La segona fase comença bé pels equips catalans

Tret de la derrota del Prat i l’èpic empat del Nàstic, la resta d’equips catalans han començat amb victòries aquesta segona fase, uns quants de forma contundent

Musa, celebrant un dels gols de la victòria // FOTO: CF Badalona
Musa, celebrant un dels gols de la victòria // FOTO: CF Badalona

@JordiGrifol

La segona fase comença bé pels equips catalans, Per começar, el Barça B ha començat amb molt bon peu la segona fase. Els de Pimienta van complir davant l’Alcoyano, en un partit on es van mostrar força superiors.

Rey Manaj i una nova genialitat de Collado, marcant un golàs de falta, van sentenciar uns visitants que ho van intentar fins el final, quan Rubio va retallar la distància. Els joves blaugranes van saber resistir i sumen tres punts vitals.

JOSÉ SUÁREZ, GOL!!!!

Els números del Nàstic durant la temporada regular poden il·lusionar la afició amb la possibilitat d’ascens a Segona. Tot i així, el Villarreal B es va encarregar de recordar com de complicat és cada rival a aquestes altures. Pedro Martín va avançar els seus força d’hora, però la rèplica dels de Miguel Álvarez va ser gairebé instantània. Ja en la segona meitat, un penal a favor dels catalans complicava més les coses als de Seligrat.

A falta de deu minuts, tocava anar a per l’empat amb tot. Tres canvis de cop i tothom a l’atac. En l’últim córner del partit, el porter grana, José Suárez, caçava un rebot per marcar l’empat. Un punt que, per com es va donar, pot valer or.

José Suárez va donar un punt que val molt més // FOTO: Nàstic de Tarragona
José Suárez va donar un punt que val molt més // FOTO: Nàstic de Tarragona

L’Andorra d’Eder Sarabia arribava amb un núvol de dubtes sobre seu, després de diverses jornades molt discretes. Tot i així, aquest cap de setmana no podia haver sigut millor. Els tricolors van aconseguir una victòria per la mínima davant l’Ibiza, un dels clars candidats a l’ascens.

Un cop més, el veterà Carlos Martínez va ser diferencial, i el seu solitari gol, juntament amb la solidesa defensiva, va servir per sumar tres punts molt valuosos.

SER A PRIMERA RFEF NO SERÀ FÀCIL

La temporada del Badalona és per emmarcar, i els de Manolo González en volen més. Els escapulats van golejar a La Nucía per seguir reivindicant que volen ser a la Primera RFEF. Els visitants van començar per davant, però l’avantatge no els va durar gens.

La reacció del Badalona va ser sensacional, amb un doblet de Jairo i un gol de Musa de penal per marxar al descans per davant. A partir de llavors, segona part plàcida, amb Néstor arrodonint la golejada.

El final de primera fase del Lleida no havia sigut gaire bo, i ara el Lleida ha de fer una gran segona fase si no vol quedar-se fora de la Primera RFEF, el que seria un fracàs important per la entitat. De moment, els de Molo no van fallar. Davant un Hércules en hores baixes, els aficionats lleidatans que van tornar a viure un partit des de l’estadi van poder veure poques ocasions.

Tot i així, a falta de deu minuts, Abel Molinero donava la victòria al conjunt català. Victòria importantíssima per seguir viu en la lluita per Primera.

Després d’unes últimes temporades molt bones, el Cornellà vol i necessita ser equip de Primera RFEF. Fer-se fort a casa és innegociable, i així ho van demostrar aquest cap de setmana. L’Atlético Levante es va veure superat al Municipal per un Cornellà que, tot i tenir més dificultats en la primera meitat, en la segona van ser una autèntica piconadora.

Chiki, Víctor Fernández i Agus Medina van fer gaudir l’afició dels del Baix Llobregat. Els de Romo van pel bon camí.

Agus Medina, el timó del Cornellà // FOTO: UE Cornellà

NINGÚ VOL SER DE TERCERA

L’Espanyol B respira més tranquil després d’haver començat amb bon peu la fase per evitar el descens a Tercera. En un partit amb moltes alternatives i poc domini per part de cap equip, el filial blanc-i-blau va saber remuntar un partit que s’havia posat complicat per acabar sumant un triomf important per posar-se a una distància prudencial del descens. Tot i així, els de Luis Blanco no poden baixar la guàrdia.

Per altra banda, el Prat ha començat aquesta segona fase de la mateixa manera que va acabar la primera. Els de Pedro Dólera van perdre a casa davant la Peña Deportiva en els últims minuts, fent la derrota encara més dolorosa.

Durant tota la temporada, s’han fet evidents les dificultats dels potablava per guanyar partits, tot i l’evident sacrifici que han anat mostrant jornada rere jornada. Encara hi ha marge, tenen tres equips per sota amb menys punts, però caldrà sumar de tres en tres.

Patiment fins el final, però amb els tres punts a la butxaca. La UE Olot va haver de patir, però va treballar una bona victòria davant l’Atzeneta per començar a veure la llum i començar amb bon peu.

Els de Gabri Garcia van sortir amb valentia i proposant, i tot i les dificultats, Alan Baró va avançar els catalans a pilota aturada, just abans del descans. A partir de llavors, un bon exercici defensiu dels garrotxins va evitar l’empat.

L’Olot segueix ben viu // FOTO: Nuri Marguí – UE Olot

GOLEJAR PER TORNAR AMB FORÇA

L’Hospitalet es retroba amb si mateix. Després d’una primera fase molt dura, un gran Salinas va dirigir al conjunt riberenc cap a la victòria. Malgrat que l’Orihuela va respondre ràpidament al gol inicial, la segona meitat va ser tot un monòleg dels de la franja, que van acabar golejant als alacantins.

Una victòria així, era més que necessària per un equip que, si torna a mostrar el nivell de l’inici de temporada, hauria de tenir un lloc en la Segona RFEF amb més equips catalans.