

A partir de llavors, el partit va ser un constant intercanvi de cops que no es concretava en res. Als minuts finals, tot es va sacsejar. L’àrbitre va anul·lar dos gols a Ripoll, el primer per fora de joc i el segon per mans, i acte seguit el va expulsar per doble targeta.

Ja al descompte, els pals van salvar els de la franja, que en podien haver sortit molt mal parats.

L’Hospitalet s’emporta un punt de València // FOTO: Valencia Mestalla CF

L’AE Prat va aconseguir un punt molt valuós davant l’Orihuela per seguir amb la bona ratxa, i ja són set punts dels últims nou, bones xifres que els mantindrien a Segona RFEF. Els de Pedro Dólera van saber patir, i la iniciativa local no acabava en res, en part gràcies a un bon Craviotto. Aquest punt, però, caldrà fer-lo bo la setmana que ve davant la Peña Deportiva, l’equip més en forma del grup.