Seligrat s’estrena amb victòria i l’Andorra cau a Cornellà

Només el Prat ha estat capaç de guanyar fora de casa mentrestant Toni Seligrat va debutar amb victòria i l’Andorra va tornar a perdre davant el Cornellà

JORDI GRÍFOL @JordiGrifol
Prat, Badalona
Cop inesperat a Badalona/FOTO: AE Prat

Sis victòries locals, tres empats i una victòria visitant han sigut el balanç de la catorzena jornada de lliga que deixa la competició més viva que mai amb l’estrena victoriosa del Nàstic de Seligrat, un Olot a l’alça, el Cornellà trencant la ratxa de l’Andorra i el Prat superant el Badalona.

Duel important el que va encetar la jornada i va enfrontar a Lleida i Barça B, en un partit entre dos ferms candidats al play-off. El xoc va seguir un guió força esperat, amb els de García Pimienta gaudint de molta possessió i domini del partit i els de Molo essent forts defensivament i buscant les transicions ofensives. La possessió blaugrana no permetia generar grans ocasions i, en canvi, el Lleida sí va aconseguir treure petroli d’una bona ocasió, quan Liberto va realitzar un xut creuat per avançar als lleidatans (38’). Malgrat això, la resposta del filial no va tardar gens a arribar i, abans del descans, Hiroki Abe va rematar amb el cap una bona centrada d’Akieme per empatar (44’).

Lleida E. i Barça B, Segona B
Lleida E. i Barça B no van passar de l’empat / FOTO: FC Barcelona B

La segona meitat va mantenir la mateixa tònica i, el Barça B, seguia apretant. Molo va veure la targeta vermella i, més tard, també la va veure Marc Trilles, però tot i així els de la Terra Ferma van saber aguantar i aconseguir un punt més abans de visitar l’Andorra.

El Sabadell va fallar davant l’Ebro. Tot i posar-se per davant gràcies a un gol de Néstor (20’), el conjunt d’Hidalgo no va mostrar la seva millor versió i va acabar deixant-se dos punts al Pedro Sancho quan tan sols faltaven sis minuts pel xiulet final, quan Aguza va aprofitar un servei de cantonada per empatar (84’). Trist desenllaç després que un bon nombre d’arlequinats es desplacessin fins Saragossa, encara que l’Ebro, per ocasions, es va merèixer l’empat.

Efecte Seligrat

Nou entrenador, victòria assegurada. Aquesta màxima es va complir per al Nàstic de Tarragona que, amb Toni Seligrat debutant a la banqueta, va aconseguir tornar a sumar una victòria. Ho va fer davant l’Ejea, en un partit on ja es va començar a notar la idea que vol transmetre el tècnic valencià als seus, destacant l’ordre defensiu.

A la mitja hora de joc, un penal favorable als locals va decantar la balança, ja que Bonilla no va perdonar (31’). Pocs minuts després, la pilota aturada va ampliar l’avantatge dels grana, amb un bon cop de cap de Juan Rodríguez que va tocar al pal i va entrar (34’). Amb quatre minuts, els de Seligrat van tancar un partit que van dominar. Ara, els toca seguir treballant per veure si això ha estat un miratge o, veritablement, aquest Nàstic vol donar un pas endavant.

Toni Seligrat, Nàstic
El Nàstic de Seligrat s’estrena amb victòria / FOTO: Nàstic

Empat de mèrit. La UE Llagostera visitava Castàlia, un dels camps més complicats de la categoria, per enfrontar-se a un Castelló que no sap què és la derrota. El conjunt d’Oriol Alsina va saber jugar de tu a tu al conjunt castellonenc i va mostrar-se molt fort defensivament per evitar que la potent davantera local fes gol. Però això no és tot, ja que els catalans van tenir unes quantes ocasions per fer el gol, malgrat no va arribar. Finalment, el Llagostera aconsegueix un punt molt valuós que hauran de fer bo del tot la setmana vinent a casa davant el València Mestalla.

Contundència

Triomf incontestable d’un Olot que segueix mirant amunt. Els homes de Raúl Garrido van mostrar-se molt endollats davant l’Atlètic Llevant. La primera meitat va ser força plana i sense masses ocasions, però la segona ho va capgirar tot. A la represa, Xumetra es va lluir en una gran acció individual que va finalitzar amb el primer gol de la tarda (51’). El gol ha servit per posar l’accelerador i, ràpidament, abans que els visitants tinguessin dret a rèplica, Salinas va fer el segon després d’una centrada de Soler al primer pal (58’). Per finalitzar la golejada, Xumetra va fer el doblet (74’), fent esclatar d’alegria el municipal. Amb aquesta gran victòria, els de Garrido acumulen vuit jornades sense perdre i, amb 21 punts, han realitzat el millor inici de la seva història a Segona B.

Olot, Segona B
L’Olot, immers en una bona ratxa / FOTO: UE Olot

L’Espanyol B, per la seva banda, també ha mostrat contundència guanyant per 3-1 al Villarreal B per sumar la tercera victòria consecutiva. El filial groguet va començar millor i va gaudir de forces oportunitats en la primera meitat. En una d’elles, Fran Álvarez va realitzar un xut ras des de la frontal que Adri López no va ser capaç d’aturar (27’). El gol va servir per a que el filial blanc-i-blau reaccionés, ja que la resposta va arribar poc després quan Iago va caçar un refús fruit d’un córner per empatar (38’). A la represa, l’àrbitre va xiular un penal favorable als locals, que Moha no va fallar, fent que l’Espanyol es posés per davant al marcador (49’). Ja a les acaballes, Pau Martínez va recollir el refús d’un xut de falta de Moha per cloure el partit (80’) i aconseguir un nou triomf.

El Prat suma la segona victòria a Badalona. Aquest duel català de la zona baixa es va resoldre amb la victòria visitant per la mínima, però ambdós equips segueixen abonats a la zona de descens. El conjunt escapulat no va fer un bon partit i, conscient d’això, Manolo González va voler “demanar disculpes a l’afició” per haver fet “un partit molt dolent”. Els potablava van ser superiors i van estar molt més endollats, generant més ocasions. En una d’elles, a la segona meitat, Adrià Arjona va fer el gol que significava la segona victòria del Prat, que els deixa a quatre punts de la salvació. Per la seva banda, el Badalona segueix amb nou punts per sobre de l’Oriola.

Cornellá, Segona B
El Cornellà va derrotar l’Andorra / FOTO: UE Cornellà

Sorpresa a Cornellà

Després de 13 jornades, l’Andorra va tornar a patir una derrota, aquesta vegada, al Municipal de Cornellà. El Cornellà té ben preses les mesures al seu camp, i ho va tornar a demostrar davant d’un dels equips de la part alta. Després de diversos intents, Carlos Esteve va marcar amb el cap després d’una bona centrada (21’). Després del gol, l’Andorra va buscar la reacció però els locals van saber aguantar el que quedava fins el descans. La segona meitat va avançar sense masses ocasions fins que va aparèixer Leo per fer un gran gol de falta (68’) i tancar el partit en favor del Cornellà, que acumula quatre partits sense perdre i començar a escalar posicions.